Jump to content

bandito

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    57
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 ακόλουθος

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της bandito Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Φήμη

  1. bandito

    Vixen LV Zoom 8-24mm 1,25"

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται ο Vixen LV Zoom 8-24mm σε εξαιρετική κατάσταση. Ομαλότατη λειτουργία και μεγάλη οξύτητα, σχεδόν αντίστοιχη με τα plossl της TeleVue. Ελαφρύς και λεπτός, εξαιρετικός και για μικρά refractors και binoviewers. https://www.astroshop.eu/eyepieces/vixen-lv-eyepiece-zoom-8-24-mm-1-25-/p,5881 https://www.skyandweather.gr/Αρχική/834-vixen-lv-zoom-8-24mm-125.html Είναι ο ίδιος φακός με τον TeleVue Zoom 8-24, ο οποίος είναι απλά rebrand του Vixen: https://www.ebay.com/itm/186086851773?hash=item2b53a404bd:g:T14AAOSwDLJlCfQY Από Θεσσαλονίκη, στέλνω οπουδήποτε.

    100.00 EUR

  2. Απομένει: 29 ημέρες και 1 ώρα

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται αντάπτορας φωτογραφικής μηχανής σε προσοφθάλμια 1.25 ή 2 ιντσών Baader MicroStage 6030, εξαιρετικά στιβαρός σε άψογη κατάσταση. Από Θεσσαλονίκη.

    25.00 EUR

  3. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται αντίβαρο 5kg από στήριξη Celestron Advanced CG (CG-5). Ταιριάζει σε οποιαδήποτε στήριξη με άξονα διαμέτρου μέχρι 20mm. Από Θεσσαλονίκη.

    40.00 EUR

  4. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται λόγω αγοράς SCT. Δεν μου χρειάζεται πλέον. Από Θεσσαλονίκη.

    15.00 EUR

  5. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται σε εξαιρετική κατάσταση, σαν καινούργιο, κάτω από τη μισή τιμή του καινούργιου. Εξαιρετική οξύτητα, το χρησιμοποιούσα και με 2x ultima barlow σε C8 για πλανητική παρατήρηση. Το δίνω γιατί δεν μου χρειάζεται πλέον και είναι κρίμα να κάθεται. https://www.astroshop.eu/eyepieces/televue-11mm-1-25-ploessl-eyepiece/p,15867 https://www.apm-telescopes.net/en/televue-11-mm-plossl-eyepiece Από Θεσσαλονίκη, αλλά μπορώ να στείλω οπουδήποτε με έξοδα παραλήπτη.

    70.00 EUR

  6. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται ελάχιστα μεταχειρισμένη (5-6 φορές) η AZ3 της SkyWatcher, σε άριστη κατάσταση. Θεσσαλονίκη, δεκτός κάθε έλεγχος. ----------------------------------------------- Ακυρωμένη, τελικά δεν είναι προς πώληση.

    90.00 EUR

  7. bandito

    M42 Orion Nebula.jpg

    © Nikos Aslanakis

  8. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται Celestron C8-N (οπτικός σωλήνας), 8ιντσο κατοπτρικό 200/1000 f/5, αγορασμένο από το Πλανητάριο, εξαιρετικά καλοσυντηρημένο! Έχει επενδυθεί εσωτερικά (και ο εστιαστής) με μαύρο βελούδο για απορρόφηση αντανακλάσεων και αύξηση της αντίθεσης. Ο εστιαστής έχει επίσης επενδυθεί στα σημεία τριβής με ταινία τεφλόν για πραγματικά 'βελούδινη' λειτουργία. Επίσης διαθέτει (αφαιρούμενα φυσικά) Wilcox Rotating Rings για περιστροφή του σωλήνα και άνετη παρατήρηση σε οποιαδήποτε θέση του τηλεσκοπίου. Περιλαμβάνεται ο ερευνητής 9x50 με τη βάση του, ο αντάπτορας για προσοφθάλμια 2 ιντσών και το μανίσιο προσοφθάλμιο 20mm. Χωρίς ίχνος σκουριάς, με εξαιρετικά οπτικά, όπως φαίνεται και στις πλανητικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με το συγκεκριμένο σωλήνα. Το τηλεσκόπιο πωλείται λόγω αγοράς νέου τηλεσκοπίου. Κάθεται και είναι κρίμα. Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη, δεκτός κάθε έλεγχος.

    350.00 EUR

  9. Η αγγελία έκλεισε, ευχαριστώ πολύ.
  10. Πωλείται Powermate 5x της Televue αγορασμένος από ΗΠΑ. Είναι πρακτικά αχρησιμοποίητος, μπήκε μια ή δύο φορές το πολύ στον εστιαστή για δοκιμή. Βρίσκεται σε τέλεια κατάσταση, χωρίς το παραμικρό χτύπημα, γδάρσιμο ή ίχνος σκόνης στα οπτικά, όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες. Παραδίδεται στο κουτί του με το original manual της Televue. Τιμή: 170€ Βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, θα προτιμούσα τοπική συναλλαγή αλλά μπορώ να στείλω σε όλη την Ελλάδα.
  11. Αν δεν κάνω λάθος η περίοδος της τροχιας ενός σώματος δεν έχει καμμιά σχέση με τη μάζα του αλλά μόνο με την ακτίνα της τροχιάς. Άρα είναι αδύνατο τα δύο σώματα να έχουν τροχιές με διαφορετικές ακτίνες αλλά με την ίδια περίοδο.. Σωστά;
  12. bandito

    Μεγαλύτερη απόδοση για Newtonian

    Λοιπόν, σήμερα έκανα φύλλο-φτερό το C8-N και επένδυσα το εσωτερικό ολόκληρου του σωλήνα καθώς και τον εστιαστή με το γνωστό αυτοκόλλητο μαύρο βελούδο του Praktiker. Η διαδικασία πήρε αρκετές ώρες (4-5) χωρίς την ευθυγράμμιση των οπτικών την οποία άφησα για αύριο. Γενικά πήγαν όλα καλά και η διαφορά στην ανακλαστικότητα του σωλήνα είναι τεράστια. Το μόνο προβληματάκι είναι το χνουδάκι που βγάζει το βελούδο (λιγότερο απ' ότι περίμενα πάντως) παρόλο που το πέρασα με την ηλεκτρική σκούπα πολλές φορές. Άραγε αν το τρίψω αρκετά θα ελαττωθεί ή όσο το τρίβεις τόσο βγάζει; Η αλήθεια είναι οτι η συγκεκριμένη επένδυση του σωλήνα το μεγαλύτερο αποτέλεσμα θα το έχει κυρίως στην παρατήρηση της σελήνης. Τα υπόλοιπα αντικείμενα δεν είναι, πιστεύω, αρκετά φωτεινά ώστε να προκαλούν κάποιες ουσιαστικές ανακλάσεις στο εσωτερικό του σωλήνα ώστε να μειώνουν αισθητά την αντίθεση. Σίγουρα θα βοηθάει και στην παρατήρηση από περιοχές που υπάρχουν φώτα (όπως το μπαλκόνι μου ). Αύριο θα ασχοληθώ με την ευθυγράμμιση των οπτικών και ελπίζω να μπορέσω σύντομα να έχω και αποτελέσματα παρατήρησης.
  13. Αγάπιε, μια και έχω το ίδιο τηλεσκόπιο, επιβεβαιώνω αυτό που σου είπε ο φίλος και συνονόματος skywalker. Πρώτα ξεβιδώνεις τις μικρές (άλλεν) μετά κάνεις την ευθυγράμμιση του πρωτεύοντος με τις μεγαλύτερες και όταν είσαι έτοιμος σφίγγεις και πάλι τις μικρές για να σταθεροποιήσουν το κάτοπτρο. Το δικό μου έχει κρατήσει τέλεια ευθυγράμμιση εδώ και πολλούς μήνες. Όταν εγώ πήρα το C8-NGT η ευθυγράμιση ήταν ψιλοαπαράδεκτη. Το δευτερεύον ΔΕΝ ήταν κεντραρισμένο στον σωλήνα (μιλάμε για απόκλιση τουλάχιστο 1cm) και το σημάδι στο πρωτεύον δεν συνέπιπτε με το οπτικό κέντρο του κατόπτρου (για να μη μιλήσουμε για μια μικρή γρατσουνιά στο δευτερεύον). Μετά από πολύ διάβασμα και πειραματισμό πιστεύω πως το συνέφερα και δίνει πλέον όμορφες εικόνες. Φιλικά
  14. bandito

    Διας: GRS + jr

    Ευχαριστώ!
  15. bandito

    Moon from avi

    Celestron C8-NGT Canon PowerShot A620 Μέθοδος: Afocal Προσοφθάλμιο: Vixen LV zoom 8-24 Barlow: Celestron Ultima 2x Προήλθε από AVI με stacking στο Registax. Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες για frames... Αρχική ανάλυση: 640x480 Επεξεργασία στο Picasa: B/W Sharpen
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης