Jump to content

Almer7

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Almer7

  • Γενέθλια 07/16/1983

του/της Almer7 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Almer7

    ΚΙΑΛΙΑ BARSKA ESCAPE 10-30x60 Ή BARSKA ESCAPE 12-60x70

    Γεια σου Στέφανε..! Όπως προανέφερα λόγω βιασύνης ξέχασα να αναγράψω ότι ενδιαφέρομαι για επίγεια παρατήρηση...!! Όσο για την επίστρωση 'ruby coated' που αναφέρεις δεν θα την πρότεινες ούτε για τη χρήση που τα θέλω..?? Αν όχι τι θα πρέπει κατά τη γνώμη σου να προτιμήσω..?? Ευχαριστώ πολύ..!!
  2. Almer7

    ΚΙΑΛΙΑ BARSKA ESCAPE 10-30x60 Ή BARSKA ESCAPE 12-60x70

    Καλησπέρα kkokkolis...!! Πολύ χρήσιμο το link που παρέθεσες...Λύνει όντως πολλές απορίες!! Αντιλαμβάνομαι την οπτική της τοποθέτησής σου...Το μη χείρον βέλτιστον..!! Όπως ανέφερα και στον χρήστη ecuador ενδιαφέρομαι κυρίως για κιάλια επίγειας παρατήρησης που από δικό μου λάθος παρέλειψα να αναφέρω...!! Οπότε ίσως για μια τέτοια χρήση να είναι πιο συμβατά κιάλια με τις μεγεθύνσεις που αναγράφω... Όσο για το θέμα της μυικής δύναμης μιας γυναίκας σαφέστατα είναι ακριβώς όπως τα λες..!! Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου..!!
  3. Almer7

    ΚΙΑΛΙΑ BARSKA ESCAPE 10-30x60 Ή BARSKA ESCAPE 12-60x70

    Γεια σου ecuador..! Τα barska 10-30x60 που είχα τη δυνατότητα να δοκιμάσω στο κατάστημα και τα οποία ζυγίζουν 1.155gr μπορώ να πω πως τα ένιωθα καλά στα χέρια μου...Βέβαια δεν είχα την πολυτέλεια να κοιτάω για αρκετή ώρα όπως θα έκανα στο σπίτι μου, οπότε ίσως έχεις δίκιο σε αυτό που λες... Αλλά όσο υπάρχει η επιλογή του τρίποδου είναι γεγονός πως νιώθεις μια κάποια σιγουριά ότι μπορείς να αναστρέψεις το εν λόγω μειονέκτημα αν όντως αποδειχθεί δύσχρηστο... Ξέχασα να αναφέρω στον τίτλο πως η χρήση που με ενδιαφέρει είναι κατά κύριο λόγο για επίγεια παρατήρηση και ίσως να μπέρδεψα πολλούς καθότι αστρονομικό το εν λόγω forum... Εξού και η 'εμμονή' μου για εύρος μεγέθυνσης..!! Σ'ευχαριστώ και εσένα πολύ για την απάντησή σου...!!
  4. Almer7

    ΚΙΑΛΙΑ BARSKA ESCAPE 10-30x60 Ή BARSKA ESCAPE 12-60x70

    Για μεγαλύτερη διευκόλυνση παραθέτω και τα χαρακτηριστικά έκαστου όπως αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας... http://www.barska.com/Gladiator_Binoculars-BARSKA_10-30x60_ZOOM_GLADIATOR_BINOCULARS.html http://www.barska.com/Escape_Binoculars-BARSKA_12-60x70_ZOOM_ESCAPE_BINOCULARS_W_TRIPOD_A.html Δεν ξέρω αν συμφωνείτε αλλά πέρα από το μεγαλύτερο βάρος του escape 12-60x70 (που δεν είναι αμελητέο αν δεν υπάρξει υποστήριξη από τρίποδο) και την λίγο πιο μικρή ίριδα εξόδου μου φαίνονται λίγο καλύτερα συγκριτικά με τα escape 10-30x60. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον πιο έμπειρο αν αυτή η όποια διαφορά στην ίριδα εξόδου της τάξης του 1mm είναι όντως τόσο πολύ αισθητή (δηλαδή στο maximum μεγέθυνσης το escape 12-60x70 έχει exit pupil 1mm ενώ το escape 10-30x60 έχει exit pupil 2mm). Γιατί αν το τοπίο γίνεται υπερβολικά σκοτεινό τότε ίσως επιβαρύνομαι άσκοπα την όποια χρέωση επιπρόσθετης μεγέθυνσης αν τελικά καταλήξω να μην κάνω χρήση αυτής στο μέγιστο προκειμένου να έχω φωτεινότερη εικόνα. Επίσης το eye relief που ανέρχεται στα 14mm και στα δύο, θεωρείται ικανοποιητικό σαν απόσταση..?? Τέλος αν αντιλαμβάνομαι καλά, το χαρακτηριστικό close focus είναι σε πόσο κοντινή απόσταση μπορείς να βλέπεις καθαρά κάνοντας χρήση της ελάχιστης μεγέθυνσης σωστά..?? Σας ευχαριστώ και πάλι..
  5. Almer7

    ΚΙΑΛΙΑ BARSKA ESCAPE 10-30x60 Ή BARSKA ESCAPE 12-60x70

    Καλησπέρα PanosSky και σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...! Την έχω διαβάσει την συγκεκριμένη ανάρτηση που είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσα και εμπεριστατωμένη, αλλά παραμένω υπέρμαχος της ύπαρξης εύρους μεγέθυνσης έναντι μιας σταθερής. Οπότε σε αυτό που θα χρειαστώ μια βοήθεια είναι στην ανταλλαγή απόψεων του ποια από τις δύο επιλογές (10-30x60 ή 12-60x70) θα ήταν προτιμότερη..
  6. Καλημέρα και από εμένα σε όλα τα μέλη του forum..!! Όντας άσχετη με το αντικείμενο και διαβάζοντας σχετικά άρθρα για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξω πριν προβώ σε μια τέτοια αγορά (fov,exit pupil,eye relief κλπ) κατέληξα στα προαναφερθέντα κιάλια που αναγράφω και στον τίτλο μου... Για την συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχω διαβάσει κάποια αναφορά στο διαδίκτυο από κάποιον αγοραστή για το αν είναι ή όχι ευχαριστημένος, ωστόσο έτυχε και τα 'δοκίμασα' σε κάποιο κατάστημα που υπήρχε σαν εκθεσιακό προϊόν και μπορώ να πω πως οι φακοί του ήταν πολύ ξεκούραστοι και η εικόνα που απέδιδαν πολύ διαυγής. Και σαν τιμή μου φάνηκαν προσιτά (μιας και δεν θέλω να ξεφύγω πολύ πάνω από τα 150 ευρώ). Τα κιάλια που πρόβαρα ήταν τα barska escape 10-30x60. Επειδή ενδιαφέρομαι για μεγαλύτερη μεγέθυνση έχω μπει στο δίλημμα μήπως τα barska escape 12-60x70 θα ήταν καλύτερα. Ο προβληματισμός μου είναι είναι αν αξίζει να κερδίσεις σε μεγέθυνση και να χάσεις σε άλλα εξίσου βασικά χαρακτηριστικά και για τι μέγεθος 'απώλειας' μιλάμε... :roll: Δεδομένου ότι κανένα από τα καταστήματα που ρώτησα δεν δέχονται να τα παραγγείλουν απλά για να προβώ σε σύγκριση επιτόπου, ούτως ώστε να κατέληγα ιδίοις όμμασι στο μοντέλο που με εξυπηρετεί καλύτερα, αποφάσισα να απευθυνθώ σε εσάς που σαν πιο έμπειροι γνώστες του αντικειμένου θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε καλύτερα... Θα με υποχρεώνατε αν ακόμα κι αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία να καταθέσετε για την εν λόγω εταιρεία, θα μπορούσατε να μου αντιπαραβάλλετε τα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα δύο τέτοιων προϊόντων με τους συγκεκριμένους συνδυασμούς μεγέθυνσης και αντικειμενικού φακού (10-30x60 και 12-60x70). Σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων για τον πολύτιμό σας χρόνο...!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης