Jump to content

sakis61

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της sakis61 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εκατσα από της 4.30 ως και 6 τελικά ξημέρωσε και δεν είδα τίποτα είχα ετοιμάσει κιάλια κάμερα 🤔😒😤 Θα ανεβάσω μια φώτο μήπως δείτε το πρόβλημα που δεν τον είδα Μέχρι πότε θα είναι ορατός τώρα απομακρύνετε από εμάς?
  2. sakis61

    Χρόνος

    Σε ευχαριστώ κ πάλι Coto Δηλαδή αν κατάλαβα σωστά.. Το χωροχρονικό που καταλαμβάνει μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία Ανδρομέδα, μετακινείται στο χωροχρόνο έξω από αυτήν, με την ταχύτητα της βαρυτικής έλξης που δέχεται όλο το σύστημα του γαλαξία, χωρις να επηρεάζονται τα διαφορετικά χωροχρονικά που εμπεριέχει ο γαλαξίας και μπορούμε να τα αντιληφθούμε μονάχα αν τα παρατηρήσουμε* ή αν ζούμε μέσα σε αυτά, στην περίπτωση μια μαύρης οπής είναι αδύνατων να παρατηρηθεί γιατί καμιά πληροφορία δεν εκπέμπετε εντός του ορίζοντα γεγονότων της μαύρης οπής. σωστά κατάλαβα? Είχα την εντύπωση ότι ο χωροχρόνος είναι ενιαίος και απλά μετακινούμαστε σε αυτόν μετατοπίζοντας σε νέο χώρο-θέση κάθε φορά.. Αφού όμως ένας χώρος όπου είναι ο γαλαξίας διαθέτη διαφορετικά χωροχρονικά ταυτόχρονα χωρις να επηρεάζει το ένα το άλλο θα πρέπει η κίνηση να είναι ενιαία μαζί με το σύστημα του γαλαξία την ύλη δηλαδή δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός.. *στην παρατήρηση του μικρόκοσμου, ένα ηλεκτρόνιο λέει περιγράφεται ως ένα νέφος γύρω από τον πυρήνα ενός ατόμου. Το ότι βλέπουμε- παρατηρούμε ένα νέφος είναι γιατί χωροχρόνος που παρατηρούμε είναι διαφορετικό σύστημα χωροχρονικού από το δικό μας. Παράδειγμα αν θεωρήσουμε ότι έχουμε 1cm χώρο και είναι χωρισμένος με δυο χρώματα 0,5cm μπλε και 0,5cm κόκκινο, μέσα σε αυτόν κινείται ένα ηλεκτρόνιο με μέγεθος 0,5cm, διανύει αυτόν των χώρο σε χρόνο 2sec, αν τώρα τεντώσουμε αυτόν των χώρο και των κάνουμε 10cm τότε ο χρόνος του 2sec αντιστοιχεί σε περισσότερο χώρο, έτσι αν πάμε να τo παρατηρήσουμε θα βλέπαμε αυτό το νέφος πιθανοτήτων, αφού στο 1sec αντιστοιχούν στα 5cm του μπλε χώρου, έτσι θα είναι ταυτόχρονα παντού το ηλεκτρόνιο γιατί το παρατηρούμε από διαφορετικό σύστημα χωροχρόνου, θα βλέπαμε δηλαδή ένα χώρο 10cm μισό μπλε - κόκκινο με ένα νέφος-γραμμή του ηλεκτρονίου στα 5cm στο μπλε κ ύστερα στο κόκκινο... είναι σωστός ο συλλογισμός μου... ή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες coto Με ποιο τρόπο δηλαδή, ανάλογα την κίνηση... αν κινητέ γρήγορα είναι ποιο μεγάλη μάζα και ποιο αργά μικρότερη.? η ποιο κοντά ή μακριά είναι.? Το ίδιο ισχύει και στους ήλιους.? κάπου διάβασα ότι όλοι οι γαλαξίες ανεξαρτήτου μεγέθους κάνουν μια περιστροφή κάθε 1δις χρονιά..!! ισχύει ,,?
  4. Σωστα γνωρίζεις με ποιο τρόπο μετράνε την μάζα τους.?
  5. για καταλάβω από οτι διάβασα για την σκοτεινή ύλη <<Οι επιστήμονες μέτρησαν για πρώτη φορά την κίνηση γαλαξιών τη δεκαετία του 1930, ζυγίζοντας το ποσό της ύλης που περιείχαν, αλλά βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Βρήκαν ότι δεν υπάρχει αρκετό ορατό υλικό στους γαλαξίες για να τους κρατά ενωμένους. Μεταγενέστερες μετρήσεις μεμονωμένων γαλαξιών επιβεβαίωσαν το αίνιγμα. Δεν υπάρχει αρκετό ορατό υλικό στους γαλαξίες για να παρέχει αρκετή βαρύτητα, ώστε να τους κρατά μαζί. Από αυτό που βλέπουμε, θα έπρεπε να διαλύονται, αλλά δεν το κάνουν. Άρα πρέπει να υπάρχει υλικό που δεν μπορούμε να δούμε. Το αποκαλούμε σκοτεινή ύλη.>> Πως είναι τόσο σίγουροι ότι η σκοτεινή ύλη δεν είναι η καμπυλωση του χωρου.... δηλαδή αν ο χώρος έχει την τάση να διαστέλλεται και η ύλη έχει την τάση να συστέλλει των χώρο, έτσι θα μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί όλοι οι γαλαξίες απομακρυνονται μεταξυ τους, αφού ο χώρος μεταξύ των απομακρυσμενων γαλαξιών δεν καμπυλώνετε, οπότε θα διαστέλλεται, ενώ οι γαλαξίες που επηρεάζονται απο την καμπυλωση του χώρου μεταξυ τους, έλκονται και θα ενωθούν κάποτε σχηματιζοντας ακόμα μεγαλύτερή καμπυλωση του χώρου.. επισης με την καμπυλωση χώρου εξηγείται και η βαρύτητα.. Πως μέτρησαν στους γαλαξίες την μάζα τους οταν οι μαύρες οπές δεν φαίνονται παρά μονάχα όταν τρώνε και σύμφωνα με την θεωρία της σχετικότητας έχουν άπυρη μάζα. επίσης ξέρουμε πόσο καμπυλωμένος ειναι ο χώρος σε ενα γαλαξία, μέχρι δηλαδή που φτάνει η καμπυλωση του χώρου που δημιουργεί.?
  6. sakis61

    Χρόνος

    Αν λυπών ο χρόνος σταματάει στων πυρήνα μια μαύρης τρύπας πως η γαλαξίες κινούνται...? Ο γαλαξίας μας με των γαλαξία Ανδρομέδα κάποτε θα συγκρουστούν και θα συγχωνευτούν, πως λιπών θα γίνει αυτό... Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι ο χώρος μεταξύ τους, απο την βαρυτική έλξει των μαζών θα αρχίζει να συρρικνώνετε..απωθείται..(δεν ξέρω πως να το περιγράψω) ώστε οι δυο πυρήνες από τους γαλαξίες να ενωθούν σε ένα....
  7. sakis61

    Χρόνος

    κατά την γνώμη μου επειδη ο χρόνος και ο χώρος ειναι συνδεδεμένα, για να μην υπάρξει κάπου χρόνος δεν θα υπάρχει ούτε χώρος.. Ίσως στον πυρήνα μιας γιγάντιας μαύρης τρύπας.... άλλα και πάλι με προϋπόθεση να μην υπάρχει κίνηση! Μπορεί όταν όλοι η ύλη του σύμπαντος μετατραπεί σε μαύρες τρύπες να συγχωνευτούν όλες μαζί και τότες να υπάρξει αυτό το σταμάτημα του χωροχρόνου..
  8. https://physicsgg.me/2013/07/25/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b6%cf%89%ce%ae%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%bf%cf%85/
  9. να κάνω μια ερώτηση.. η σκοτεινή ενέργεια δεν είναι δυνατών να είναι η καμπύλωση του χώρου που δημιουργεί η μάζα?
  10. Το φωτόνιο 'ζει' διαφορετικό χρόνο από το δικό μας.... Χρησιμοποιώντας τις εκτιμήσεις της μάζας και τους περιορισμούς της ΚΑΜ, ο Heek υπολόγισε ότι ο χρόνος ζωής του φωτονίου, στο σύστημα αναφοράς του φωτονίου, είναι τρία έτη.!! Αλλά, καθώς αυτά τα φωτόνια, με τις μικροσκοπικές τους μάζες κινούνται σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, παίρνοντας υπόψιν την διαστολή του χρόνου, στο δικό μας σύστημα αναφοράς αυτός ο χρόνος ισοδυναμεί με 10^18 ή ένα δισεκατομμύριο δισεκατομμύρια χρόνια....
  11. sakis61

    Χρόνος

    O χρόνος δεν είναι σταθερός στο σύμπαν, σε ένα χώρο με μεγάλη μάζα ο χρόνος θα είναι διαφορετικός, σε σχέση από ένα χώρο οπού υπάρχει μια μικρότερη μάζα. επίσης επηρεάζετε ο ίδιος ο χώρος από την μάζα, έτσι μπορούμε να πούμε ότι χώρος και χρόνος είναι ένα. Αφού ο χωροχρόνος καμπυλώνετε προς το εσωτερικό μιας μάζας και όσο μεγαλύτερη μάζα περισσότερη καμπύλωση, με αποκορύφωμα μάζας μια μαύρη τρύπα, όπου η μάζα της είναι τόσο μεγάλη ώστε ο χωροχρόνος εκεί θα παρουσιάζει τέτοια καμπυλωση που τίποτα δεν μπορεί να βγει έξω από αυτόν ούτε καν το φως.... σωστά.?
  12. Γεια σας και απο έμενα.. έχω αυτή τη μηχανή http://www.nikon.gr/el_GR/product/discontinued/digital-cameras/2016/d3200#tech_specs κανείς για αστροφωτογραφιση? τα κατάλληλα εξαρτήματα ? εχω ενα bob 10'' ευχαριστω!
  13. Γεια σε όλους.. εχω μερικές απορίες αν ενα σώμα Α κινείται με την ταχύτητα του φωτός, ο χρόνος του σώματος Α θα επιβραδυνθεί και κατά πόσο γνωρίζουμε.? αν δυο ο Α και Β .. ζούνε στο έτος 2000 είναι και οι δυο τους 20 χρονών.. Ο Α πάει στο Εγγύτατος Κενταύρου σε απόσταση 4 ετών φωτός περίπου Όταν θα φτάσει το 2004 πόσο χρονών θα είναι ο Α.?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης