Jump to content

chtcht

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με chtcht

  • Γενέθλια 11/09/1990

του/της chtcht Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. chtcht

    Κιάλια και φακοί επαφής

    Αυτό το είχα σκεφτεί κι εγώ σαν ενδεχόμενο, για αυτό είπα να ρωτήσω αν το έχει πάθει και κάποιος άλλος μιας και δεν γίνεται να είμαι ο μόνος που έχει χρησιμοποιήσει κιάλια με φακούς επαφής.
  2. Μετά από αρκετό διάβασμα και ψάξιμο κατέληξα πως το πρώτο μου τηλεσκόπιο θα ήθελα να είναι ένα 8" dobsonian. Δυστυχώς όμως τα χρήματα δεν υπάρχουν αυτή την περίοδο. Οι αποταμιεύσεις για αγορά τηλεσκοπίου είναι περίπου στα 200 ευρώ και αυξάνονται με πολύ αργό ρυθμό! Επομένως η ερώτηση είναι να ψάξω να βρω μια πιο οικονομική λύση που να μου προσφέρει λιγότερα από πλευράς παρατήρησης ή να περιμένω μέχρι να μπορώ να πάρω κάτι καλύτερο ; Υπάρχει κάτι σε αυτά τα χρήματα που θα μπορούσε να ικανοποιήσει κάποιον που θα ήθελε να παρατηρήσει τόσο πλανήτες όσο και πιο δύσκολους στόχους όπως γαλαξίες, νεφελώματα κλπ; Να αναφέρω επίσης πως λόγω της περιοχής που ζω δεν είναι εύκολη η εύρεση μεταχειρισμένου. Περιμένω απόψεις, ευχαριστώ!
  3. chtcht

    Κιάλια και φακοί επαφής

    Δοκίμασα σε όλες τις αποστάσεις, αν και βελτιώθηκε κάπως η κατάσταση ακόμη μπορούσα να δω δύο εικόνες. Οι εικόνες ήταν πανομοιότυπες και κρατώντας το ένα μάτι κλειστό κάθε φορά διαπίστωσα πως πρόκειται για ξεχωριστές εικόνες από κάθε φακό. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αν και μυστήριο για ποιο λόγο ακριβώς συμβαίνει είναι αλήθεια ότι όταν μπλέκουν πολλά οπτικά μαζί είναι δύσκολο να προβλέψεις τι μπορεί να πάει στραβά!
  4. chtcht

    Κιάλια και φακοί επαφής

    Γειά σας, Αν και παρακολουθώ το φόρουμ εδώ και σχεδόν 2 χρόνια είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι και αυτό επειδή έχει προκύψει μια ερώτηση που δεν ξέρω που αλλού θα μπορούσε να απαντηθεί. Έχω ένα ζευγάρι κιάλια 10x50 τα οποία ήταν η πρώτη μου αγορά πριν μερικούς μήνες έτσι ώστε να ξεκινήσω την ενασχόληση με την αστροπαρατήρηση. Πρόσφατα όμως παρατήρησα κάτι αρκετά περίεργο και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει τύχει και σε κάποιον άλλο ή αν γνωρίζει κανείς την αιτία. Έχω 6 βαθμούς μυωπία, τις περισσότερες ώρες φοράω φακούς επαφής αλλά συνήθως το βράδυ που κάνω κάποιες παρατηρήσεις φοράω γυαλιά και έτσι όταν χρησιμοποιώ τα κιάλια κοιτάω κατευθείαν χωρίς κάποιο φακό στα μάτια μου. Πριν μερικές μέρες έτυχε να παρατηρήσω τον Δία ενώ φορούσα φακούς επαφής και πρόσεξα πως έβλεπα δύο εικόνες οι οποίες με καμία ρύθμιση δεν μπορούσαν να ενωθούν. Η πρώτη σκέψη ήταν πως οφείλετε σε κακή ευθυγράμμιση λόγω κάποιου κτυπήματος στα κιάλια που δεν είχα προσέξει αλλά μετά σκέφτηκα να δοκιμάσω και χωρίς του φακούς επαφής και παραδόξως δεν έβλεπα πλέον τη δεύτερη εικόνα. Μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να το εξηγήσει ; Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης