Jump to content

pelekon

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της pelekon Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ και εγώ, καλή συνέχεια Γρηγόρη!
  2. Κατάλαβα τι λες. Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, αλλά απ' ό,τι θυμάμαι η τελική έκλαμψη ήταν μία, οπότε ίσως δεν είχαμε θρυμματισμό. Ερώτηση σχετικά με τη φόρμα υποβολής: Εφόσον ολοκληρώσει κανείς την υποβολή της φόρμας, μπορεί να κάνει κάποια τροποποίηση στα στοιχεία που έχει καταθέσει; Όχι, ε; Επίσης, μία παρατήρηση δικιά μου: Εφόσον ολοκληρωθούν όλα τα τα βήματα κατά την υποβολή και πριν το πατήσει κανείς το τελικό κουμπί για αποστολή της αναφοράς, δεν θα ήταν καλύτερο να υπήρχε και μία προεπισκόπηση, ώστε, αν χρειαστεί να μπορέσει να κάνει και κάποια διόρθωση;
  3. Οπότε, όταν η βολίδα διαγράφει μία τροχιά και στο τέλος παρατηρούμε έντονη λάμψη, αυτό λέγεται θρυμματισμός;
  4. Ο σύνδεσμος της αναφοράς είναι: http://fireball.imo.net/members/imo_view/report/147170 Η φόρμα λειτουργεί μια χαρά, κατά τη γνώμη μου!
  5. Εντάξει, το βρήκα. Εδώ: http://fireball.imo.net/members/imo_view/browse_reports
  6. Γρηγόρη, μία ερώτηση. Εδώ https://www.imo.net/ , μπορεί κανείς να βρει κάποια βάση δεδομένων για να δει για παράδειγμα αν τη μέρα που παρατήρησε μία βολίδα, έχει παρατηρήσει και κάποιος άλλος ενδεχομένως την ίδια;
  7. Κώστα και Γρηγόρη, σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας! Γρηγόρη, μόλις συμπλήρωσα και την αναφορά για τη βολίδα!
  8. Δεν εννοούσα ότι δημιούργησε και σκιές στα επίγεια αντικείμενα! Ούτε ότι άκουσα τον ήχο της έκρηξης! Λέγοντας "έσκασε", εννοούσα το οπτικό αποτέλεσμα της έκρηξης, όχι το ηχητικό. Επίσης, δεν προκάλεσε σκιές στα επίγεια αντικείμενα, ωστόσο μόνο μία φορά έχω δει κάτι τόσο φωτεινό. Όμως ακόμη και τότε, ήμουνα σε μία περιοχή με ελάχιστα φώτα, ουσιαστικά ήμουνα στην εξοχή. Ενώ, χθες, ήμουνα στο κέντρο μίας πολυσύχναστης πλατείας, γεμάτης από κολώνες φωτισμού και, φυσικά, γεμάτης από φώτα των καταστημάτων! Έχω την αίσθηση κι εγώ, ότι ήταν πολύ σπάνιο!
  9. Καλησπέρα, χθες βράδυ (15/7) στις 21:28 στη Σαντορίνη, παρατήρησα ένα πανέμορφο μετέωρο. Αν και βρισκόμουν σε πλατεία γεμάτη φώτα, ήταν πάρα πολύ φωτεινό, η ουρά του είχε χρώμα μπλε και έχω την αίσθηση ότι είχε κατεύθυνση περίπου από Νότο προς Βορρά. Διέγραψε μεγάλη πορεία στον ουρανό, μέχρι που "έσκασε". Μία φορά έχω δει ξανά μόνο κάτι τόσο όμορφο από μετέωρο (εκείνο είχε ουρά χρώματος πράσινου, εξίσου πανέμορφο). Περιττό, να πω ότι (και λόγω απειρίας φυσικά) στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αεροπλάνο! Μήπως το είδα και κάποιος άλλος;;
  10. pelekon

    Service για Nikon Aculon A211

    Καλησπέρα παιδιά! Ερώτηση νέου χρήστη. Πρόσφατα και από απροσεξία, μπήκε άμμος από παραλία μέσα στα κυάλια, κτλ, κτλ. Φαντάζομαι κοινό πρόβλημα για αρχάριους! Έψαξα λίγο στο διαδίκτυο για οδηγίες αποσυναρμολόγησης, αλλά δεν έχει για το συγκεκριμένο μοντέλο. Καμία ιδέα; Ή να τα πάω σε κάποιο κατάστημα service; Ευχαριστώ!
  11. pelekon

    Κυάλια για αρχή

    Ως αρχάριος, καταλαβαίνω κάποιες από τις πληροφορίες αυτές, όχι όλες. Η ηλικία μου είναι 34, το πόσο ανοίγει η κόρη μου δεν το γνωρίζω. Θα κάνω μία επίσκεψη στον Παπαδάκη σήμερα, να δω κάποια μοντέλα από κοντά. Ευχαριστώ πολύ.
  12. pelekon

    Κυάλια για αρχή

    Απ΄ ό,τι βλέπω, τα 7x50 έχουν φωτεινότητα 50.4, ενώ τα 10x50 έχουν 25. Από αυτήν την άποψη είναι καλύτερα τα 7x50;
  13. pelekon

    Κυάλια για αρχή

    Ανάμεσα στα Nikon Aculon A211 7x50 και στο ίδιο μοντέλο, αλλά 10x50, ποιο θα προτιμούσατε;
  14. pelekon

    Κυάλια για αρχή

    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ποια είναι η άποψή σας για αυτά http://www.planitario.gr/skymaster-12x60.html ;
  15. pelekon

    Κυάλια για αρχή

    Καλησπέρα, σκέφτομα να αγοράσω ένα ζευγάρι κυάλια για παρατήρηση περισσότερο νυχτερινού ουρανού και λιγότερο ημέρας. Μετά από μία επίσκεψη στο πλανητάριο Αθήνας, μου πρότειναν αυτά εδώ http://www.planitario.gr/atrek-10x50-dcf.html . Υπήρχαν και άλλες προτάσεις, αλλά λόγω έλλειψης σε πολλά μοντέλα θα καθυστερήσουν πολύ να έρθουν, απ' ό,τι μου είπε ο πωλητής. Ποια είναι η άποψή σας για τα παραπάνω για έναν αρχάριο; Ευχαριστώ πολύ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης