Jump to content

staee1976

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    24
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με staee1976

  • Γενέθλια 05/16/1976

του/της staee1976 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ζητείται Διαγώνιο κάτοπτρο 90° 1,25" για χρήση σε διοπτρικό τηλεσκόπιο.
  2. Επίσης, εάν σε ενδιαφέρει, μόνο για σήμερα Black Friday, τα βιβλία Nightwatch και Backyard astronomer's guide είναι σε προσφορά στο Πλανητάριο
  3. Υπάρχει σχετικό νήμα που μπορεί να σε βοηθήσει στο παρακάτω link /forum/viewtopic.php?t=25606 Εγώ έχω κάνει τα πρώτα μου βήματα με μια allview alt-az βάση, sharpcap και κάμερα zwo 224 με εκθέσεις 4-5s με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  4. Νόμιζα ότι η εφαρμογή synscan ήταν app μόνο για android. Απ' ότι είδα η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς wifi, αλλά σειριακά μέσω του handcontroller. Πιστεύω θα κάνει τη δουλειά που θέλω
  5. Theoatc τη λύση με το WiFi adapter την έχω σκεφτεί κι εγώ, αλλά θα επιθυμούσα μια πιο compact και πιο σίγουρη λύση. Λουκά, αυτό που λες γίνεται με το mini pc, θα του φορτώσω όλα τα προγράμματα stellarium κλπ και μέσω του καλωδίου ethernet θα τα χειρίζομαι από το pc μου είτε από Windows remote control είτε από teamviewer. Αλλά το stellarium και τα άλλα παρόμοια προγράμματα δεν σου προσφέρουν πλήρη έλεγχο της βάσης, απλά σε πηγαίνουν στον στόχο που επέλεξες. Επίσης η λύση με Bluetooth δεν νομίζω να λειτουργήσει, μιας και η απόσταση είναι μεγάλη.
  6. Έχω στην κατοχή μου μια skywatcher allview βάση την οποία κατά κύριο λόγο την χρησιμοποιώ για βιντεοαστρονομία. Λόγω του καιρού των προηγούμενων ημερών και μιας και ο χειμώνας καταφθάνει, σκέφτομαι να έχω τη βάση μόνιμα τοποθετημένη στη ταράτσα της πολυκατοικίας και να την ελέγχω μαζί με τη ZWO κάμερα, από το διαμέρισμά μου 3 ορόφους πιο κάτω μέσω stellarium ή cartes du ciel. Απ' ότι έχω διαβάσει με ένα mini pc ή compute stick θα μπορώ να ελέγχω μέσω remote control τις διάφορες εφαρμογές. Επίσης καλώδιο ethernet υπάρχει από το router του διαμερίσματος προς τη ταράτσα. Το πρόβλημα που έχω στο μυαλό μου είναι πως μπορώ να ελέγχω τη βάση ώστε με μικρές κινήσεις να φέρνω το στόχο στο κέντρο του αισθητήρα της κάμερας μιας και το goto της βάσης δεν είναι και το πιο ακριβές. Ο έλεγχος μέσω eqmod απ' ότι καταλαβαίνω δεν μπορεί να λειτουργήσει σε az βάση. Καμία ιδέα κανείς?
  7. Ζητείται το τηλεσκόπιο της αγγελίας ή αντίστοιχο, σε καλή κατάσταση και λογική τιμή. Επικοινωνία με π.μ.
  8. Παρήγγειλα μια προχθές. Μάλλον είμαι τυχερός!
  9. Με την effio - a που έχει αναφερθεί στο θέμα "βιντεοαστρονομια" θα έχω καλά αποτελέσματα ή θα πρέπει να προχωρήσω με κάποια ψηφιακή? https://www.aliexpress.com/item/700TVL-Sony-EFFIO-A-1-3-Sony-Super-HAD-CCD-ICX810-811-sensor-CXD4151-CCTV-camera/32693095952.html
  10. Οπότε θεωρείτε ότι μπορεί να με καλύψει και η Eq5 Pro Synscan? Ακόμα και για μεγαλύτερο τηλεσκόπιο για βιντεοαστρονομια? Ή μήπως μπορεί να με καλύψει και μια ρομποτική αζιμουθιακή στήριξη όπως η SW AZ gti σαν πιο φθηνή λύση χρησιμοποιώντας το sharpcap?
  11. Κύριε Γιώργο σας ευχαριστώ για τις υποδείξεις σας. Ένα καλό tracking, όμως, δεν θα δημιουργεί λιγότερο trail στα άστρα, οπότε καλύτερη "live"" παρατήρηση και καλύτερες εικόνες χωρίς τη χρήση snapcap?
  12. Καλησπέρα, αναζητώ τη στήριξη Heq-5 Pro Synscan goto σε καλή κατάσταση και σε λογική τιμή. Επικοινωνία με pm Ευχαριστώ
  13. Το ερώτημα τώρα είναι εάν μπορέσω να βρω μεταχείρισμενη, που με προβληματίζει βέβαια για τη κατάσταση που θα τη βρω και τι χρήση της έχει γίνει , ή εάν θα αγοράσω καινούρια.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης