Jump to content

Paparebas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Paparebas

  • Γενέθλια 03/22/1973

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Paparebas Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ελάχιστα χρησιμοποιημένη και σε άριστη κατάσταση. Μικρό θέμα στην πολική διόπτρα (που το έχει από την αρχή). Απλά θέλει λίγο περιστροφή η διόπτρα για να έρθει κέντρο. Pm παρακαλώ για ανταλλαγή τηλεφώνων. Τιμή 530. Νέα τιμή 480. Νέα τιμή 430€ Μια διευκρίνιση μετά από κάποια PM's Η στήριξη είναι άριστη. Στην χειρότερη να χρειαστεί από κάποιον που ξέρει μια ρύθμιση η διόπτρα της.Ή στην πολύ πολύ χειρότερη να χρειαστεί μια νέα πολική διόπτρα αξίας κάπου στα 30€ που δεν το νομίζω μιας και προσωπικά θεωρώ ότι ένας γνωστής θα την φτιάξει μόνος του. Επίσης με όλο τον σεβασμό θα παρακαλέσω να έχω PM's για σοβαρές προτάσεις και όχι γελοιοτητες τύπου την αγοράζω 250€. Ευχαριστώ άπαντες για το ενδιαφέρον. Τονίζω ότι ασφαλώς είναι διαθέσιμη για οποιονδήποτε έλεγχο. Δεν το ανέφερα διότι θεώρησα πως εννοείται.
  2. Paparebas

    Πρόβλημα εστίασης

    Καλησπέρα. Έχω ένα τηλεσκοπιο 130/650 και με τον εστιάστη τέρμα έξω δεν εστιάζει. Και με 2, και με 1,25 προσοφθαλμια.Ηλπιζα ότι με τον ανταπτορα 2 σε 1,25 θα τα κατάφερνα γιατί το σηκώνει καπωσ Πιο ψηλά. Ποια είναι η οικονομικότερη λύση να τραβηχτεί πιο έξω το προσοφθαλμιο ; ( υπόψην ότι αν το πάρω στο χέρι και το απομακρύνω 2εκ περίπου εστιάζει. Τα κάτοπτρα είναι όσο πιο απομακρυσμένα γινεται. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  3. οκ λοιπον. κατα τις συμβουλές των εμπείρων. Πάμε για HEQ5 και προχωράμε. Μάλλον ένας φίλος θα μου δανείσει ενα κατοπτρο 130 και ένα maksutov 102. Θα τα περάσω επάνω και το καλοκαιράκι θα είμαι με αυτά.
  4. Αρχικά θέλω να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο και για τις συμβουλές σας. Με βοήθησαν πολύ στο να επιλέξω την διαδρομή έστω που θα ακολουθήσω. Οι έμπειροι και μόνο εξαιτίας της εμπειρίας τους νιώθουν την ανάγκη να οδηγήσουν τους νέους κάνοντας τους να αποφύγουν τα <<χαλαρά βραχάκια της λίμνης>>. Πάρόλα αυτά πρέπει να παραδεχτείτε πως ακόμη και η αναβάθμηση στο GEAR έχει την χαρά της αλλά και μπορεί να αναθερμάνει ή και να αναβαθμίσει το ενδιαφέρον σου για το χόμπι. Το σίγουρο είναι ότι με γλιτώσατε από απογοητεύσεις που ίσως να με απομάκρυναν από τον ουρανό. Έτσι αντί να ξεκινήσω απο το (1) χάνοντας χρήμα και χρόνο, μου δείξατε που είναι το (10). Πίστέυω πως στην ιδιοσυγκρασία μου ταιριάζει να ξεκινήσω απο το (5) των βημάτων σας ώστε αφου νιώσω την ανάγκη της εξέλιξης και της αναβάθμισης να νιώσω στην συνέχεια και την χαρά που δίνουν. Μία στήριξη EQ3-2 νομίζω πως θα αποτελέσει την αρχή που μαλλον ήταν το (5) του Θοδωρή. Θα ήθελα τη γνώμη σας. Και πάλι ευχαριστώ.!
  5. καλησπερα και χρονια πολλα.! ποια ειναι η γνωμη σας για το KONUS 150MM / F1800? Το ειχε ή το έχει καποιος ? Συγκριση με αντιστοιχο κατοπτρικο, Περιοριζεται μονο σε πλανητες ? ? To εχω βρει 270 ευρω και σκεφτομαι να το αγορασω. Τι λετε ??? Σας ευχαριστω πολυ.
  6. Ησουν κατατοπιστικοτατος! σε ευχαριστω πολυ!
  7. καλημερα και σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. θα εκτιμουσα ιδιαιτερα κατι πιο συγκεκριμενο. Μην με παρεξηγησεις. Για εσενα αυτα που εγραψες πιθανον και συγκεκριμένα ειναι, και σιγουρα απλοικα. Αν μπορείς ωστόσο θα ήθελα να μου εξηγησει καποιος με παραδειγματα. πχ με το truss βλεπεις Μ31 σαν νεφος ενω με το 8'' βλεπεις διακριτα τα αστρα του ή το αντιστροφο. Επισης με απασχολει και το θέμα της φωτορυπανσης. Οι παρατηρησεις θα γινονται απο Αθηνα και μου χουν πει για παραδειγμα οτι το 10'' θα μου ειναι αχρηστο λογω φωτορυπανσης. Μηπως το 8'' γινεται ιδιο με το 130mm εξαιτιας φωτορυπανσης? και παλι ευχαριστω. Χρηστο πολυ χρησιμη η πληροφορια που μου εδωσες. μαλλον με εσπρωξες στο να απορριψω το truss. Σε ευχαριστω πολυ. αν μπορεις μια αποψη για τις διαμετρους ?
  8. Γεια σε ολους και καλο πάσχα. Θα 'ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με αγορα τηλεσκοπίου αλλα και τις διαφορες που έχουν τα δύο τηλεσκοπια μεταξυ των οποίων αμφιαταλαντευομαι. SKYWATCHER DOBSONIAN TRUSS 130mm και SKYWATCHER DOBSONIAN 8″ Αυτη τη στιγμη έχω ενα dobsonian 114mm (Natiοnal Geografic) το οποίο σε πολλους απο εσασ θα φενεται παιχνιδι, αλλα σίγουρα ηταν αρκετο για να με <<κολησει>> το μικροβιο της αστροπαρατηρησης. τι παραπάνω θα μπορέσω να εχω με τις 8'' απο τις 5'' ? Η τιμη του καινουριου SKYWATCHER DOBSONIAN TRUSS 130mm ειναι 239 ΕΥΡΩ και του μεταχειριμενου SKYWATCHER DOBSONIAN 8″ ειναι 250. σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας εκ των προτερων.
  9. Θοδωρη σε ευχαριστω πολυ που βρηκες χρονο και μου το είπες. Το εχω δει και έχω μιλησει με τον Βασίλη. Είναι όμως Πάτρα και ένα θέμα ειναι τα μεταφορικα και το αλλο είναι πως οι μεταφορικές δεν προσέχουν και πολύ τα δέματα τους πόσο μάλλον ένα τηλεσκόπιο. Περί τα τέλη του μήνα μαλλον ο Βασίλης θα έρθει προς Αθήνα και ίσως (αν δεν έχω βρει κάποιο άλλο, ή ο Βασίλης κάποιον πιο κοντινό αγοραστή) το DOB που βλέπετε να γίνει δικό μου.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης