Jump to content

YiannisR

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με YiannisR

  • Γενέθλια 04/30/1962

του/της YiannisR Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Η Φύση είναι αυθύπαρκτη και άπειρη. Κατά την άποψή μου αυτά είναι τα μόνα αξιώματα που συνάδουν με την επιστημονική γνώση και δεν οδηγούν σε λογικά αδιέξοδα. Κατά συνέπεια η επιστημονική γνώση συνεχώς θα προοδεύει, με αντιφάσεις και αποτυχίες, καθόσον η ανθρώπινη γνώση αποτελεί πεπερασμένο αύξον βήμα προς το άπειρο Σύμπαν (ο όρος Σύμπαν με τη φιλοσοφική του έννοια). Καλό κουράγιο σε όλους μας! Υγεία και Χρόνια Πολλά!
  2. YiannisR

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Αχ αυτό το άτιμο Copy - Paste! Φίλε μου galaxy hunter καλύτερα να ακολουθήσεις τη συμβουλή του φίλου από το Manchester και την Οινόη (ταυτόχρονα; ). Πάντως σε ευχαριστώ για την απάντηση.
  3. YiannisR

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Τα τελευταία χρόνια (πριν από τα Capital Controls) χρησιμοποιούσα τακτικά την υπηρεσία PayPal. Έχω την εντύπωση ότι έπειτα από κάποιο (ετήσιο ύψος συναλλαγών ζητούν αυτά τα στοιχεία. Είναι εύκολο να τα στείλεις και δεν αργεί να ξεκλειδώσει ο λογαριασμός. Και μια ερώτηση: Πώς έστειλες τέτοιο ποσόν στην PayPal και τι προμήθεια χρεώθηκες (αν χρεώθηκες);
  4. Θα είναι ο πρώτος μου 2" προσοφθάλμιος για το LX90 (με νέο 2" διαγώνιο). Όντως με βόλεψε! (Βέβαια τα μεταφορικά δεν είναι λίγα, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχουν δασμοί). Ευχαριστώ για την απάντηση.
  5. Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Η αιτία είναι η ποιότητα του προσοφθαλμίου ή τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του;
  6. Στην ιστοσελίδα: http://us11.campaign-archive1.com/?u=43d5469cf7780ebfea4314151&id=50c45bcb39&e=7335b2be60 θα βρείτε σε προσφορά τον προσοφθάλμιο της Explore Scientific 25mm/70deg στην τιμή + κόστος αποστολής για Ελλάδα $19.99+$22.41 Θεώρησα χρήσιμο να ενημερωθεί η παρέα.
  7. Μπράβο petrosl, \"φρέσκα\" νέα, μόλις βγήκαν από το φούρνο!
  8. YiannisR

    Απορίες

    Γεια σου φίλε, καταρχάς μπράβο σου που, όπως λες, έχεις "μικρόβια'. Στην ηλικία σου αξίζει να έχεις πολλά "μικρόβια" και να αφιερώνεις χρόνο σε όλα ανάλογα με το κέφι σου. Τώρα αναφορικά με την αστρονομία, μη βιάζεσαι στις αγορές σου. "Ξόδεψε" το χρόνο σου κάτω από το σκοτεινό ουρανό όσο περισσότερο σε ευχαριστεί με τα κυάλια που έχεις. Έτσι θα μάθεις τον ουρανό και θα καταλάβεις πόσο χρόνο θέλεις να αφιερώσεις και πόσα θέλεις χρήματανα ξοδέψεις για να υπηρετήσεις αυτό το "μικρόβιο". Από εκεί και πέρα η γνώμη μου είναι ότι το "goto" δεν είναι πολυτέλεια, αλλά σου επιτρέπει πιο εύκολα να παρατηρείς αυτό που θες, από το να το ψάχνεις. Από την άλλη μεριά όταν "αναγκάζεσαι' να ψάχνεις, μαθαίνεις πιο βαθιά τον ουρανό. Δεν υπάρχει άσπρο - μαύρο μόνο. Να δύο Έλληνες προμηθευτές όπου μπορείς να ρωτήσεις, να ψάξεις, να "αγγίξεις" τα τηλεσκόπια και να ζητήσεις και πάλι τη γνώμη και άλλων στην παρέα μας. http://www.planitario.gr/ http://www.telescopeshop.gr/index.asp Καλώς ήλθες!
  9. YiannisR

    Capital Controls

    Ναι, μπορείς να γεμίζεις το λογαριασμό σου Paypal. Όπως είχα γράψει και σε άλλο thread έστειλα 500 ευρώ πριν από 3 ημέρες και χτες μπήκαν στο λογαριασμό μου Paypal. Το πρόβλημα είναι ότι η κίνηση έγινε μέσω τρίτης τράπεζας (Deutche Bank) και τα έξοδα είναι γύρω στο 4%. Ο λογαριασμός της EUROBANK με τον οποίο έκανα απευθείας κινήσεις - χωρίς έξοδα - δεν έχει ανοίξει. Υπάρχει κάποιος άλλος που χρησιμοποιεί άλλη ελληνική τράπεζα και κάνει τις κινήσεις (σήμερα) χωρίς έξοδα;
  10. YiannisR

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Πριν από λίγο έκανα την κίνηση. Αναφέρομαι σε "top up" του λογαριασμού μου Paypal και όχι κίνηση απευθείας πληρωμής "send money". Εν πάση περιπτώσει και διατηρώντας την επιφύλαξη να δω την πίστωση σε λίγες ημέρες, μπράβο που τα κατάφερες "with a little help from your friends".
  11. YiannisR

    Αγορα τηλεσκοπιου αρχαριος.

    Επιβεβαιώνω ότι το Paypal επιτρέπει φόρτωση με άνω όριο 500 μηνιαίως μέσω Deutcshe Bank με προμήθεια και έξοδα 19. Βέβαια "it takes a few days" συνεπώς θα δω αν τελικά θα πιστωθεί ο λογαριασμός μου. Πάντως η κίνηση από την ελληνική τράπεζα επιτράπηκε. Δυστυχώς δε λειτουργεί η μέθοδος "Top up instantly" μέσω EUROBANK με μηδενική προμήθεια. Η Paypal δεν απάντησε σε μήνυμα που έστειλα πριν από λίγες ημέρες και η EUROBANK δε με διαφώτισε. Ένας άλλος τρόπος για πληρωμή στο εξωτερικό είναι μέσω εταιρειών τύπου "Western Union" με προμήθεια/έξοδα περίπου 16 για το πεντακοσάρικο.
  12. Αγαπητέ φίλε, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η ψευδής συνείδηση με τη μορφή της ψευδοεπιστήμης, της αστρολογίας, της κρυσταλλοθεραπείας, της συνωμοσιολογίας, της θεωρίας του ψεκασμού - ο Dawkins θα πρόσθετε και της θρησκείας - είναι πραγματικά βαρίδια στην ατομική και κοινωνική πρόοδο. Με αυτή την έννοια η παρούσα μικρο-κοινωνία είναι όαση και επιτελεί πολύ πιο σημαντικό ρόλο από την προσωπική ικανοποίηση και την εξυπηρέτηση ενός hobby. Αλλά δε νομίζω ότι, τηρουμένων των αναλογιών, η ελληνική κοινωνία είναι περισσότερο επιρρεπής από άλλες. Για παράδειγμα η κατά τεκμήριο πιο ανεπτυγμένη τεχνολογικά κοινωνία η αμερικανική (των ΗΠΑ) παρουσιάζει απίστευτα, τουλάχιστον για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, φαινόμενα. Ας θυμηθούμε την πριν από λίγα χρόνια μαζική αυτοκτονία της ομάδας στις ΗΠΑ που πίστευε ότι θα επιβιβαστούν στο UFO. Ίσως δε μπορούμε να φανταστούμε το πόσο χαμηλό είναι το μορφωτικό επίπεδο εκατομμυρίων πολιτών στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες. Για να μην αναφερθώ στον ακραίο παραλογισμό των οπαδών του ISIS. Με εμμονή, λοιπόν, στην πρόοδο της επιστήμης και στον αγώνα για τον εξανθρωπισμό της κοινωνίας.
  13. Φόρτωσα τον WDS στο CdC και όντως εμφανίζει τους διπλούς αστέρες. Βέβαια Το πλήθος τους είναι μάλλον μεγάλο και δε βλέπω πως θα περιόριζα αποτελεσματικά την εμφάνιση μόνο των διπλών. Υποθέτω ότι η δημιουργία καταλόγου παρατήρησης ή καταλόγου χρήστη είναι μια άλλη λύση. Μάλλον θα πρέπει να μάθω το CdC και να αφήσω το Stellarium, τουλάχιστον για τους διπλούς. Ευχαριστώ πολύ.
  14. Γειά σας, υπάρχει κατάλογος με διπλούς αστέρες που μπορεί να ενσωματωθεί στο Stellarium ώστε να διευκολυνθεί η αναζήτηση και στη συνέχεια η καθοδήγηση του τηλεσκοπίου; Αν ναι, θα εκτιμούσα πολύ να έχω σχετικές οδηγίες. Αν όχι, υπάρχει άλλο πρόγραμμα (και ο σχετικός κατάλογος) που να επιτρέπει αυτή τη διευκόλυνση; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης