Jump to content

qforce

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    403
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    18

qforceτελευταία νίκη στο Μάρτιος 11 2023

Το qforce είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

3 ακόλουθοι

Σχετικά με qforce

  • Γενέθλια 06/24/1974

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

873 επισκέψεις προφίλ

του/της qforce Επιτεύγματα

  1. Μπράβο Θέμη, πολλά συγχαρητήρια. Εύχομαι καλή τύχη!
  2. qforce

    Leo_triplet_small

    Έχεις δίκιο Θέμη, έχω κροπάρει πολύ γιατί χανόταν στα 420mm ο στόχος, αλλά ήθελε λίγο ακόμα να φύγει το άστρο. Το χρώμα είναι ακριβώς όπως το έβγαλε το SPCC δεν έχω πειράξει τίποτα. Ευχαριστώ πολύ!
  3. qforce

    Leo_triplet_small

    Πρώτη φωτογραφία με την Pegasus NYX 101 604 x 180" (Gain 56 offset 11 0C) Pegasus NYX 101 TSapo65Q QHY268C Baader UV/IR QHY OAG ASI 290mini PPAdvV2 PFCubeV2 mele mini pc quieter 3q Shot at Artemida, Greece using N.I.N.A. and processed in Pixinsight.
  4. qforce

    Comet 2022 E3 (ZTF)

    Φανταστική Θέμη, συγχαρητήρια!
  5. qforce

    Sh2-115 SHO

    Μπράβο Διομήδη!
  6. qforce

    Μ78 Nebula

    😂 Έχουμε δηλαδή πολλά κοινά "καμμένα" χόμπι. Ψάξε αν θες κάποια στιγμή, υπάρχει και ένα ακόμα που η υποδοχή των καλωδίων είναι κύκλος και όχι oval και κάπου είχε πάρει το μάτι μου το review ενός τύπου που το είχε σχεδιάσει και έλεγε ότι είναι ακόμα καλύτερο και πρακτικά σου δίνει άστρα διοπτρικού μετά. Καλή χρονιά με υγεία και καθαρούς ουρανούς!
  7. qforce

    Μ78 Nebula

    Συγχαρητήρια, πολύ όμορφη εικόνα και δύσκολος στόχος. Είναι ωραία απότυπωμένο και το ανάκλασης M78 αλλά και το εκπομπής μέρος του Barnard loop και κάνουν ωραία αντίθεση. Τα άστρα είναι τόσα όσα και δίνουν στην εικόνα. Παρατηρώ ότι έχουν ένα diffraction που πρέπει να προέρχεται από τα καλώδια power και data της κάμερας μπροστά στο RASA. Επειδή ασχολούμαι με 3d printing έχω δει πολλά σχέδια που μπαίνουν μπροστά σαν μάσκα και δρομολογούν τα καλώδια με αποτέλεσμα στην χειρότερη να ελαχιστοποιουν ή και να εξαφανίζουν ακόμα τα diffractions. Αν σε ενδιαφέρει πες μου να ψάξουμε σχέδιο και να τυπώσουμε ένα να κάνεις δοκιμή,αν το χωράει και ο εκτυπωτής μου βέβαια, δεν ξέρω και αν το έχεις δοκιμάσει ήδη.
  8. qforce

    asiair plus

    Μπορεί να φταίει η usb θύρα του Asiair. Βάλε κάτι άλλο επάνω να δεις αν δουλεύει. Φαντάζομαι έχεις δοκιμάσει την κάμερα σε όλες τις θύρες του. Πάντως αν η κάμερα δουλεύει αλλού, δεν φταίει η κάμερα, ούτε το καώδιο της, ούτε η τροφοδοσία της. Να σου πω και κάτι άλλο να δοκιμάσεις. Δεν ξέρω πως συνδέεσαι με το asiair, αν έχεις επιλογή συνδέσου μαζί του με 5G και όχι με 2.4G. Το 2.4G κάνει παρεμβολές στο usb 3.0 και έτσι όπως είναι όλα κοντά θύρες, κεραία του Asiair , όσο και αν ακούγεται τρελό μπορεί να είναι αυτό.
  9. qforce

    asiair plus

    Δεν έχω asiair αλλά θα μπορούσα να σου πω κάποια βήματα για να κάνεις έναν πρώτο έλεγχο να αποκλείσεις κάποια προβλήματα. Έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις την κάμερα με υπολογιστή; Εκεί δουλεύει κανονικά; Πρέπει να αποκλείσεις πρώτα το προβληματικό καλώδιο USB. Μετά να δεις αν η κάμερα τροφοδοτείτα επαρκώς με ρεύμα. Επίσης ο υπόλοιπος εξοπλισμός συνδέεται κανονικά με το Asiair; Βάση, οδηγητική, focuser ή ότι άλλο διαθέτεις; Έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα updates στο software του asiair;
  10. Απομένει: 22 ημέρες και 21 ώρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται carbon fiber tripod. Μετατρέπεται και σε μονόποδο. Εχει 75mm πλατιά κεφαλή. Ενώ ζυγίζει μόνο 1.9Kg μπορεί να σηκώσει ως και 30 κιλά εξοπλισμό. Έχει λαστιχένια πόδια αλλά και καρφιά, καθώς και βάση στην οποία μπορούμε να τοποθετήσουμε το κινητό μας. Φτάνει ύψος ως 161cm και είναι σε άριστη κατάσταση ,πανάλαφρο και πάρα πολύ σταθερό. https://www.amazon.de/-/en/Monopod-High-End-Lightweight-Adapter-Leather/dp/B088H64CSV/ref=sr_1_1?crid=3TQYMAMO738VJ&keywords=HS80C&qid=1671321105&sprefix=artcise+stativ+30+kg+carbon%2Caps%2C224&sr=8-1

    230.00 EUR

  11. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται αντάπτορας που επιτρέπει να συνδέσουμε φακούς Canon με ccd/cmos κάμερες με Μ42. Ιδανικός για βιντεοαστρονομία με πλανητικές κάμερες ή για deep sky φωτογραφία με canon φακούς. Εσωτερικά έχει σπείρωμα για την τοποθέτηση φίλτρων. Στο κάτω μέρος έχει σπείρωμα 1/4" αλλά και Μ5, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε μπάρα ή τρίποδο. Επίσης περιλαμβάνεται και ο αντάπτορας για την τοποθέτηση οδηγητικού τηλεσκοπίου. https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p2836_Geoptik-Adaptor-for-Canon-EOS-Lenses-to-T2-for-CCD-cameras---with-1-4--Phototripod.html https://www.teleskop-express.de/shop/product_info.php/info/p4039_Geoptik-viewfinder-guide-scope-Attachment-plate-for-CCD-lens-Adapter.html Στην τιμή περιλαμβάνονται έξοδα αποστολής

    125.00 EUR

  12. Απομένει: 22 ημέρες και 21 ώρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται αντάπτορας που τοποθετείται στο τρίποδο της HEQ5 ή της AZ5 και το μετατρέπει σε τρίποδο με βίδα 3/8". Ιδανικό για χρήση με AZGTi και γενικότερα για φωτογραφικό εξοπλισμό. Στην τιμή περολαμβάνονται τα έξοδα αποστολής.

    40.00 EUR

  13. qforce

    Αποστείρωση φακών

    Συμφωνώ, η πρόληψη είναι η σωστή οδός. Η απομάκρυνση της υγρασίας μου φαίνεται πιο σωστή μέθοδος. Ο λόγος είναι ότι η UV πρέπει να χτυπήσει τον μικροοργανισμό για αρκετή ώρα για να τον εξολοθρεύσει. Το να καταφέρεις να περάσει σε όλα τα μέρη ενός προσοφθαλμίου ή φακού δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Επισης υπάρχουν φωτογραφικοί φακοί που έχουν επιστρώσεις που μπλοκάρουν την UV και την IR. Οπότε ένα σκούπισμα των προσοφθαλμίων με ένα πανάκι και τοποθέτηση τους στο βαλιτσάκι με μεγάλα αφυγραντικά και ιδανικά αυτά που αλλάζουν χρώμα όταν κορεστούν από υγρασία θα είναι πιο αποτελεσματική. Τώρα αν το συνδυάσεις και με ένα πέρασμα από UV έχεις το τέλειο. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια τέτοια συσκευή που να κάνει και αφύγρανση ταυτόχρονα. Χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο μοντέλο είναι πραγματικά φθηνό. Τα συνηθισμένα που είναι για εργαλεία που είναι σαν φουρνάκια κάνουν γύρω στα 90 -100€. Το επαγγελματικό μοντέλο της Zeiss που είναι για γυαλιά οράσεως κάνει γύρω στα 1000€. Μία πιο τρελή ιδέα είναι η παρακάτω. Στο 3d printing είναι πολύ σημαντικό τα νήματα που χρησιμοποιούμε να μην έχουν υγρασία. Τα περισσότερα υλικά είναι αρκετά υγροσκοπικά. Υπάρχουν κάποιες πολύ φθηνές συσκευές στις οποίες μπορείς να τοποθετήσεις τα νήματα. Αυτές ανεβάζουν την θερμοκρασία στους 40-50 βαθμούς και έχουν χρονοδιακόπτη για 6-12 ώρες. Επίσης έχουν έναν μικρό ανεμιστήρα για να απομακρύνει την υγρασία και να την κατεβάσει και διατηρήσει στο 20% περίπου. Λειτουργούν με πολύ ήπιο τρόπο γιατί τα νήματα είναι ευαίσθητα στην θερμοκρασία. Οπότε θα μπορούσαν να τοποθετηθούν τα προσοφθάμια σε μία τέτοια συσκευή μετά από μία νύκτα με πολύ υγρασία, να μείνουν εκεί για 6 ώρες και μετά να τοποθετηθούν στο βαλιτσάκι μαζί με αφυγραντικά. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να τυπώσουμε και ένα ωραίο rack να μπει μέσα για να τοποθετούνται τα προσοφθάλμια ώστε να επιτρέπουν την απρόσκοπτη ροή του άερα.
  14. qforce

    Αποστείρωση φακών

    Η UV είναι αποτελεσματική στην εξόντωση βακτηρίων και μυκήτων. Το πρόβλημα με τα οπτικά είναι ότι το "πτώμα" παραμένει στην θέση του άρα και η ανάγκη για απομάκρυνση του. Άρα αν πρόκειται για φακούς θα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν και να καθαριστούν. Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι ότι αν ο μύκητας είναι αρκετά εκτεταμένος είναι πολύ πιθανό να έχει καταστρέψει τις επιστρώσεις ή και το ίδιο το γυαλί με παραπροϊόντα του μεταβολισμού του.
  15. qforce

    O αστεροειδής 2005 LW3

    Συγχαρητήρια Νίκο!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης