Jump to content

glois

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με glois

  • Γενέθλια 11/24/1988

του/της glois Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. glois

    Φεγγαρακι

    Με λιγο καλλιτεχνικη αποψη και 50αρι φακο
  2. glois

    Nightscape με κινητο!

    Ευχαριστώ πολύ κύριε Γιάννη!
  3. glois

    Nightscape με κινητο!

    Χαχα Σε ευχαριστω πολυ Βασιλη! Το σκεφτηκα αυτο που λες και ισως το κανω και να κρατησω τα αρχεια για οταν με το καλο παω στο σπιτι!
  4. glois

    Nightscape με κινητο!

    Σε ευχαριστω πολυ Θεοδωρε! Κι εμενα εδω στην αρχη για τρελο με περνουσαν οταν τους ελεγα οτι θα παω για περπατημα και φωτογραφιση! Και ισχυει οτι ο ουρανος σε αυτα τα μερη ειναι απιθανος! Και περιμενω να ανεβω σε φυλακιο που θα εχει ακομα καλυτερο!
  5. glois

    Nightscape με κινητο!

    Σε ευχαριστω πολυ pepito!
  6. glois

    Nightscape με κινητο!

    Υπηρετωντας την μαμα πατριδα και με μηδαμινο εξοπλισμο, δεν χανω ευκαιρια να εξασκω την αγαπημενη μου αστροφωτογραφια τοπιου.! Λήψη που εγινε με το κινητο ενος φιλου που επιτρεπει long exposure, ακουμπησμενο σε μια πετσετα πανω σε κατι βραχια! Η επεξεργασια εγινε αποκλειστικα με android apps σε ταμπλετ, πανω στο αρχικο jpg αρχειο. Ελπιζω οτι θα ακολουθησουν και αλλες καλυτερες,!! Στοιχεια ληψης: Iso 400, 10 sec, f2.2, Alphaone plusX Camera, 30/05/2016 22:30, Βαθυ Σαμου
  7. glois

    Διάβαση Ερμή - 9 Μαΐου 2016

    Το μαυρο γυαλι σε καμια περιπτωση μπροστα απο τα κυαλια! Δοκιμασε αν θελεις την μεθοδο της προβολης σε ενα πετασμα. Εγω εδω περα εχω ξεμεινει με την ψηφιακη στο 8χ και δεν βλεπω τιποτα. Να μπω στον κοπο να δοκιμασω με pinhole τι λετε?
  8. glois

    Γη 2.0

    Σας ευχαριστω πολυ!!
  9. glois

    Γη 2.0

    Αυτός ο τίτλος μου ήρθε κατευθείαν στο μυαλό μόλις αποφάσισα να ανεβάσω τη συσκεκριμένη εικόνα εδώ. \"Πλανητική\" φωτογραφία ενός γήινου τοπίου. Πανοραμική θέα 360 μοιρών από την κορυφή 1743 της Δίρφυς Ευβοίας. Φανταστική απεικόνιση ενός πραγματικού και πανέμορφου τόπου. Αυτός είναι ο δικός μου πλανήτης..
  10. Σ' ευχαριστώ! Στραβομάρα δεν το είχα δει!
  11. Φίλε καλησπέρα, Το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχα πάθει κ εγω κάποτε και δεν είχα καταλάβει γιατί. Κάνοντας πάλι όλη τη διαδικασία από την αρχή ήταν μια χαρά. Με τα raw θα δεις τρομερή διαφορά κυρίως στις δυνατότητες μετέπειτα επεξεργασίας σε Photoshop-Lightroom κλπ. Χάνεις πολύ πληροφορία στο jpg γιατί είναι συμπιεσμένη μορφή αρχείου. Άσε που από οτι έχω καταλάβει κι εγώ δεν γίνεται καθόλου σωστή δουλειά με τα calibration frames σε jpg. Στην αρχή είχα κι εγώ πολλά προβλήματα και με βοήθησαν οι συναστρόφιλοι εδώ: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=22311 Δες οπωσδήποτε το tutorial που προτείνεται.
  12. glois

    Catalina και Πολικός

    Μετά από τέσσερις μέρες πειραματισμού και διαβάσματος για την επεξεργασία, αποφάσισα να τελειώσω με τη συγκεκριμένη λήψη. Και ναι είναι με φακό 50mm πάνω σε τρίποδο! Ο ουρανός (Δασκαλειό Αττικής) δεν μου επέτρεπε να ανέβω πάνω από 13 sec. Πρόκειται για στακάρισμα 51 καρέ. Είμαι πολύ χαρούμενος που για πρώτη φορά κατέγραψα το πέρασμα ενός κομήτη. Είναι μία λήψη που για το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν θα επαναληφθεί ποτέ, καθώς παίρνει το δρόμο του για τα αχανή όρια του ηλιακού μας συστήματος.
  13. Καλημέρα σε όλους τους αστρόφιλους! Εδώ και πολύ καιρό ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας διαβάσει διάφορα άρθρα στο internet. Έχω καλιμπράρει αυτή τη στιγμή την οθόνη μου μέσω της εφαρμογής που έχουν τα windows 10, αλλά και το πρόγραμμα της κάρτας γραφικών. Παρόλα αυτά δεν είμαι ευχαριστημένος. Γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να βοηθήσει? Έχω δει και μία συσκευή που την κουμπώνεις πάνω στην οθόνη και σε συνδυασμό με software σου το κάνει. Δεν προβλέπεται budjet για κατι τέτοιο ακόμα! Περιμένω τα ισοροπημένα φώτα σας!
  14. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Θα συμφωνήσω οτι σημασία έχει να τολμάς και να κάνεις αυτό που αγαπάς με οτι μέσα και να έχεις. Όρεξη να υπάρχει!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης