Jump to content

leandros

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με leandros

  • Γενέθλια 10/19/1975

του/της leandros Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. leandros

    Βαλιτσάκι προσοφθαλμίων

    Καλησπέρα! Να καταθέσω και τη δική μου πρόταση για τη φύλαξη των προσοφθάλμιων. _προσφοφθάλμιων.pdf
  2. leandros

    Κατασκευή κόκκινου φακού led

    Καλησπέρα Στο επισυναπτόμενο παρουσιάζεται μία πρόταση για κατασκευή κόκκινου φακού led. Θεωρώ πως είναι μια οικονομική και πρακτική λύση στο θέμα του κόκκινου φακού. led.docx
  3. Από το light polution map έχω βρει δύο σημεία “κοντά” στην Αθήνα (1,5 ώρα) που φαίνονται σκοτεινά. Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω να δω από κοντά. Το πρώτο είναι στα Δερβενοχώρια στο αιολικό πάνω από την Πύλη. Δεν ξέρω μόνο πόσο θα επηρεάζουν οι ανεμογεννήτριες το seeing. Το δεύτερο είναι κοντά στο χωρίο Λουκίσια στο όρος Χτυπάς, εκκλησία Αγ. Μαρίνας σύμφωνα με το GOOGLE MAPS. _ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ_ΛΟΥΚΙΣΙΑ.pdf _ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ_ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ.pdf
  4. leandros

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Η μικρη απογοητευση εγινε τεραστια τα ξημερωματα καθως περα απο το φεγγαρι που με εντυπωσιασε δεν καταφερα να δω τπτ αλλο περα απο την φωτογραφια του δια που εχω βαλει.... Το ιδιο και η αφροδιτη,απλα μια πολυ φωτεινη "μπαλα"...για αρη ουτε καν προσπαθησα Περιμενα πολλα παραπανω,εστω να δω τον δια με τα χρωματα του και οχι σαν αστερι... Χρησιμοποιησα και τον 25αρι προσοφλαμιο και τον 10αρι με και χωρις τον barlow 2x(πιο πριν ειχα κανει εγω λαθος και δεν εβλεπα σωστα με τον barlow)που σημαινει ολες τις πιθανες μεγεθυνσεις που θα μπορουσα να εχω 30,60,75 και 150.Παλι το focuς δεν με παιδεψε αλλα σε ολες τις περιπτωσεις το αποτελεσμα ηταν το ιδιο,απλα λιγο πιο μακρινο η λιγο πιο κοντινο το αντικειμενο φαινοταν σε καθε περιπτωση. Επισης με το φεγγαρι εκανα και ευθυγραμμιση του finder scope με το τηλεσκοπιο και βρηκα και μεγαλη μικρη αρκτο καθως και τον πολικο αστερα!!!!!!!χωρις να κανω ομως πολικη ευθυγραμμιση γτ ειχε αρχισει να βγαινει ο ηλιος... Σχετικα με τα απογοητευτικα αποτελεσματα τι φταιει?ειναι μικρο το τηλεσκοπιο?κανω κατι λαθος εγω?χρειαζομαι καποιο φιλτρο?Μεχρι κ να το πουλησω σκεφτηκα ακομα δεν το πηρα.... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Και 'γω που βγήκα να παρατηρήσω σήμερα ήταν χάλια, ενώ με το ίδιο τηλεσκόπιο με σένα έχω δει καλυτερες εικόνες. Μάλλον δε φταίει το τηλεσκόπιο αλλά ο καιρός. Φυσάει βοριάς. Και όπως λένε με βοριά μένεις σπίτι σου.
  5. leandros

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Να τα χαρείτε κάτω από καθαρούς ουρανούς. Και εγώ είχα διαλέξει τη φτηνότερη μέθοδο αποστολής και μου ήρθε στις 5 μέρες. Επίσης βάση του κωδικού παραγγελίας, μπορείς να παρακολουθείς την πορεία της παραγγελίας σου μέσα από το site της μεταφορικής εταιρείας.
  6. leandros

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Δεν λέει ότι θα στο αφήσουν στην ίδια τιμή οποσδήπωτε. Αν δεις κάτω κάτω λεει ότι θα σε ενημερώσουν αν μπορούν να κάνουν την ίδια τιμή ή όχι: "Now click on 'send' - we will reply to you within 24h whether we can give you the same price or not." Σίγουρα δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.
  7. leandros

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Μιλάω για το 150/750. Το astroshop το έχει. Δες εδώ: http://www.astroshop.eu/skywatcher-telescope-n-150-750-explorer-bd-neq-3/p,15330 Η τιμή του βέβαια είναι στα 489 Ευρώ, αλλά δοκίμασε το: too expensive? Αν κάνεις κλικ πάνω σε αυτό, τους στέλνεις mail ότι το έχεις βρει φτηνότερα, στη συγκεκριμένη περίπτωση επισυνάπτεις το link από το site της Promo-Optique με τη χαμηλότερη τιμή που το βρήκες και σου απαντούν τι καλύτερο μπορούν να κάνουν.
  8. leandros

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Αυτό το site το είχα βρει και εγώ. Για να δέχεται πληρωμές με paypal μάλλον είναι αξιόπιστο. Εγώ τελικά παράγγειλα το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο από το astroshop. Τους ενημέρωσα για την προσφορά του συγκεκριμένου site και μου έκαναν την ίδια τιμή συν ότι τα μεταφορικά μαζί με την αντικαταβολή έρχοταν φτηνότερα.
  9. Σύμφωνα με της οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή η αβεβαιότητα (ακρίβεια) του οργάνου είναι ±10%, οπότε παίρνοντας σαν παράδειγμα τις μετρήσεις στην Πάτρα: - η μέτρηση 18,59 του ενός οργάνου σημαίνει ότι η αληθινή τιμή βρίσκεται μεταξύ 16,79 και 20,45, - η μέτρηση 18,53 του άλλου οργάνου σημαίνει ότι η αληθινή τιμή βρίσκεται μεταξύ 16,68 και 20,38. Οπότε θεωρητικά η διαφορά 0,06 μεταξύ των δύο οργάνων θεωρείται αποδεκτή. Επίσης με δεδομένο την αβεβαιότητα ±10%, η διαφορά 0,03 ανάμεσα στη μέγιστη και την ελάχιστη τιμή 10 μετρήσεων ενός οργάνου θεωρείται καλή. Τώρα ώς προς το αν το όργανο μετράει σώστα, δηλαδή αν οι τιμές που δίνει είναι ±10% της πραγματικής τιμής, αυτό όπως είπε και ο kkokkolis θα πρέπει να ελεγθεί με όργανο μικρότερης αβεβαιότητας, το οποίο με τη σειρά του (για να έχουμε σίγουρα δεδομένα) θα πρέπει να είναι και αυτό ελεγμένο (διακριβωμένο).
  10. Η τοποθέτηση μπαταρίας με μεγαλύτερα Ah σε σχέση με την παλιά, θέλει προσοχή, γιατί αν ο φορτιστής δεν κάνει (πχ στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι κατάλληλος μόνο για 17 Ah) θα χαλάσει την καινούργια μπαταρία. Θα εκφορτίζεται πολύ σύντομα.
  11. leandros

    Μάλλον Skywatcher 130/900 EQ2

    Καλημέρα! Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το site: http://www.promo-optique.com/, έχει καλές τιμές (δεν έχω ψωνίσει βέβαια). Επίσης στο http://www.astroshop.eu/, αν τους στείλεις στο "too expensive?" τη διεύθυνση όπου φαίνεται ότι η τιμή του τηλεσκοπίου είναι μικρότερη από τη δική τους, μπορεί να σου κάνουν καλύτερη τιμή και έχουν και πολύ φτηνά μεταφορικά (έτσι αγόρασα εγώ το δικό μου τηλεσκόπιο, 150 ευρώ φτηνότερα από Ελλάδα).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης