Jump to content

kostasnezis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    50
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της kostasnezis Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Αναζητώ ισημερινή στήριξη για διοπτρικό τηλεσκόπιο 6 κιλών. Περιοχή Αθηνών. Επικοινωνία με πμ.
  2. Αναζητώ μεταχειρισμένο απλό διοπτρικό τηλεσκόπιο με τρίποδο για χρήση από παιδιά. Δεν είναι απαιραίτητο να συνοδεύεται από red-dot ή άλλου είδους finder καθώς επίσης από προσοφθάλμιο(α). Περιοχή Αθήνας. Επικοινωνία με πμ.
  3. Φίλε ρίξε μια ματιά εδώ και μεταξύ άλλων θα βρεις αυτό που ρωτάς. http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=23673
  4. Αυτό είναι ένα καλό νέο.... http://www.protothema.gr/paidi/article/634936/seminaria-astronomias-gia-mathites-sto-asteroskopeio-pedelis/
  5. Και εγώ αυτό κάνω που λέει ο Γιάννης. Είναι το καλύτερο και το πιο "τίμιο". Το μόνο πρόβλημα είναι πως θέλει πολύ προσοχή στο που θα βάλεις το χέρι σου καθώς κάποιοι πίνακες είναι πολύ κακά συντηρημένοι οπότε καλό είναι να κάνεις μία "επόπτευση" στο φως της ημέρας στο πίνακα να δεις σε τι κατάσταση είναι. Αν δεις γυμνά καλώδια, ανυπαρξία διακόπτη (πχ. μόνο βιδωτή ασφάλεια) κτλ, μην διανοηθείς να βάλεις μέσα χέρι (ειδικά το βράδυ).
  6. Παναγιώτη εγώ θα είμαι εκτός Αθηνών (δυστυχώς.....)
  7. Φίλε bagatelas_la πήγα μία βόλτα το ΣΚ (την ημέρα). Το σημείο είναι καλούτσικο για τα μέτρα της Αθήνας, αλλά σίγουρα θα έχει -επίσης- σοβαρό θέμα με φωτορύπανση στο νότο. Το σημαντικότερο όμως είναι πως αν κάποιος πάει βράδυ, εκτός από το τηλεσκόπιο του, θα χρειαστεί collimation και το αυτοκίνητό του (πιθανώς και ο ίδιος....!!!). Πολύ παλιόδρομος αδερφέ..!!!
  8. Ψάχνω εδώ και καιρό κάτι σκοτεινό στη Πεντέλη (το όρος...) αλλά μέχρι τώρα τίποτα. Υπάρχουν κάποια σημεία αλλά είναι τόσο "χαράδρες" που τελικά δεν αξίζει γιατί έχεις πολύ λίγο ουρανό και ζόρικη πρόσβαση. Το επόμενο πεδίο έρευνας θα είναι η πίσω πλευρά της Πάρνηθας που βλέπει προς Οινόφυτα αλλά και εκεί θα πρέπει να είναι αρκετά "χωμένο" για να μη βλέπεις την εθνική... "Δυσκολάκι" το βλέπω... Το νταμάρι του "Ράικου" μετά τη Νέα Πεντέλη το γνωρίζεις? Έχει εύκολη πρόσβαση και βλέπει νότια Όχι δεν το ξέρω. Απλά υποθέτω πως θα έχει το ίδιο θέμα με όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Πεντέλης που βλέπουν νότια, δηλαδή την Αθήνα. Έχω σεχδόν οργώσει όλη την νότια πλευρά της Πεντέλης αλλά δεν έχω βρει κάτι αρκετά αξιοπρεπές ώστε να με ξεκουνήσει από το μπαλκόνι μου (που επίσης βλέπει νότο). Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για την πληροφορία. Θα ρωτήσω που ακριβώς είναι και θα πάω να τσεκάρω, εκτός και αν μπορείς να μου επισυνάψεις ένα στίγμα. (σημειώνω πως η πλατφόρμα του astrovox δεν επιτρέπει αποστολή .kmz, οπότε στείλε printscreen της οθόνης σου σε φωτο). Ευχαριστώ, Κώστας
  9. Παναγιώτη καλησπέρα. Εγώ δεν μπορώ καθόλου αυτό το ΣΚ. Αν θες, έχω μπαταρία φορτισμένη στην Πεντέλη. Φιλικά, Κώστας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης