Jump to content

vholl7

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της vholl7 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, με βοήθησαν πολύ. Νομίζω το καλύτερο είναι να το αυξήσω το budget και να πάω από κοντά σε ένα μαγαζί όπου βρήκα και κάνουν και δοκιμές εδώ σε μια διπλανή πόλη. Καλή συνέχεια!
  2. Για παράδειγμα αυτό: https://www.verrekijkercenter.nl/product/682512/bresser-pollux-spiegeltelescoop-150-1400-eq2.html Είναι στα 150mm (δεν είναι GoTo) συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα που postαρα θεωρείται καλύτερο σημαντικά; Ή είναι καλύτερο αυτό στα 114; http://www.telescoop-expert.nl/celestron-114lcm
  3. Καταλαβαίνω. Με ενδιαφέρει πολύ όμως το GoTo, θα μας βοηθήσει πολύ ως αρχάριους και επειδή δε σκοπεύουμε να το κάνουμε φανατικά χόμπι (όχι ότι έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις χωρίς κόπο) δε νομίζω (ποτέ δεξέρεις στο μέλλον) ότι για την ώρα θέλω να αυξήσω πολύ το budget. Άρα κι αν πάω στα 380 θα ήθελα να είναι GoTo, καταλαβαίνεις πόσο πολύ θα μας βοηθήσει αυτή η λειτουργία. Το συγκεκριμένο όντως φαίνεται πολύ καλό αλλά δεν είναι GoTo. Συν ότι πρέπει για λόγους που είναι δύσκολο να εξηγήσω, να το αγοράσω από Ολλανδία. Το site που σημείωσα παραπάνω είναι η καλύτερη επιλογή μαζί με ένα δύο ακόμη.
  4. Ευχαριστώ πολύ για τις εως τώρα απαντήσεις! H αλήθεια είναι ότι εδώ που ζούμε δεν υπάρχει φωτορύπανση, πραγματικά. Βέβαια δυτική ευρώπη είναι όμως μας περικλύει το μεγαλύτερο δάσος στην ΒΔ ευρώπη όπου τα φώτα απαγορεύονται μέχρι και στους αυτοκινητόδρομους. Έτσι το βράδυ όταν δεν έχει συνεφεία έχει φοβερά καθαρή ατμόσφαιρα και μπορείς να δεις τα αστέρια τοοοοσο φωτεινά.. Τώρα... Πιστεύετε δηλαδή ότι αυτό θα είναι καλύτερη επιλογη; http://www.telescoop-expert.nl/skywatcher-startravel-120/23082
  5. Ευχαριστώ για το tip όμως έχουμε καταλήξει ήδη ότι θέλουμε να πάρουμε, θα είναι και δώρο κι ε΄τσι θα ασχοληθούμε παραπάνω. Με τις εφαρμογές (κυρίως το sky της google) έχουμε ασχοληθεί αρκετά.
  6. Καλησπέρα σε όλους και όλες! Θέλω να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο (για δώρο). Η σύζηγος είναι σχετικά σχετική αλλά εγώ καθόλου και θέλω να της το κάνω δώρο. Βρίσκομαι στο εξωτερικό (Ολλανδία) και θα κάνω την αγορά εδώ. Μεταξύ αναζητήσεων και αρκετού διαβάσματος έχω καταλήξει σε αυτό: http://www.telescoop-expert.nl/national-geographic-70-350-automatische-refractor-telescoop/121400 Δεν είμαι όμως σίγουρος τι μπορώ να περιμένω από ένα τέτοιο τηλεσκόπιο. Είναι GoTo οπότε αυτό θα καλύψει αρκετά από τα θέματα αναζήτησης και παρατήρησεις για εμάς ως αρχάριους όμως είναι ένα καλό τηλεσκόπιο για αρχάριους; Το έχει κάποιος ή το γνωρίζει; Θα χαρώ να διαβάσω την γνώμη σας και γιατί όχι τις προτάσεις σας (μέχρι τα χρήματα που κοστίζει το συγκκεριμένο και ίσως από το συγκεκριμένο site που είναι έμπιστο για εμάς).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης