Jump to content

ostra

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της ostra Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Supernovus με βοήθησες πολύ με την απάντησή σου! Σε ευχαριστώ Απλά μελετούσα την εκλειπτική και η φορά του βέλους της εκλειπτικής έδειχνε κάτι που εμείς δεν βλέπουμε κάθε φορά που "περνάμε από εκεί" Όσο για τα ζώδια και την αστρολογία ποτέ δεν με απασχόλησαν και σε προσωπικό επίπεδο εκνευρίζομαι μόνο και μόνο στο άκουσμα της ερώτησης "Τι ζώδιο είσαι;" Απο εκεί και ύστερα ο καθένας ας πιστεύει ό,τι θέλει
  2. Να συνεχίσω με μια ακόμα ερώτηση (για πολλούς από εσάς ενδεχομένως χαζή), αλλά πρέπει να την κάνω. Μελετώντας, λοιπόν, τα βασικά της αστρονομίας διάβασα για την περίφημη Εκλειπτική Μόνο που δεν καταλαβαίνω ένα πράγμα... Αν βγω π.χ. το βράδυ 3 του Γενάρη να δω τον ουρανό θα δω τον αστερισμό του Τοξότη; Γιατί αφού ο αστερισμός του Τοξότη θα είναι «πίσω από τον ήλιο» και εγώ θα είμαι νύχτα έξω, δηλαδή θα βλέπω από την αντίθετη πλευρά, πως θα είναι δυνατό να βλέπω τον αστερισμό του Τοξότη, ο οποίος θα είναι πίσω από τον ήλιο και εγώ θα κοιτώ αντίθετα; Τα ισοπέδωσα όλα ε; [/img]
  3. ostra

    Skywatcher Star Discovery 150 Goto

    Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις! Δεν έχω αγοράσει κάτι ακόμα, γιατί είναι μια σημαντική επένδυση σε δύσκολη περίοδο, οπότε το σκέφτομαι διπλά. Προς το παρόν παρατηρώ τον ουρανό απλά με τα μάτια, μαθαίνω αστερισμούς, αλλά η αγορά ενός τηλεσκοπίου θα δώσει το κάτι παραπάνω στην παρατήρησή μου.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Μου έγινε πολύ κατανοητό! Σίγουρα θα έχω κάποιες απορίες ακόμα, θα σκεφτώ τις πιο λογικές( και θα ρωτήσω!
  5. Καλησπέρα, Θα κάνω μια μάλλον χαζή ερώτηση Αν το ηλιακό μας σύστημα κινείται, αν ο γαλαξίας μας κινείται και γενικά εφόσον τα πάντα κινούνται (κατά κάποιον τρόπο) στο σύμπαν, πως γίνεται να βλέπουμε από αρχαιοτάτων χρόνων τα ίδια αστέρια στον ουρανό (εφόσον κάθε ηλιακό σύστημα κινείται); Ίσως η κίνηση αυτή είναι άλλων μεγεθών;
  6. ostra

    Skywatcher Star Discovery 150 Goto

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Λοιπόν σχετικά με τις ερωτήσεις που μου θέσατε: 1) Έχω αυτοκίνητο 2) 'Έχω πρόσβαση σε σκοτεινούς ουρανούς (βλ. χωριουδάκι) 3) Θα ήθελα να βλέπω και πλανήτες και βαθύ ουρανό Φίλε mantheos77, είδα τα τρία τηλεσκόπια που μου προτείνεις και είναι μέσα στην τιμή που σκέφτομαι να δαπανήσω. Σκεφτόμουν το Star Discovery λόγω Goto μιας και είμαι αρχάριος. Τώρα που σου απάντησα στις ερωτήσεις μπορείς να με καθοδηγήσεις ; Ευχαριστώ. Φίλε ecuador προς το παρόν παρατήρηση και στο μέλλον γιατί όχι και φωτογραφία.
  7. ostra

    Skywatcher Star Discovery 150 Goto

    Καλημέρα σε όλους, Πως σας φαίνεται αυτό το τηλεσκόπιο για αρχάριο ; http://www.planitario.gr/thlesk-skuwatcher-star-explorer-150.html Η παρατήρηση θα είναι αποκλειστικά αστρονομική όχι επίγεια (ήτοι αστέρια, πλανήτες, κ.λπ.) Από ό,τι είδα είναι Goto αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα. Αν έχετε άλλες προτάσεις αντίστοιχου βεληνεκούς απόδοσης-τιμής, θα χαρώ να τις ακούσω.
  8. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες. Σκεφτόμουν να πάω σε GOTO για την ευκολία σε πρώτη φάση. Νομίζω, άλλωστε, ότι και αυτό μπορώ να το χρησιμοποιώ χειροκίνητα εάν θέλω αργότερα, σωστά; Σε ευχαριστώ.
  9. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Αγαπητέ Georgegramm, θα ξεκινήσω με τη Σελήνη και τους πλανήτες και στη συνέχεια όσα περισσότερα μπορώ να απολαύσω Φίλε Koskom, έχεις δίκιο. Είναι πολύ καλό βιβλίο.
  10. Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αυτό το τηλεσκόπιο πως σας φαίνεται; http://www.planitario.gr/thlesk-skuwatcher-star-explorer-150.html
  11. Καλησπέρα σε όλους, Με συγχωρείτε που ανοίγω ένα θέμα το οποίο, σίγουρα, έχετε συζητήσει επανειλημμένως. Όπως αναφέρω και στο θέμα είμαι νέος στον χώρο της αστρονομίας. Η μόνη μου εμπειρία είναι ο απόλυτος θαυμασμός για τον ουρανό. Δεν γνωρίζω ακόμα βασικά (π.χ. αστερισμούς κ.α.), ωστόσο το απολαμβάνω να ψάχνω με τη βοήθεια μιας εφαρμογής για το κινητό και ήδη διαβάζω το Backyard Astronomer's Guide του Dickinson. Δύο απλές ερωτησούλες προς το παρόν. 1) Υπάρχουν σύλλογοι ερασιτεχνικής αστρονομίας με συναντήσεις και εξορμήσεις που μπορεί να γραφτεί/συμμετέχει κάποιος; 2) Αν θέλετε να μου προτείνετε κάποιο τηλεσκόπιο με ταβάνι τα 500 ευρώ, ώστε να έχω μια εικόνα. (κουραστική αυτή η ερώτηση υποθέτω). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης