Jump to content

nexbill

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με nexbill

  • Γενέθλια 05/19/1981

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της nexbill Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Φήμη

  1. nexbill

    StarLess Horse ( IC 434 )

    Φανταστική φίλε με κάποιον τρόπο πήγες εκεί και το τράβηξες...αποκλείεται να είναι το Location : Chalkidiki.....
  2. nexbill

    άκυρη η πώληση

    Συγνώμη και για την δική μου παρέμβαση, αλλά αν αυτός που αναγράφεις είναι ο πραγματικός λόγος που τα πουλάς , μην αφήνεις τον θυμό να σε παρασύρει. Έχεις ένα καταπληκτικό εξοπλισμό που μπορεί να σε καλύψει για μια ζωή. Αν πάλι η απόφασή σου είναι ειλημμένη όποιος τα αγοράσει σε καλή μεριά και είναι σίγουρο ότι δεν θα το μετανιώσει!!
  3. Μακάρι να το ξαναδούν μήπως μπορούμε να βρούμε τρόπο να μην ξαναχαθεί η Πανελλήνια. Νομίζω ότι υπάρχουν λύσεις [ self test, εμβολιασμός, μάσκα, αποστάσεις κ.λ.π]. Τον Ιούλιο με τοση ζέστη και τους εμβολιασμούς που θα έχουν προχωρήσει θα είναι πολύ καλυτέρα τα πράγματα. Ας είναι και πιο "φτωχή" η διοργάνωση φέτος και πάλι θα είναι υπέροχα και θα αποτελεί ένα αντίδοτο σε αυτό που ζούμε. Άλλωστε δεν υπάρχει πιο ασφαλές μέρος για την πραγματοποίηση μιας δραστηριότητας από ένα ανοιχτό μέρος σε ένα βουνό το καλοκαίρι και ο καθένας στην σκηνή του.
  4. nexbill

    Eastern Veil Nebula - Ngc 6992

    Καταπληκτική ληψη μπράβο!!!!Σκέφτομαι και εγω την ίδια καμερα asi294mc pro. Εισαι ικανοποιημένος από την απόδοση της?
  5. nexbill

    Skymax 127 gti wifi γνωμες

    Φαινεται καλο τηλεσκοπιο φιλε μου. Οτι πρεπει για πλανητες και θα χαρεις την φορητοτητα του στο βουνο.Το go-to θα σε βοηθησει αφανταστα μεσα απο την πολη, αλλα νομιζω και εγω οτι θα χρειαστεις ενα προσοφθαλμιο μεγαλου πεδιου καθως επισης καλο θα ηταν να προμηθευτεις καποια στιγμη το χειριστηριο γιατι η χρησιμοποιηση π.χ tablet για το go-to θα σου χαλαει την προσαρμογη των ματιων σε σκοτεινο ουρανο.
  6. Θα συμφωνήσω και εγώ ότι η προτίμηση είναι υποκειμενική, καθώς επίσης και ότι ο κάθε τρόπος παρατήρησης έχει τα θετικά και τα αρνητικά. Πιστεύω όμως σαν χρήστης go-to ότι από την στιγμή που θα το χρησιμοποιήσεις, απλά δε γυρίζεις πίσω. Τα οφέλη του πολλά: 1. Αξιοποιείς το χρόνο σου στο μέγιστο. Σκέψου πόσες θα είναι οι φορές στη ζωή σου που θα βρεθείς σε πραγματικά σκοτεινό ουρανό...φαντάζομαι λίγες. Εκτός και αν κάποιος μένει στις πλαγιές του Πάρνωνα ή στην έρημο της Αριζόνα...Έτσι σου δίνεται η δυνατότητα εύρεσης περισσοτέρων στόχων στην ίδια βραδιά. 2. Το go-to σου δίνει την δυνατότητα να αφιερώνεις το μεγαλύτερο μέρος της παρατήρησης στον ίδιο τον στόχο και όχι στην εύρεση του. Όταν εντοπίζω τον στόχο, κάθομαι αναπαυτικά από δευτερόλεπτα έως μερικά λεπτά και προσπαθώ να απορροφήσω κάθε φωτόνιο που πέφτει στο μάτι μου. Αυτό μεγιστοποιεί την κατανόηση και την απόλαυση επί του στόχου. 3. Θα είσαι σίγουρος τις περισσότερες φορές για αυτό που βλέπεις και θα αυξήσεις τις επιτυχίες σου εντός της πόλης όπου η φωτορύπανση είναι μεγάλη. 4. Δε θα μάθεις το σκοτεινό ουρανό..θα είναι πάντα αφιλόξενος για εσένα...και όλα τα σχετικά.. ΜΥΘΟΣ!! Μια χαρά θα μάθεις το σκοτεινό ουρανό, αν το θες πραγματικά.'Έχω περάσει ατελείωτες ώρες διαβάζοντας είτε ηλεκτρονικούς, είτε συμβατικούς χάρτες καταστρώνοντας παράλληλα σχέδια και καταλόγους που θα χρειαστώ στο πεδίο. Υπάρχουν όμως και τα αρνητικά 1. Χρειάζεσαι παροχή ενέργειας 2. Στα ίδια χρήματα ενδεχομένως να μπορείς να πας 2+ ίντσες παραπάνω 3. Ο μηχανισμός της ρομποτικής παράγει θόρυβο, που μπορεί να σου φανεί ενοχλητικός στην ηρεμία της νύχτας.
  7. Σε ευχαριστώ φίλε eliasg2004. Νομίζω ότι M81-M82 θα γράψουν πιο εύκολα σε dslr. Έχω και τον σωλήνα του 8se αλλά δεν τολμώ να πάω σε τόσο μεγάλη εστιακή για αρχή.
  8. Πολύ καλή προσπάθεια. Μας δίνεις θάρρος να ξεκινήσουμε και εμείς. Σκέφτομαι για την εβδομάδα μετά το Πάσχα, 29 Απριλίου με 4 Μαΐου να το τολμήσω για πρώτη φορά, γιατί θα βρεθώ σε σκοτεινό ουρανό. Εξοπλισμός az-eq6- W.O Zenithstar 73, canon 700d ατροποποίητη + οδηγητικό. Θα μπορούσε κάποιος έμπειρος να μου προτείνει κάποιους στόχους που να ταιριάζουν καλύτερα στον εξοπλισμό μου εκείνη την χρονική περίοδο? Ευχαριστώ!!
  9. Τέλειο μέρος νομίζω το καλύτερο, σχεδιάζω τις διακοπές μου από τώρα. Ελπίζω να κάνω τα πρώτα αστροφωτογραφικά μου βήματα στην 13 ΠΕΕΑ . Μακάρι να μπορούσε να γίνει κάτι στο Βόλο (ΠΗΛΙΟ-ΟΘΡΥΣ) και ας είναι μικρότερης εμβέλειας από ότι η πανελλήνια.Τιμήστε και τη Θεσσαλία βρε παιδιά.
  10. nexbill

    13η ΠΕΕΑ

    Η τοποθεσία των Φιλιππαίων είναι ιδανική. Πολύ σκοτεινός ουρανός, καλές εγκαταστάσεις και αρκετός σκιερός χώρος για τις σκηνές. Επίσης η χωροταξία για όλους είναι πολύ καλή, επισκέπτες, παρατηρητές και αστροφωτογράφους. Ίσως να ορίσουν ημερομηνία στην αρχή του Ιουλίου για να υπάρχει η εναλλακτική σε περίπτωση κακοκαιρίας μετάθεσης της ημερομηνίας προς το τέλος του μήνα. Επίσης σε αυτά τα μέρη το καλοκαίρι τελειώνει πολύ νωρίς. Ιδίως μετά τις 15 Αυγούστου καταλαβαίνεις έντονα το κρύο κατά τις νυχτερινές ώρες.
  11. nexbill

    Δορυφόροι του Ουρανού

    Παρακολουθώ την συζήτηση με πολύ ενδιαφέρον, ένα πραγματικό κυνήγι πλανητών σε μια αληθινά παρατηρησιακή ανταλλαγή εμπειριών . Τελικά από ότι καταλαβαίνω χρειάζονται όλες οι μεγεθύνσεις στη φαρέτρα του τηλεσκοπίου. Καλή συνέχεια σε όλους.
  12. Az eq6 για να μπορεις να κανεις ανετη παρατηρηση αλλα και αστροφωτογραφιση, αν το θελησεις. Ειναι πραγματικα ευχριστη και ποιοτικη.
  13. Στο δικο μου 8se χρησιμοποιω τον 31 aspheric της baader. Μπορω να πω οτι δουλευει τελεια στο ενα τεταρτο της της τιμης σε σχεση με τον πραγματικα εξωτικο 31 nagler. Η γνωμη μου ειναι οτι ο λογος αποδοσης τιμης δεν ειναι και τοσο καλος αν ο nagler 31 χρησιμοποιειται μονο σε sct f10. Αν μελλοντικα μπει σε πιο γρηγορο σωληνα τοτε αλλαζει το πραγμα και αποτελει επενδυση. Ο aspheric 31 δινει 1.1μοιρα πεδιο και ο nagler 31 1.25 μοιρα πεδιο. Νομιζω οτι τα συν 500 ευρω για 0.15 της μοιρας ειναι πολλα. Συνεχιζω να πιστευω οτι η μεγαλη επενδυση σε 8αρη sct πρεπει να γινει σε μεγενθυσεις κοντα στις 100. Συμφωνα με το backyard astronomy guide το προσοφθαλμιο μεγιστης αποδοσης για καθε τηλεσκοπιο ειναι αυτο που ισουτε με το διπλασιο του f, δηλαδη για sct f10 προσοφθαλμιο 20mm. Αυτην την στιγμη το απλησιαστο ethos 21 καθως και το nagler 22 ειναι οτι καλυτερο υπαρχει στην αγορα. Το ιδανικο ισως θα ηταν το nagler 20 αλλα νομιζω οτι για καποιο λογο δεν βγαινει πια. Περμενω και εγω πολυ πιο εμπειρους απο εμενα να μας δωσουν τα φωτα τους.
  14. Καλες παρατηρησεις φιλε, δεν γινεται να πεσεις εξω με εναν nagler.Περιμενουμε εντυπωσεις και σου ευχομαι να αναβαθμισεις και σε εστιακες 20+. Βαλε στοχο για μεγαλυτερο διαγωνιο, θα εχεις περισσοτερες επιλογες.Δε στο κρυβω, ποθος για nagler 22 μιας και οι περισσοτερες παρατηρησεις μου ειναι με hyperion 21 απο τον οποιο ειμαι φυσικα ευχαριστημενος, αλλα θα ηθελα να ειχα στην συλλογη μου εστω ενα προσοφθαλμιο πρωτης γραμμης.
  15. Μιας και ανέφερες την πρόταση της televue για 9mm συμπίπτει με την πρόταση που σου έκανα ότι ο σωλήνας μπορεί να σηκώνει περισσότερο από 200χ όταν η ατμόσφαιρα είναι καλή . Όταν κάνω πλανητική παρατήρηση πλέον κυνηγώ τις νύχτες με καλές συνθήκες γιατί έτσι κι αλλιώς δεν έχει νόημα να παρατηρείς με διαταραχές της ατμόσφαιρας. Γι αυτό για μένα μεταξύ 200 με 250x είναι μια χρυσή τομή στον δικό μας σωλήνα για να εξαντλήσεις τις δυνατότητες του 8se όταν θα σου δίνεται η ευκαιρία οι οποίες βέβαια δεν θα είναι παρά πολλές για αυτό η πλανητική θέλει υπομονή και επιμονή. Καλό είναι γενικά να αποφύγεις την χρήση Barlow καθώς επίσης να πω ότι ο Άρης δεν είναι καλός σύμβουλος αυτήν την εποχή για ασφαλή συμπεράσματα και ας είναι σε κοντινή αντιθεση. Πρώτων δεν είναι επαρκώς ψηλά και δεύτερων βρίσκεται σε αμμοθυελα με απλά λόγια σκέτη απογοήτευση. Ο 2 διαγωνιος κάποια στιγμή θα είναι μια καλή αναβαθμιση. Επίσης κάτι που πρέπει να σκεφτείς ότι αν στο πίσω μέρος του μυαλού σου είναι η αναβάθμιση διαμέτρου να προβλέψεις αν ένα ακριβό προσοφθαλμιο 9mm θα σου είναι χρήσιμο. Πχ σε 11 sct δε θα έχει θέση ενώ σε ένα dob ναι. Τέλος υπάρχουν λύσεις για μείωση των δονήσεων
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης