Jump to content

medeon

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της medeon Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Συγνωμη, βάζω το σωστο αρχείο. ΑΝΑ ΜΗΝΑ.xlsx
  2. Μετά από επεξεργασία πληροφοριών τόσο από εδώ μέσα όσο και από το υπόλοιπο διαδίκτυο πιστεύω ότι έκανα λίγο καλύτερο το προηγούμενο αρχείο, για την καλύτερη οργάνωση των αστροπαρατηρήσεών, τουλάχιστον των δικών μου που είμαι τελείως αρχάριος. Κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη με χαρά!!! .xlsx
  3. Πραγματικά είναι καταπληκτική δουλειά που δεν την είχα υπόψη μου!!!
  4. Καλησπέρα σας, Όντας νέος στο χώρο και θέλοντας να οργανώσω την άγνοιά μου και τις παρατηρήσεις μου προσπάθησα να καταρτήσω ένα αρχείο στο οποίο να αναπαραστήσω την πληροφορία σχετικά με το ποιο μήνα είναι ορατός ο κάθε αστερισμός από την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Ο λόγος που θέλησα να φτιάξω αυτό το αρχείο είναι για να προετοιμάζω τις επόμενες παρατηρήσεις μου και να ξέρω με βάση τους ορατούς αστερισμούς ποιους αστέρες και ποια αντικείμενα βαθέως ουρανού θα μπορώ να παρατηρήσω κάθε φορά. Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι οι τοπικές συνθήκες και παράμετροι είναι αυτές που καθορίζουν το τελικό αποτέλεσμα της παρατήρησης. Η βασική μου ερώτηση είναι εάν κινούμαι προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να οργανώνω τις μελλοντικές μου αστροπαρατηρήσεις. Παρακαλώ πολύ για τις επισημάνσεις, παρατηρήσεις και διορθώσεις σας. ΑΝΑ ΜΗΝΑ.pdf ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ ΑΝΑ ΜΗΝΑ
  5. Οντως είναι πολύ καλό. Σε αρκετές περπτώσεις διάβαζα την ίδια παράγραφο ξανά και ξάνα προσπαθόντας να εμπεδόσω τα γραφόμενα. Σίγουρα θα το ξαναδιαβάσω, αφού τελειώσω το "Ενας Αστρολάβος Του Ουρανού και Της Ζωής" του Γ. Γραμματικάκη.
  6. Είναι εύκολο να δώσεις κάποιες πληροφορίες επιπλέον σχετικά με τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται τα σημεία αυτά;
  7. Από την πλευρά μου έχω να προτείνω το ''Βικτώρια Ενοικιαζόμενα Δωμάτια & Εστιατόριο'' (http://www.tinos-victoria.com), που πήγα φέτος και βρίσκεται στην παραλία Κολυμπήθρα της Τήνου. Βέβαια δεν είναι βουνό αλλά τουλάχιστον, κατά την κρίση μου, έχει αρκετά σκοτεινό ουρανό. Αν χρειαστείς κάποια άλλη πληροφορία βεβαίως και είμαι στη διάθεσή σου.
  8. medeon

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ - SKYWATCHER EQ5

    Τελικά το πρόβλημα λύθηκε αλλάζοντας την τιμή του Σφάλματος σε Μηδέν. Σαν να μην έφτανε αυτό ξαφνικά η στήριξη δεν λειτουργούσε. Δύο προβλήματα μαζί, μήπως ήταν ο Ερμής μου ανάδρομος; (πλάκα κάνω την Αφροδίτη εννοούσα....) Για να μην τα πολυλογώ το πρόβλημα οφειλόταν στο βίσμα που έδινε ρεύμα στη στήριξη. Τέλος καλό όλα καλά. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τον Magicstar για την πολύτιμη βοήθειά του.
  9. medeon

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ - SKYWATCHER EQ5

    Καλησπέρα σε όλους, Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και να είσαστε σιίγουροι οτι βοηθείσατε. Αμα καταφέρω να το λύσω θα σας ενημερώσω για τον τρόπο.
  10. medeon

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ - SKYWATCHER EQ5

    Καλησπέρα, Συμβαίνει ακριβώς αυτό που αναφέρεις. Ευχαριστώ,
  11. Καλησπέρα, Διαθέτω τη στήριξη SKYWATCHER EQ5 (SynScan v. 4.37.3) και στο χειριστήριο, μετά την ευθυγράμμιση με 1 ή 2 ή 3 αστέρια, μου εμφανίζει το μήνυμα «The value of the previus NPE is applied» και δεν με μου επιτρέπει να χρησιμοποιήσω τη goto λειτουργία της στήριξης. Έχει συναντήσει κάποιος αυτό το πρόβλημα και εάν ναι πως το ξεπέρασε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
  12. medeon

    Δίας & Σελήνη

    Οι δύο πρώτες μου αστροφωτογραφίες σε μία. Τραβηγμένες απλά με τη dslr στο χέρι μέσα από το προσοφθάλμιο του ταπεινού μου τηλεσκοπίου.
  13. Υπάρχει κάποια ανάλογη εφαρμογή για τα τηλέφωνα με λογισμικό Windows 10 Mobile;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης