Jump to content

mihalis19

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της mihalis19 Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πωλείται το skywatcher 130/900 eq2 Σε άριστη κατάσταση χρησιμοποιήθηκε ελάχιστα Πωλείται επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ. Με το κουτί του και τα προσοφθαλμια του. Περιοχή Μαρκόπουλο Τιμή 230€
  2. Οι οδηγίες έλεγαν ότι απενεργοποιώ το noise reduction. Για αυτό και το είχα off. Θα το δοκιμάσω και On. Άρα στο πρόγραμμα βάζω μόνο φώτο και τίποτα άλλο darks flats κτλ. Άρα ένα ακόμα λάθος ότι εννοείται σε έμενα πέρναγε αρκετός χρόνος. Δηλαδή τράβαγα 20 φώτο και όταν τελείωνα έβγαζα τα darks. χαχαχα ότι να΄ναι.... Αν τραβήξω 150 φώτο αφού δεν έχω βάση που κινείται μπορώ απλά να μετακινώ το κάδρο την φωτογραφική μου? ή θα τα σκοτώσω όλα?? Επίσης έβλεπα και μια άλλη τεχνική και περιοχές με φωτορύπανση που λέγεται ETTR (Expose To The Right) Έχει κανείς εικόνα για αυτή την μέθοδο?? Το μέρος που είμαι είναι το Πόρτο Ράφτη (Αττική) δεν μένω σε μέρος με φώτα και αυτό είναι καλό. Είμαι σε σχετική ερημιά όμως παρόλα αυτά φαίνεται η φωτορύπανση στις φώτο. Θα δοκιμάσω και σε άλλο μέρος σίγουρα αρκεί πρώτα να έχω μια καλύτερη εικόνα για την διαδικασία.
  3. Και όμως δεν έχω αλλάξει τίποτα στην κάμερα. Στην ίδια θέση που την είχα τράβηξα και τα darks. Η απορία είναι η εξής και την ξαναγράφω. Πόσες φώτο πρέπει να τραβήξω από light darks flats κτλ. Τι το καθορίζει?
  4. Πολύ καλές οι φώτο. Και από lightroom σκαμπάζω οπότε θα μπορέσω να κάνω κάτι. Η αλήθεια είναι ότι όταν βγαίνουν μακρόστενες βγαίνουν κατάμαυρες. χαχα δεν του το βρίσκω με τίποτα. Αυτό που βλέπω είναι το εξής. Επειδή έβγαινε τέρμα άσπρη η φώτο όπως έδειξα έκανα αυτό ακριβώς. Άλλαξα τα levels στο αρχείο που είχε εξαχθεί και αμέσως μετά στο photoshop με όλα τα απαραίτητα. Το κακό είναι ότι δεν κατάφερνα να βγάλω τα χρώματα του γαλαξία γιατί οι αλλαγές επηρέαζαν όλο το αρχείο. Δεν είναι τόσο εύκολο να δουλέψω .tiff δεν μπορείς πχ να παίξεις με Layers. Επίσης αν ανεβάσω πολύ τα iso η φώτο βγαίνει αρχίζει και καίγεται οπότε πιστέυω θα γίνει ακόμα χειρότερη στο DSS. Βιντεάκια έχω δει αρκετά. Όμως ακόμα δεν έχω καταλάβει πόσες φώτο πρέπει να βγάλω. Για τις φώτο που έφτιαξες εσύ τι ακριβώς έκανες την ώρα της φωτογράφισης? πόσα lights πόσα darks flats?? Όταν λέω μακρόστενη εννοώ ότι αλλάζει εντελώς τις διαστάσεις . πχ αντί να είναι 5184χ3486 γίνεται 1200χ3456 μόλις μπορέσω θα ανεβάσω φώτο
  5. Δοκίμασα με αυτήν την επιλογή αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Η διαδικασία που κάνω έκανα έχει ως εξής 1) έβαλα τα lights 21 φώτο σε tiff (επειδή όταν βάζω raw δηλαδή cr2 στo DSS μου βγάζει μια μακρόστενη όρθια φώτο. Διάβασα ότι είναι bug. Διορθώστε αν κάνω λάθος) Οι φώτο ήταν όλες f2.8 / iso 800 / 10sec / με φακό 50mm (ο φακός δεν παίζει ρόλο, ακόμα και με τον φακό του Kit 18-55 γίνεται το ίδιο δηλαδή άσπρη φώτο) 2) έβαλα τα darks 12 φώτο σε tiff 3) έβαλα την επιλογή στο raw που αναφέρθηκε δηλαδή adaptive homogeneity 4) Register checked pictures ενώ είναι όλες επιλεγμένες 5) δεν τίκαρα το registered already registered pictures 6) star detection threshold το έβαλα στο 5% (έχω δοκιμάσει και στο 10%) 7) και τέλος πάτησα οκ. το αποτέλεσμα είναι αυτό στην φώτο που επισυνάπτεται Επ ευκαιρίας δείτε και το αποτέλεσμα..
  6. ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. σύμφωνα με τον κανόνα 500 Η μέγιστη έκθεση που μπορώ να έχω και σύμφωνα με την dslr μου είναι 17,36 sec άρα 15. iso περίπου στο 1600 αν και από εκεί και πέρα αρχίζουν και καίγονται. Η αλήθεια έιναι ότι έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω ποιον δρόμο να ακολουθήσω. πχ είδα μια μέθοδο με πολύ λιγότερη έκθεση αρκετά iso όμως πολλές φωτο πχ 300 400 Είναι σωστή?? Για να βγάλω ένα αποτέλεσμα τι να κάνω τελικά? πόσες φώτο πρέπει να τραβήξω? να χρησιμοποιήσω deep sky stacker ή όχι?? Γενικά έχω μπλέξει τα μπούτια μου!!! Επίσης το σίγουρο είναι ότι για αρχή πειραματίζομαι σε μέρος με φωτορύπανση γιατί δεν έχει νόημα να πιάσω τα βουνά αν δεν ξέρω τι να κάνω... Να το πάρω αλλιώς και χωρίς DSS. Πόσες φώτο πρέπει να τραβήξω με εκθεση που προανεφερα δηλαδή περίπου 15 sec για να βγει αποτελεσμα. Έχω καλή γνώση photoshop οπότε θα μπορούσα να το χρησιμοπιήσω και αυτό όμως τι ακριβώς πρέπει να κάνω??
  7. Παιδιά θα ήθελα μια βοήθεια. Καταρχάς να πω ότι ο εξοπλισμός μου δεν περιλαμβάνει τηλεσκόπιο προς το παρόν και έχω μια canon eos 1300d με τον φακό του Kit 18-55 Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να πετύχω κάποιο αποτέλεσμα με stacking με το deep sky stacker. Έχω μάθει κάπως να το χρησιμοπιώ αλλά βλέπω ότι οι φωτο βγαίνουν κάτασπρες. ΠΧ δεν ξέρω πόσες φώτο πρέπει να βγάλω. για τον φακό μου το μέγιστο exposure είναι κάπου στα 13'' επίσης χρησιμοποιώ και κάποιο αριθμό από dark photos όμως και πάλι δεν ξέρω πόσες πρέπει να είναι. Πιστεύετε μπορώ να πετύχω κάποιο αποτέλεσμα με τον εξοπλισμό αυτό? Ο στόχος μου είναι Milky way για αρχή που φαίνεται λίγο καλύτερα. Έχω βγάλει κάποιες φώτο (σε σημεία με σχετική φωτορύπανση όχι Αθήνας αλλά έχω κάμποση) και αχνοφαίνεται. Για αυτό θέλω με stacking να δω αν μπορώ να πετύχω κάτι καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ
  8. Χαχαχα μάλλον δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ τι θέλω να κάνω. Πρέπει να διαβάσω οδηγούς για άστρο φωτογράφηση. Έχουμε κάτι; Εγώ φωτό το φεγγάρι θέλω να βγάλω .κανα messier τον δια τον Κρόνο . Ε λίγο πολύ αυτά έχω δει με το τηλεσκόπιο Μάλλον πρέπει να με καθοδηγήσετε
  9. α οκ οπότε είναι 2 θέματα διαφορετικά. Κατάλαβα! Αυτό θέλω να δω τώρα πως θα καταφέρω να βάλω κι προσοφθάλμιο πχ να βγάλω μια φώτο τον Δία. Νομίζω ότι σήμερα με την πανσέλληνο θα καταφέρω μόνο με το t ring Να την βγάλω. Η αλήθεια έιναι ότι κάπως έχωσα και ένα προσοφθάλμιο μέσα αλλά μαλλον με λάθος τρόπο. Αυτά που αγόρασα είναι αυτά 1) https://www.planitario.gr/t-ring-gia-canon-ef-eos.html 2) https://www.planitario.gr/nose-piece-1-1-4-t-2.html Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!!
  10. Η μηχανή συνδέετε με το t ring. έβγαλα και μια φώτο. όμως δεν μπορώ να συνδέσω προσοφθάλμιο. εκεί δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω.
  11. Γεια σας παιδιά. Έχω ένα skywatcher 130/900 και επειδή πρόσφατα πήρα μια canon 1300d είπα να δω αν μπορώ να βγάλω καμία φώτο. Είχα μιλήσει με το Πλανητάριο και μου είπαν ότι έπρεπε να πάρω ένα t ring Και ένα ακόμα αντάπτορα για το barlow που έχει σπείρωμα. Τα παρήγγειλα τα πήρα αλλά δεν έβγαλα άκρη. Μπορείτε να μου πείτε τι πρέπει να πάρω ακριβώς? Στις φώτο επισυνάπτω το τηλεσκόπιό μου. Τι πρέπει να πάρω για να τα συνδέσω όλα? πχ τα προσοφθάμια δεν χώραγαν στον αντάπτορα με το σπείρωμα που μου έδωσαν. Έχω ένα προσοφθάλμιο 10mm, ένα 25mm και ένα barlow x2
  12. mihalis19

    Αρχάριος messier

    Γεια σου φίλε! το m4 είναι σχετικά εύκολο γιατί ακόμα και με κιάλια μπορείς να το δεις.(!!! και εγώ έπαθα πλάκα που δεν το είχα δει ποτέ!!!) Θα σε βοηθήσει πολύ να έχεις ένα αστροχάρτη ή κάποιο πρόγραμμα σε pc (stellarium) ή ακόμα και εφαρμογή στο κινητό. Εγώ να πω την αλήθεια με εφαρμογή στο κινητό εντοπίζω αντικείμενα. (αν και διάβασα μια πολύ ενδιαφέρουσα απόψη ότι γενικά είναι πολύ κακό να έχεις μια πηγή φωτεινότητας και επηρεάζεις τα μάτια σου ενώ από την άλλη προσπαθείς να δεις κάτι τόσο σκοτεινό. παρόλα αυτά η δουλειά γίνεται βάλε και όσο πιο χαμηλή φωτεινότητα γίνεται και κάτι θα βρεις. Ο τρόπος που εντοπίζω είναι ο εξής. 1) Επιλέγω αντικείμενο 2) Το εντοπίζω με το κινητό - tablet 3) Το εντοπίζω με τα κιάλια (μετρώντας τα αστέρια δεξιά αριστερά και βάζοντας σημάδια) 4) Το ψάχνω με το red spot 5) Ψάχνω με το τηλεσκόπιο Δεν ξέρω αν είναι σωστή τεχνική απλά σε εμένα δουλεύει και την έχω συνηθήσει.. Με το τηλεσκόπιο που εχουμε πάντως βλέπεις ωραία πραγματάκια. Μέχρι στιγμής έχω δει μερικά m δεν θυμάμαι ποια, έχω δει τον Δία, τον Κρόνο και άλλα που δεν θυμάμαι.
  13. Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές. Ναι θεωρώ οτι ειναι καλό τηλεσκόπιο για αρχαριο και ειμαι σε καλό δρόμο! Ψάχνω να εντοπίσω messier έχω βρει μερικά! Άρα αποκλείω τις περσίδες και και επισης έχω το Επιπεδοσφαιρο μου και μερικές εφαρμογές που με βοηθάμε πολυ στον εντοπισμό! Θα δω κρατήσω την συμβουλή για τα προσοφθαλμια γιατί θέλω να ξεκινήσω να πειραματίζομαι και με αλλα!
  14. 1) λέω για τον δικό μας γαλαξία. Κάτι τέτοιο πχ. http://www.astrovox.gr/forum/album_pic.php?pic_id=19000 2) το ξέρω οτι θα μου δίνει μικρό πεδίο απλα ειναι να το δοκιμάσω και αυτο μια φορά! Τόσα χρονια κοιτάζω χωρίς τηλεσκόπιο τώρα που έχω για πρώτη φορά είπα να δω απο εκεί!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης