Jump to content

Menelaos_P

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    58
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Menelaos_P Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Σίγουρα, όσο μεγαλύτερη η διάμετρος τόσο καλύτερα στα τηλεσκόπια και σε φωτεινότητα αλλά και σε διακριτική ικανότητα. Επειδή έχω παρόμοια εμπειρία σαν γονέας με παιδιά, με όσα αναφέρεις, και άλλαξα 4-5 τηλεσκόπια μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, αυτό που θα σου πρότεινα, (σαν μια καλή μέση λύση ανάμεσα στην φορητότητα σε συνδυασμό με την ποιότητα και με την συμμετοχή του παιδιού στην αστροπαρατήρηση) είναι το https://planitario.gr/gr/tilesk-skywatcher-dobsonian-130mm.html Στο ένα χέρι το παιδί , στο άλλο χερι το τηλεσκόπιο (ζυγίζει όλο 6,5 κιλά και έχει χειρολαβή) , μπαίνεις στο ασανσερ και στο αυτοκίνητο και ξεκινάς. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα η ευκολία στη μετακίνηση και στη χρήση, όταν δεν έχουμε εξαιρετική θέα του ουρανού απο το μπαλκόνι ή την ταράτσα του σπιτιού μας. Δυστυχώς, πολλά εξαιρετικά, αλλά μεγάλα τηλεσκόπια, βρίσκονται μόνιμα στην ντουλάπα, λόγω βάρους και όγκου. Επειδή είσαι απο Βέροια, δες μήπως ισχύει και μια αγγελία για ένα τετοιο τηλεσκόπιο απο Θεσσαλονίκη, Καλές παρατηρήσεις!
  2. Καλώς ήρθες στο forum! Το τηλεσκόπιο που αναφέρεις έχει κάποια μειονεκτήματα, όπως όχι καλή στήριξη, ασταθές τρίποδο, και επίσης πρέπει να έχει ενσωματωμένο φακό barlow στον εστιαστή, (για αυτό το λόγο είναι τόσο κοντό, ενώ λέει πως έχει εστιακή απόσταση 1000mm), αυτά επηρρεάζουν δυσμενως την εικόνα που βλέπεις. Κοντά στα χρήματα που θελεις να διαθέσεις θα σου πρότεινα αυτά: https://www.planitario.gr/gr/dobsonian-truss-150mm-heritage.html https://www.planitario.gr/gr/dobsonian-6.html Πολύ σταθερές βάσεις και πολύ καλύτερα οπτικά. Οσο για φωτογραφία με το κινητό, μόνο τη σελήνη μπορείς να βγάλεις από το προσοφθάλμιο. Για φωτογράφηση νεφελωμάτων, γαλαξιών κλπ. μόνο με εξοπλισμό πολύ ακριβότερο και από μέρη εκτός πόλεων χωρίς φωτορύπανση, μπορείς να δοκιμάσεις.
  3. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Η αγγελία αποσύρεται.

    - €

  4. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    *****ΠΩΛΗΘΗΚΕ τρίποδο BRESSER Alt-Az Skylux, μεταλλικό, με μικρομετρικές ρυθμίσεις για πάνω κάτω και δεξια αριστερά.

    30.00 EUR

  5. Απομένει: 1 μήνα και 9 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται ο φακός CANON EFS 24mm, f 2,8 STM, PANCAKE, 80 ευρώ. Τα σημάδια που έχει στην μπροστινή πλευρά είναι επειδή είχε προσαρμοστεί ένα φίλτρο IR cut (μικρότερου μεγέθους), μπροστά από τον φακό, που στερεώθηκε με σιλικόνη προσωρινά. Κατά τα άλλα λειτουργεί άψογα και τα οπτικά του είναι κατακάθαρα. Παρακαλώ, ενδιαφερόμενοι μόνο από Θεσσαλονίκη, ώστε να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και ανταλλαγή χέρι με χέρι. Επικοινωνία με προσωπικό μήνυμα. Μενέλαος.

    80.00 EUR

  6. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    *****ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ******

    80.00 EUR

  7. Δες εδω https://support.microsoft.com/el-gr/windows/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-s-mode-%CF%83%CF%84%CE%B1-windows-10-4f56d9be-99ec-6983-119f-031bfb28a307
  8. Παρακαλώ μόνο απο περιοχή Θεσσαλονίκης, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και ανταλλαγή χέρι με χέρι. Πωλούνται: Φίλτρο BAADER SEMI APO 31,8 mm 30 Ευρώ (είναι συνδυασμος φωτορύπανσης και contrast booster) Θήκη μαλακή της GEOPTIC για διοπτρικα ως 4", 750mm, διαστάσεις 75cm x 16 x 13, 30 Ευρώ. Παρακαλώ μόνο απο περιοχή Θεσσαλονίκης, για να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος και ανταλλαγή χέρι με χέρι. Επικοινωνία με ΠΜ Ευχαριστώ, Μενέλαος
  9. Menelaos_P

    Αγορά τηλεσκοπίου για παιδι

    Καλημέρα και καλως ήρθες στο φόρουμ! Θα σας πρότεινα το Skywatcher dobsonian truss 130, https://www.planitario.gr/dobsonian-truss-130mm.html Ευκολία στο στήσιμο, ούτε ένα λεπτό δεν θέλει, πολύ εύκολο στο χειρισμό, σταθερότατο, φορητότατο, με διάμετρο 5 ιντσών αξιοπρεπέστατη και για πλανήτες εντός πόλης, αλλά και για βαθύ ουρανό, όταν πηγαίνετε στην εξοχή. Για αστροφωτογράφιση μην το σκεφτεστε, απαιτούνται πολύ περισσότερα χρήματα για να ξεκινήσει έστω κανείς. Στα ρομποτικά τηλεσκόπια μεγάλο μερος του ποσού παει στα ηλεκτρονικά και όχι στα οπτικά του τηλεσκοπίου, και πάλι πρεπει να ξέρεις κάποια πράγματα από τον ουρανό για να το προσανατολίσεις σωστά και μετα να σου βρίσκει μόνο του τους στόχους. Με τα χρήματα που διαθέτετε μπορείτε αργότερα να παρετε καποια καλυτερα προσοφθάλμια, γιατί συνήθως αυτά που συνοδεύουν αρχικά τα τηλεσκόπια είναι μέτρια ή και ανεπαρκή πολλές φορές, (εφ'όσον παραμείνει το ενδιαφέρον για την αστροπαρατήρηση στο μέλλον). Καλή αρχή! Μενέλαος.
  10. Καλωσήρθες! Μπορείς να ξεκινήσεις μελετώντας τα πολύ χρήσιμα άρθρα εδώ στο Astrovox οπώς αυτά: /intro.php ειδικά για την ισημερινή βάση : /polaralignment.html Για βαθύ ουρανό: /top10deepsky.html Το τηλεσκόπιο σας είναι καταλληλότερο για πλανήτες, αλλά μπορείτε να δείτε άνετα διπλούς αστέρες και αστρικά σμήνη. Για γαλαξίες και νεφελώματα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεστε σε μέρος εκτός πόλης, χωρίς φωτορύπανση δηλαδή. Επίσης να εξοικιωθείτε με την ισημερινή βάση, ώστε να μπορείτε να ψάχνετε για αμυδρά αντικείμενα με αστροάλματα. προγράμματα που μπορεί να βοηθήσουν με χάρτες του ουρανού: /software.html Βιβλία: /forum/viewtopic.php?t=15753 Καλή αρχή! Μενέλαος.
  11. Καλησπέρα! Αν δεν τα βρίσκεις, ισως θα μπορουσες να φτιαξεις με σιλικονη, βαζοντας την σε καλουπια απο καπακια απο βαζα που εχουν το σχημα που επιθυμεις και αφηνοντας τα κανα δυο μέρες να στερεοποιηθουν καλα πριν τα βγαλεις. Σε μενα δουλεψε και κοστος τιποτα. Επίσης μηπως ετοιμα για πλυντηρια σαν αυτα: https://www.leroymerlin.gr/gr/kigaleria/kigaleria-epiplon/prostateutika-epiplon/antikradasmika-pelmata-o44xy22mm-80701069/
  12. Το τηλεσκόπιο ειναι Maksutov 102 mm / 1300. Ειναι αξιοπρεπες τηλεσκόπιο για να ξεκινήσει κανεις. Ειδικα για πλανητικη παρατηρηση. Εχει λιγο στενο πεδιο fov γυρω στην 1 μοιρα, οποτε φρόντισε να ευθυγραμισεις καλα τον ερευνητή με το τηλεσκόπιο, για να βρισκεις ευκολα τους στοχους. Δεν υπαρχει ενα τηλεσκόπιο που να κανει για ολα. Αν εχεις και κιαλια θα σε βοηθήσουν να μάθεις τον ουρανό. Αφου ειναι δωρο, θα σου προτεινα να το κρατήσεις, να το χρησιμοποιησεις και αφου μαθεις και την χρηση της ρομποτικής βασης, να ψάχνεις τους στοχους στο νυχτερινό ουρανο με χαρτες και αστροαλματα, χειροκινητα δηλαδη, ωστε να μην εξαρτασαι από το Goto στο μελλον. Προσωπικά το ψαξιμο στον ουρανο με χάρτες για να βρεις αυτο που θελεις, νομιζω δινει την ιδια ικανοποιηση οσο και η παρατήρηση. Για οτι απορίες υπαρξουν, ρώτα και προχωρα. Μενέλαος.
  13. Καλως ηρθες! Με το ποσο που διαθέτεις εχεις αρκετες επιλογες. Εχεις παρατηρησει απο κάποιο τηλεσκοπιο; Επισης, τι θα σε ενδιέφερε, σεληνη και πλανητες, βαθυς ουρανος (νεφελωματα-γαλαξιες); Πολυ σημαντικό ειναι ο τοπος που θα κανεις παρατηρηση. Αν εισαι μεσα σε πολη με φωτορυπανση, τοτε μονο πλανητικη χρηση μπορεις να κανεις. Για τους πλανητες και τη σεληνη, η ρομποτικη βαση ειναι περιττη, μπορεις ευκολοτατο να τους βρεις με το ματι και ετσι να παρεις με τα ιδια χρηματα, καλυτερο τηλεσκοπιο σε απλουστερη βαση. Καλή αρχή! Μενέλαος
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης