Jump to content

tkaratasos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της tkaratasos Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. tkaratasos

    Ζήτηση OPFA 1

    Ψάχνω χρησιμοποιημένο αντάπτορα τύπου OPFA 1. Αποστολή Pm. Ευχαριστώ
  2. tkaratasos

    Skywatcher 130/900 EQ2 ή Powerseeker 127EQ?

    Συμφωνών κι εγώ απόλυτα μαζί σας.. το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι μεσάζοντες..άλλωστε κι εγώ το δικό μου απ'εξω το πήρα σχεδόν 30% φθηνότερα από ότι στην ελληνική αγορά
  3. tkaratasos

    Skywatcher 130/900 EQ2 ή Powerseeker 127EQ?

    Το ότι ο Έλληνας έμπορος πουλάει το ίδιο προϊόν σε πολύ ηψηλότερη τιμή δε σημαίνει πάντα ότι όλο το υπόλοιπο είναι κέρδος του. Είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις του λεγόμενου price transfering που κάνουν οι μητρικές εταιρείες για να γλιτώσουν φορολόγηση των κερδών τους στις χώρες πώλησης. Για παράδειγμα η Skywatcher μπορεί να πουλάει το ίδιο μοντέλο στον άγγλο έμπορο 140 ευρω και στον έλληνα εμπορο 200 ευρώ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι κάποιοι εξυπνόπουλοι ελληνάρες δε σε χρεώνουν και ό,τι θέλουν.
  4. Ecuador, δε νομίζω ότι μειώνει καθόλου τον Πλούτωνα η αλλαγή της κατηγοριοποίησης του Άλλωστε ο κύριος λόγος που έγινε νάνος πλανήτης είναι για να μη θεωρηθούν πλανήτες άλλα 1800 ουράνια σώματα τα οποία αποτέλεσαν τελικά την Kuiper Belt με μέγεθος ίσως και μεγαλύτερο του Πλούτωνα όπως ο/η Sedna. Πάντως ένας από αυτούς που έβγαλε το θεωρητικό άρθρο για τον ένατο πλανήτη είναι ο "υπεύθυνος" για την υποβάθμιση του Πλούτωνα (Mike Brown) και όπως λέει και ο ίδιος μέχρι να δούμε με τα τηλεσκόπια το νέο αυτό πλανήτη, είναι απλά η θεωρεία που εξηγεί καλύτερα από κάθε άλλη την ιδιαιτερότητα που παρατηρήθηκε στα έξι ουράνια σώματα την Kuiper Belt. Άλλωστε ο ίδιος στο παρακάτω άρθρο του εξηγεί τους λόγους που μπορεί να κάνει και λάθος. http://www.findplanetnine.com/2016/01/as-you-will-see-in-next-post-i-think.html Όπως και να έχει η επιστήμη προχωρά μόνο με υποθέσεις και διαβεβαιώσεις-διαψεύσεις και νέες υποθέσεις.
  5. μου το έβγαλε κι εμένα χθες. δεν είναι κάποιο αντικείμενο. Είναι μέρος του κόκκινου σταυρού που βγάζει όταν επιλέγεις κάποιο ουράνιο αντικείμενο για να εμφανίσει πληροφορίες (τέσσερις κόκκινες γραμμούλες). Με κάποιο τρόπο σε εμένα σε υπερβολικό zoom είχε επιλεγεί ως αντικείμενο η ίδια η Γη, οπότε υπήρχαν 4 κόκκινες γραμμές (εκ των οποίων όμως λόγω του zoom φαινόταν μόνο η μια), οι οποίες θεωρητικά γύριζαν γύρω από τη γη. γι' αυτό και έβλεπες αυτή την πολύ γρήγορη κίνηση.
  6. Καλησπέρα αστροφίλοι, ψάχνω να βρω χρησιμοποιημένους (αλλά σε καλή κατάσταση) προσοφθάλμιους baader ortho 6, 10, 18mm. Αν έχει κάποιος και ενδιαφέρεται να τους πουλήσει, ας στείλει πμ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης