Jump to content

Λιάκος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    156
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Λιάκος

  • Γενέθλια 10/07/1982

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Λιάκος Επιτεύγματα

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Πλέον είμαι σε θέση να αποκαλύψω το όνομα του αστέρα : GSC 4589 - 2999, στον αστερισμό του Κηφέα. Το Link της ανακοίνωσης είναι: http://www.konkoly.hu/cgi-bin/IBVS?5900
  2. Nai, egw eimai. Eyxaristws na tous dwsw xairetismata, alla mallon prepei na mou peis poios eisai..
  3. καλημέρα, ευχαριστώ πολύ, μόλις φτιάξει ο καιρός ελπίζω να κανονιστεί κάποια βραδιά παρατήρησης ξανά. Το μονο που μπορώ να πω προς το παρόν για το όνομα είναι ότι ανήκει μόνο στον κατάλογο GSC. Το πλήρες θα το αποκαλύψω ύστερα για ευνόητους λόγους.
  4. Λιάκος

    NGC6946

    Φίλε Παναγιώτη, έχεις δίκιο, αλλά πλεόν είμαι στη φάση όπου μια φωτοκαμπύλη με συναρπάζει πολύ περισσότερο απο μία φωτογραφία, οπότε ότι photos βγάζω είναι τελείως για πλάκα και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ περαιτέρω. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι όλες οι φωτογραφίες δεν είναι παρμένες με πλήρη ανάλυση, αλλά σε binning 3x3 λόγω εξοικονόμησης χρόνου έκθεσης. Δηλαδή ποιότητα vs ποσότητας.
  5. Βαγγέλη σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, θα τα πούμε σε κάποια προσεχή βραδιά κοινού, και υπόσχομαι ότι θα δεις καινοτομίες στο αστεροσκοπείο!!! Περισσότερα απο κοντά.
  6. Λιάκος

    NGC6946

    καλησπέρα Παναγιώτη Δεν με στεναχωρείς καθόλου. Λάβε υπόψην σου 1) ότι φωτογραφίζω μέσα απο την Αθήνα άρα εισάγεται πολύς θόρυβος απο το background, 2) Ο χρόνος έκθεσης στις περισσότερες δεν είναι αρκετός, λόγω του ότι το τηλεσκόπιο χρησιμοποιείται μόνο ερευνητικά και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες φωτογραφίες, 3) δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την επεξεργασία εκτός απο το callibration (darks-flats) και το stacking και 4) σίγουρα γνωρίζεις πόσο <<χάνει>> η φωτογραφία απο τη μετατροπή απο .fit σε .png.
  7. Αν κατάλαβα καλά, είσαι φοιτητής στο τμήμα Φυσικής, οπότε χαίρομαι που το αναγνωρίζεις. Το ερευνητικό έργο, δημοσιεύεται σε μορφή εργασιών σε διάφορα επιστημονικά αστρονομικά περιοδικά, και σε διάφορα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια αστροφυσικής.
  8. Αν κατάλαβα καλά, είσαι φοιτητής στο τμήμα Φυσικής, οπότε χαίρομαι που το αναγνωρίζεις. Το ερευνητικό έργο, δημοσιεύεται σε μορφή εργασιών σε διάφορα επιστημονικά αστρονομικά περιοδικά, και σε διάφορα Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια αστροφυσικής.
  9. Καλησπέρα. Οι βραδιές κοινού που γίνονται μία φορά το μήνα και σίγουρα έχετε ακούσει (ερθει), αποτελούν μία εξαίρεση στο καθημερινό ερευνητικό έργο που παράγεται. Ο διευθυντής του αστεροσκοπείου είναι ο αναπληρωτής καθηγητής Π. Νιάρχος, και ο κύριος παρατηρητής είμαι εγώ (Αλέξιος Λιάκος). Σας παραπέμπω στο site : http://www.cc.uoa.gr/physics/sections/astrophysics/hellenic/index.htm όπου μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα των δημόσιων εκδηλώσεων.Η εκδήλωση στις 16/11 έχει μεταφερθεί στις 23/11 Α.Λιάκος
  10. Μετα τιμής παρουσιάζω την ανακάλυψη ενός νέου μεταβλητού αστέρα.Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, Χρήση φωτομετρικών φίλτρων B,V,R,I. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο. Το σύστημα ανακαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2007, η περίοδός του είναι ~1.6 ημέρες, ανήκει στις κατηγορίες: Algol type (EA) βάση περιόδου και detached (αποχωρισμένο) βάση φωτοκαμπύλης, ενώ τo όνομά του θα ανακοινωθεί μετά την επίσημη δημοσίευσή του.
  11. Λιάκος

    NGC6946

    Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στα Β-V-R φίλτρα. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.
  12. Λιάκος

    M104

    Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στo R φίλτρo. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.
  13. Λιάκος

    M101

    Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στα Β-V-R φίλτρα. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.
  14. Λιάκος

    M33

    Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στα Β-V-R φίλτρα. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.
  15. Λιάκος

    M11

    Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στo R φίλτρo. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης