Jump to content

ehael

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    41
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με ehael

  • Γενέθλια 07/20/1984

του/της ehael Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. τελικα βρηκα λυση να ειναι καλα ο σιδερας τησ γειτονιας μου
  2. Καλησπέρα , μόλις αγόρασα ένα star adventurer και είμαι κάτοχος ενός τηλεσκοπίου skywatcher 130/900 eq2 . Υπάρχει τρόπος να προσαρμόσω τον star adventurer στην eq2 βάση μου.?? ευχαριστώ
  3. ενδιαφερομαι αν υπαρχει ακομα μηχανισμος βαση λ και σφινα !
  4. ehael

    χρωματικο σφαλμα??

    ευχαριστψω για την διορθωση.Μαλλον τα προσοφθαλμια φταινε διοτι ο Διας ητανε αρκετα ψηλα.
  5. ehael

    χρωματικο σφαλμα??

    τιποτα απο τα 2 ,ενα 25mm ή 10mm προσοφθαλμιο. ουτε καν barlow
  6. ehael

    χρωματικο σφαλμα??

    οταν παρατηρω τον Δια βλεπω το πανω μερος λιγο κοκκινο και το κατω λιγο μπλε. το ιδιο και με τα περισσοτερα ουρανια σωματα. φταινε τα προσοφθαλμια που εχω η μηπως ξελασκαρε καμια βιδα απο πισω που κραταει το κατοπτρο? εχω το skywatcher 130/900 eq2 αγορασμενο απο πλανηταριο!!
  7. καλησπερα εδω και μερικες μερες εχω στα χερια μου ενα lx200 meade 10 inch. Προσπαθω να βρω πως κανει star tracking για παρατηρηση ισως και φωτογραφιση. Εχω διαβασει οτι απλα κοιτας βορρα και εχεις παραλληλα τον σωληνα .. ..ολες οι βοηθειες δεκτες!!
  8. Παλιοτερα φωτογραφιζα μονο με tring gia e mount με μια sony a 6000 ειχα το ιδιο προβλημα.. τωρα τραβαω με cannon απλα βαζω το προσοφθαλμιο γιατι χωρις αυτο ειμαι πολυ zoom και εγω θελω να φωτογραφιζω ολοκληρη την σεληνη.
  9. Εχω την canon `100d και απλα προσαρμοζω t ring για να φωτογραφιζω. μεσα στο t adapter βαζω το προσοφθαλμιο 25mm και εχω αυτο το αποτελεσμα .
  10. Kαλησπερα είμαι κάτοχος ενός τηλεσκοπίου skywatcher 130/900 eq2 και όταν φωτογραφίζω με την φωτογραφική μου μηχανή μεσώ t-ring kai t-adapter δημιουργείται μια μπλε σκιά στην περίμετρο της σελήνης από την μια μεριά όπως την φωτογραφία που επισυνάπτω . Ξέρει κάποιος τον λόγο ?> ευχαριστώ
  11. που μπορω να βρω free το topaz star effect σπασμενο για να το κατεβασω???
  12. ζητείται star tracker star adventurer skywatcher κανονικό ή mini ή οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει σε φωτογραφίες ουρανού με μεγάλη έκθεση.
  13. ehael

    DIY star tracker

    Yπάρχει κάποιος να έχει κατασκευάσει καποιο αυτοσχέδιο star tracker γιατί η τιμή του προς στο παρών είναι τσουχτερη? Π.Χ https://www.google.gr/search?q=startracker+diy&espv=2&biw=1527&bih=836&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwimkMCu3J7QAhVBvBQKHcruB7QQsAQIIg#imgrc=4Zp-ZI2-NcEmgM%3A
  14. ehael

    zητειται t-adapter

    ζητειται κατι τετοιο http://www.planitario.gr/nose-piece-1-1-4-t-2.html
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης