Jump to content

Ευθύμης

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Ευθύμης Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ όλους μάγκες! Θα δω ξανά τις επιλογές μου και τις προτάσεις σας και θα αποφασίσω κοντά στα τέλη Μαΐου ποιο τηλεσκόπιο θα αγοράσω τελικά.
  2. Εν τω μεταξύ, τώρα έχω άλλο πρόβλημα...δεν είμαι σίγουρος για την αγορά μου. Ψάχνω αρκετά τηλεσκόπια τελευταία και έχει πέσει το μάτι μου, εκτός των Heritage 76 και 70/700 AZ, στα Celestron Powerseeker 114EQ, AstroMaster 70AZ και το SkyWatcher 70EQ1. Το τηλεσκόπιο το θέλω κυρίως για παρατήρηση πλανητών, αλλά όπως είναι γνωστό δεν είναι και πολλοί οι πλανήτες , οπότε θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα παρατήρησης νεφελωμάτων και άλλων ουράνιων αντικειμένων. Από αυτά τα τέσσερα για αυτόν τον σκοπό ποιο θα πρότεινες; Επίσης, τα τηλεσκόπια του National Geographic σε αυτές τις τιμές λένε τίποτα; Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός, απλώς θέλω να είμαι σίγουρος πριν την αγορά μου.
  3. Ευχαριστώ πολύ! Κάτι ακόμα, αναφορικά με πιθανές αναβαθμίσεις, το Heritage επιδέχεται αναβαθμίσεων; Διότι κλίνω προς την αγορά του, ελπίζω να ευχαριστηθώ τη χρήση του.
  4. Ένας ακόμα λόγος να πάρω τηλεσκόπιο το καλοκαίρι η Δράμα! Δεν ξέρω αν σε κουράζω, θα μπορούσες να μου πεις μήπως τα πλεονεκτήματα του Heritage 76 σε σχέση με το 70/700 ΑΖ, αυτά που μπορείς να καταλάβεις από τα χαρακτηριστικά τους τουλάχιστον; Δηλαδή θα μπορώ να παρατηρώ με πάνω κάτω τις ίδιες λεπτομέρειες τους πλανήτες και την σελήνη, αλλά με το Heritage θα έχω πλεονέκτημα στα αντικείμενα βαθέως ουρανού; Σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τον χρόνο σου!
  5. Μάλιστα...αναφορικά με τον σκοτεινό ουρανό, στη Δράμα βρίσκομαι, οπότε νομίζω ότι δεν θα έχω μεγάλο πρόβλημα σχετικά με αυτό. Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο που προτείνεις είναι ότι δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να παραγγέλνω από εξωτερικό, ενώ το SkyWatcher 70/700 AZ είναι διαθέσιμο σε κατάστημα της περιοχής μου. Το 70/700 AZ θα μου δώσει τη δυνατότητα παρατήρησης πλανητών, νεφελωμάτων και των υπόλοιπων που ανέφερες σε βασικό επίπεδο; Να 'σαι καλά για τη βοήθεια αδερφέ!
  6. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου φίλε elvethar! Ανάμεσα στο SkyWatcher 70/700 AZ2 και στο SkyWatcher Heritage 100p ποιο θα μου πρότεινες; Επίσης, θα μου είναι δυνατή η παρατήρηση νεφελωμάτων με τους συγκεκριμένους τύπους τηλεσκόπιων, έστω και σε στοιχειώδη μορφή; Και κάτι ακόμα, τι αντικείμενα να περιμένω να δω με αυτά τα τηλεσκόπια; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. Αρχικά να σας ευχαριστήσω παιδιά για τις απαντήσεις σας. Το τηλεσκόπιο το θέλω για το καλοκαίρι για να έχω κάτι δημιουργικό να κάνω τις νύχτες, αυτός είναι και ο λόγος που δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα στην αγορά του καθώς συμβιβάζομαι και με αυτά που έχουν μικρότερες δυνατότητες. Οι προτάσεις σας θα παρακαλούσα να είναι αυστηρά στο όριο που έθεσα, καταλαβαίνω βέβαια ότι ίσως απογοητευτώ και δυσκολευτώ αλλα νομίζω ότι θα βγάλω άκρη. Επίσης, ποια είναι η γνώμη σας για το SkyWatcher 70/700 AZ2; http://www.planitario.gr/70-700-az2.html
  8. Πριν ξεκινήσω θα ήθελα να χαιρετίσω όλα τα μέλη του φόρουμ και να δώσω τα συγχαρητήριά μου που έχετε φτάσει σε ένα εξαιρετικό επίπεδο γνώσης του αντικειμένου, σε βαθμό που μπορείτε να καθοδηγείτε αρχάριους σαν και μένα! Επί του θέματος τώρα, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχομαι σε επαφή με τηλεσκόπια, είχα στην κατοχή μου ένα και σε μικρότερη ηλικία και όπως καταλαβαίνετε έγινε κόλλημα! Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, αποφάσισα να πραγματοποιήσω την αγορά ενός τηλεσκοπίου για να εξερευνήσω με τη σειρά μου τον καλοκαιρινό ουρανό. Το γνωρίζω ότι ίσως να έπρεπε να ξεκινήσω από βιβλία κτλ, αλλά θα ήθελα πολύ να έχω τη δυνατότητα να παρατηρώ τον ουρανό το καλοκαίρι που είναι ίσως η καλύτερη εποχή να κάνεις κάτι τέτοιο (κατά τη γνώμη μου πάντα). Έτσι λοιπόν, προτίθεμαι να διαθέσω μέχρι και 150€ για την αγορά ενός τηλεσκοπίου που θα μου επιτρέπει να παρατηρήσω ικανοποιητικά τους πλανήτες του συστήματός μας και οτιδήποτε άλλο από αστέρια προκύψει. Με μια μικρή έρευνα που έκανα είδα ότι το SkyWatcher Dobsonian Heritage 76 και το Celestron Travel Scope 70 θεωρούνται αξιόλογα τηλεσκόπια για την τιμή τους και σε σχέση με αυτά που προσφέρουν. Ωστόσο, έχετε κάτι άλλο να μου προτείνετε, στο εύρος τιμών που ανέφερα παραπάνω; Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας και ελπίζω να μην κούρασα με την μεγάλη ανάρτησή μου!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης