Jump to content

kostas93

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της kostas93 Επιτεύγματα

  1. kostas93

    SKYWATCHER DOBSONIAN TRUSS HERITAGE 130P

    Απομένει: 1 μήνα και 7 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται το αξιόλογο μικρό, σε πολύ καλή κατάσταση, λόγω αγοράς μεγαλύτερου τηλεσκοπίου. Περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, δηλαδή τα προσοφθάλμια 10 & 25 mm, καθώς και ο ερευνητής κόκκινης κουκίδας. Περιοχή Αθήνα ( Νότια προάστια ). Τελική τιμή. Ευχαριστώ!

    160.00 EUR

  2. kostas93

    Φίλτρο UCH explore scientific

    Καλησπέρα φίλε μου, Απ' ότι διαβάζω σε ξένα forum, έχει 471-516nm bandwidth of 45nm, το οποίο είναι πιο ευρύ από άλλα UHC φίλτρα. Για το 8αρι τηλεσκόπιό σου και αν το θες μόνο για παρατήρηση και όχι αστροφωτογράφηση, ίσως θα ήταν καλύτερα να προσανατολιστείς σε κάποιο άλλο. Βέβαια έρχεται σε καλή τιμή και είναι λίγο δύσκολο να βρεις στην Ελλάδα καλό UHC φίλτρο ( μάλλον κάποιο μεταχειρισμένο αυτή τη στιγμή ), οπότε είναι όπως τα ζυγίσεις. Ελπίζω να σε βοήθησα.
  3. kostas93

    APM Eyepiece Ultra-Flat Field 24mm 65°

    Τελικά βρήκα ένα μεταχειρισμένο 32 celestron omni σε καλή τιμή από φίλο εδώ στο forum, γιατί δεν έχω πολύ χρόνο να ασχοληθώ με την παρατήρηση. Συνεχίζω βέβαια να θέλω τον 24αρι, θέμα χρόνο μέρχρι να υποκύψω 10 μέρες και δωρεάν μεταφορικά ; τι διαμάντι site είναι αυτό ; Γνώμες μέχρι τώρα για το φακό ;
  4. Να πω και γω ότι ο φακός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και χάρηκα για τη γνωριμία επίσης!
  5. kostas93

    APM Eyepiece Ultra-Flat Field 24mm 65°

    Όντως δείχνει το site να τα χει όλα διαθέσιμα, ανησυχώ λίγο για τα μεταφορικά, μάλλον θα πηγαίνει στα 200 το μαλλί, αν και δεν λέει συγκεκριμένη τιμή για Ελλάδα. Μίλησα μαζί τους τον Ιανουάριο μέσω mail και μου είπανε ότι τα μεταφορικά θα είναι δωρεάν. Είχα βάλει στο καλάθι το ES 82 4,7mm, το ES 82 8,8mm και το ES 68 24mm και ήμουν έτοιμος να παραγγείλω αλλά βρήκα μέσω αγγελίας τον ES 82 4,7mm και λέω να περιμένω να δω ποιότητα και μετά να παραγγείλω. Στο μεταξύ βρήκα πάλι από αγγελία φίλου εδώ μέσα τον Baader Morpheus 76° 12.5mm, άρα αντικαθιστά τον ES 82 8,8mm, και τώρα μάλλον σκέφτομαι να παραγγείλω τον ES 68 24mm. Δωρεάν? Οπα! Θα τους στείλω και γω ένα email να δω αν ισχύει και για πιο μικρές παραγγελίες. Πάντως μου φαίνεται καλή περίπτωση και αυτός της APM, πρέπει να είναι παραπλήσιος με τον ES σε ποιότητα.
  6. kostas93

    APM Eyepiece Ultra-Flat Field 24mm 65°

    Όντως δείχνει το site να τα χει όλα διαθέσιμα, ανησυχώ λίγο για τα μεταφορικά, μάλλον θα πηγαίνει στα 200 το μαλλί, αν και δεν λέει συγκεκριμένη τιμή για Ελλάδα.
  7. kostas93

    APM Eyepiece Ultra-Flat Field 24mm 65°

    Να σου πω την αλήθεια το σκέφτηκα και λίγο σαν επένδυση, όταν αποφασίσω να πάω σε μεγαλύτερη διάμετρο. Έχω ξαναβάλει hyperion, όντως δεν είναι ότι καλύτερο για την ισορροπία του τηλεσκοπίου και τον εστιαστή, αλλα τα καταφέρνει καλούτσικα θεωρώ. Είναι ο 25 MA (50°) που έρχεται με το τηλεσκόπιο, οπότε σε AFOV η διαφορά θα είναι περίπου 0,5. Για άλλον 25αρι πχ plossl δεν θα το σκεφτόμουν γιατί η διαφορά θα είναι όντως πολύ μικρή, ίσως μετά να σκεφτόμουν 32 plossl, αλλά η μεγέθυνση είναι ήδη αρκετά χαμηλή και θα είναι και πιο φωτεινός ο ουρανός( το θετικό είναι βέβαια ότι θα βρω σε πολύ καλύτερη τιμή και πολύ πιο εύκολα κάποιον μεταχειρισμένο).
  8. Καλησπέρα στην ομάδα, Έχω το heritage 130p και ψάχνω εδώ και λίγο καιρό να αντικαταστήσω τον 25αρι που έρχεται με το τηλεσκόπιο, με έναν 24 SWA για να μεγιστοποιήσω το πεδίο. Είχα καταλήξει στον ES 68°, παρόλα αυτά βλέπω πως δεν υπάρχει απόθεμα στα sites και δεν κινείται και στις αγγελίες. Εναλλακτική που βρήκα είναι το eyepiece του τίτλου και όσο το έψαξα σε ξένα forums, βρήκα μόνο θετικά σχόλια, καλή απόδοση σε f5 scopes, μεγάλο eyerelief ( αν και δεν φοράρω γυαλιά ) και γενικά καλή απόδοση ποιότητας-κόστους. https://www.astroshop.eu/eyepieces/apm-eyepiece-ultra-flat-field-24mm-65d-1-25-/p,60559#tab_bar_1_select Μιας και δε βρίσκω κάποια αναφορά στο forum, ανοίγω το thread για να ρωτήσω εάν έχει κάποιος εμπειρία με το παραπάνω προσοφθάλμιο ή οποιαδήποτε γνώμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  9. Σ' ευχαριστω και απο δω Ηλια να σαι καλα!
  10. kostas93

    ΑΠΟΡΙΑ!

    Ευχαριστώ και τους δυο σας το πιασα! Τώρα κατάλαβα γιατί είναι και τόσο ακριβά τα υπερ-ευρυγώνια. Πρέπει πάντως να το αξίζουν, θα δίνουν τελείως άλλη οπτική
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης