Jump to content

theoatc

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    319
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της theoatc Επιτεύγματα

Rising Star

Rising Star (9/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ακριβώς αυτό. Ίσως και ο Κώστας να έχει το ίδιο θέμα . Όπως και πολλοί άλλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Συστολή διαστολή αλλάζει τις απαιτήσεις σε ρεύμα. Πάντως δεν την λες και φτηνή βάση...
  2. Τα ξέρω αυτά που λες Άγγελε και σε ευχαριστώ πολύ αλλά έχω αλλάξει ήδη δύο . Η κατάσταση βελτιώθηκε με τον μεγαλύτερο μετασχηματιστή αλλά έχω παρατηρήσει ότι σε πολύ ζεστές νύχτες μου το κάνει κάποιες φορές. Όπου και αν διάβασα και ρώτησα, όσοι είχαν παρόμοιο πρόβλημα ρεγουλαραν την βάση και σώθηκαν.
  3. δεν το έχω μπροστά μου τώρα ,αλλά είναι αγορασμένο από το πλανητάριο ,όχι από skroutz , προτεινόμενο απο την sw ακριβώς λόγω των αυξημένων αναγκών της βάσης. Το πολύμπριζο δίνει έως δέκα. Αν για κάποιο λόγο ένα οποιοδήποτε μηχάνημα ζητά 11 , δεν θα τα πάρει . Εκεί είναι το θέμα. Αλλα ξαναλέω έγραψα γιατί μου θύμισε το πρόβλημα μου έτσι όπως τα περιγράφει ο Κώστας . Μπορεί να έχει άλλο πρόβλημα.
  4. είμαι σε 220V έχω αυτό ,μπορείς να προγραμματίσεις τι ώρα θα ανοίξουν και θα κλείσουν ότι έχω φορεμένο πάνω. https://energenie.com/item.aspx?id=7416 και μετά τους αντίστοιχους 12v μετασχηματιστές .
  5. Η βάση χρειάζεται τουλάχιστον 3 Amper όταν κάνει slew.. Τα νούμερα που αναφέρεις είναι οκ για το tracking . Πολλοί μάλιστα στο cloudy προτείνουν να έχουμε μετασχηματιστή που δίνουν πάνω από πέντε αμπέρ , μιλάω για την eq 6 r pro πάντα. Η τάση είναι μετρημένη στο βύσμα και είναι οκ. Την στήριξη όπως προανέφερα δεν την έχω ακουμπήσει ακόμα . Το ζύγισμα πιστεύω ότι είναι εντάξει ,έχω καλή οδήγηση στο 0.30 -0.40. Αναφέρομαι στο πολυμπριζο μου που μπορεί να αποδώσει 10 αμπέρ . Έχω περίπου τα ίδια κουμπωμένα όπως και ο Κώστας απλά άλλη κάμερα ,κτλ. Έχω μετρήσει όταν κάνει tracking , με την κάμερα να δουλεύει στο 50 % για ψύξη (καλοκαίρι ) , τα αμπέρ που τραβάει το σύστημα είναι περίπου στα 6 ίσως και 7. Αν κάποια στιγμή η βάση ζητήσει παραπάνω , εκεί που ζορίζεται δλδ , τότε έχω κόλλημα (και αποσυνδέσεις) Μπορεί να μην έχει το ίδιο πρόβλημα ο Κώστας αλλά μοιάζει αρκετά με το δικό μου αυτό το ανέφερα.
  6. φιλε Κωστα , ίσως έχεις binding ,μου συμβαίνει και εμένα κυρίως το καλοκαίρι με τις ζέστες. Με κρεμάει το ρεύμα (ζηταέι πιο πολλά αμπερ απο οτι το πολυμπριζο σηκώνει ) γιατι ζορίζεται πολύ λόγω του binding στην συγκεκριμένη θέση. Στην δικιά μου eq6 r pro συμβαίνει στις 20-25 μοίρες όταν κοιτάει νότια . Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως διορθώνεται (δεν το έχω επιχειρήσει ακόμα). Εχω δοκιμάσει τα πάντα και εγώ (διαφορετικές θύρες , μεγαλύτερο μετασχηματιστή 10 amper για την βάση ,κτλ).
  7. ίδιες κάμερες είναι στο 90% περιπτώσεων.
  8. Άλλαξες min movement ? Ή δεν χρειάζεται;
  9. theoatc

    Αγορά Edge HD 9.25"

    Είμαι υπέρ του Πλανηταρίου και ας είναι και λίγο πιο ακριβό. Οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικότατοι. Ότι και αν χρειαστείς θα είναι δίπλα . Σκέψου να σου βγάλει κάποιο πρόβλημα και να πληρώνεις πέρα δώθε μεταφορικά σε Αγγλία και Γερμανία; Είναι και βαρύς σωλήνας.
  10. Ναι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Το χρησιμοποιώ κι εγώ και το προτιμώ από το CdC. Θέλεις και το stellariumscope. Εννοείται ότι θέλεις και ASCOM drivers για να συνδεθούν όλα αυτά μεταξύ τους. Με Ctrl-1 μέσα από το stellarium σε πάει στο στόχο που έχεις επιλέξει με το mouse. Μετά πατάς το κουμπί plate solving στο sharpcap και αφού εντοπίσει το πεδίο και σε πάει, κάνει sync και τη στήριξη. Η τελευταία έκδοση δεν θέλει το stellarium scope
  11. Και είναι και εθιστικό... Ήδη σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα μου δοθεί η ευκαιρία να στήσω. Ερώτηση προς τους εμπειροτερους που τα έχουν εφαρμόσει : Τα polar alignment και plate solving μέσω του Sharpcap, επιταχύνουν όντως την διαδικασία στησίματος και ακρίβεια στόχευσης? Αν δεν κάνω λάθος η κάμερα μου έχει πεδίο 1.00 X 1.46 μοίρες, επαρκεί για την πολική ευθυγράμμιση? Είστε στο σημείο που βρισκόμουν και εγώ πριν πέντε χρόνια περίπου, όταν και έκανα eaa. Κάπου εκεί άρχισε ο πειρασμός να αρχίζω να πειράζω τις φωτογραφίες , οπότε και η "καριέρα " μου στην βιντεοαστρονομια έληξε και πέρασα στην αστροφωτογραφία. Το λοιπόν. Το sharpcap κάνει εκπληκτική πολική . Η διαδικασία ,μόλις την μάθεις, διαρκεί τρία με τέσσερα λεπτά. Το πεδίο που έχεις είναι οριακό ,σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ζητάει ,αλλά δοκίμασε το , νομίζω έχει κάποια ανοχή. Το plate solve του sharpcap δεν το χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ του sgp pro . Αλλά υπάρχουν και ανεξάρτητα που κάνουν εκπληκτική δουλειά όπως το all sky plate solver (δωρεάν). Οπότε και η διαδικασία που ακολουθώ είναι η εξής. Πολική με Sharpcap. Cartes du ciel σε συνδυασμό με το all sky plate solver για να ξέρει αρχικά η βάση τι κοιτάει. Go to στον στόχο με το cdc είτε απευθείας με το sgp pro . Δεν θυμάμαι αν τα sharpcap έχει αυτή την δυνατότητα. Επιβεβαίωση του στόχου με plate solve που το κάνει το sgp . Μετά ακολουθεί η οδήγηση ,κτλ που δεν σας ενδιαφέρουν προς το παρόν. Και ... μπουμ. Αρχίζει το πάρτι. .
  12. Είσαι μισό βήμα πριν την κανονική αστροφωτογραφία. !!!!!!!
  13. Άσε που πρέπει να ξέρεις τι Αμπέρ βγάζει ο αναπτήρας . Αλλιώς και να δουλεύει το αυτοκίνητο , δεν θα κάνεις δουλειά. Θα σε κρεμάει
  14. theoatc

    Αναβάθμιση από 130/900

    Πρώτα βάση . Το άλφα και το ωμέγα. Μετά βάζεις ότι σωλήνα θες αναλόγως τις δυνατότητες που θα έχει.
  15. κοίταξα παντού .Δεν γράφει τι αισθητήρα φοράει . Οπότε είναι ρίσκο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης