Jump to content

boofy Θ.Κ.

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της boofy Θ.Κ. Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Το cosmo.gr απ ότι φαίνεται δε ξέρει τί του γίνεται! Στην αρχή μιλάει για 4-5 παρατηρητές και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, της Π.Α. αλλά και της Πολιτικής Αεροπορίας που είδαν από το έδαφος.. Δηλαδή οι ελεγκτές (και ειδικά οι ελεγκτές), χρησιμοποιούν και μάλιστα τη νύχτα! κυρίως, κιάλια, για να ελέγχουν τον εναέριο χώρο? Και προφανώς οι άνθρωποι από το έδαφος το είδαν, διότι βρίσκονταν στο έδαφος καθότι εκεί είναι το πόστο τους. Πιο κάτω το δημοσίευμα λέει πως εθεάθη το αντικείμενο από τον πύργο ελέγχου, προς την περιοχή της Καρύστου. Έτσι συνεννοούνται εδώ. Προς τη Κάρυστο, προς τη Κόρινθο, προς τ αμπέλια του μπάρμπα μου. τα σημεία στίξης του ορίζοντα είναι τυπικά... Το άρθρο αναμασά το δημοσίευμα των Νέων δίχως να προσθέτει νέα στοιχεία. Προφανώς και το συγκεκριμένο δημοσίευμα είναι αναξιόπιστο διότι κατά την άποψή μου τα στοιχεία που έχει ο δημοσιογράφος δεν ερμηνεύονται σωστά με αποτέλεσμα να καταλήγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Επανέρχομαι στην αναξιοπιστία των δημοσιευμάτων στα ΜΜΕ. Είναι προφανές πως εκτός από δικαστές, συνομοσιολόγοι, οικονομολόγοι, εγκληματολόγοι, τώρα επιχειρούν να εντυπωσιάσουν τον κόσμο με ευφάνταστα κλιπάκια απο τα Χ-files και μουσικές που παραπέμπουν σε εξωγήινα όντα και πράσινα ανθρωπάκια, βιονικές κατσαρίδες, και αστροπελέκια!!
  2. Για μια στιγμή. Δηλαδή ο Τζίμι Κάρτερ, όπως λένε τα ΝΕΑ, είναι έμπειρος παρατηρητής? Ή απλά επειδή "κάποιος είπε"... Επίσης το φαινόμενο στο οποίο γίνεται η αναφορά, αφορά ευρύτερο μετεωρολογικό φαινόμενο και μαζί με αυτό θα έπρεπε να αλλάζει θέση σε σχέση με τον παρατηρητή, όχι μόνο ένα ουράνιο στίγμα,όπως η Αφροδίτη αλλά και όλα όσα φαίνονται γύρω του, γιατί σε μεγαλύτερα υψόμετρα βλέπεις περισσότερα αντικείμενα, όπως με λίγη προσοχή περιγράφει το κείμενο στο οποίο αναφέρεσαι. Επίσης στα πόσα πόδια πετούσε το αεροσκάφος? Τι καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή? Κατά συνέπεια η εφημερίδα απλώς παραθέτει μία πιθανή άποψη,στηριζόμενη σε στοιχεία της ΕΜΥ για το φαινόμενο που παρατηρήθηκε, και όχι για γεγονός. Και εν τέλη κανείς δεν είπε πως το φαινόμενο της διάθλασης δεν υφίσταται. Απλώς ορισμένα άρθρα και σχόλια στα ΜΜΕ είναι εντελώς αόριστα. Παρ όλα αυτά, ο καθένας έχει δικαίωμα στην άποψη. Αυτό το "τσάμπα" δε το καταλαβαίνω ακριβώς.
  3. Να προσθέσω, ή μάλλον να επαναλάβω, αυτό που είπε κάποιος προηγουμένως. Το ΑΤΙΑ δε σημαίνει κατ ανάγκη εξωγήινο αντικείμενο. Και οι πυγολαμπίδες γι αυτόν που δεν τις ξέρει, ΑΤΙΑ είναι. Όπως να υπογραμμίσω και το οτι "ζούμε σε παράξενη γειτονιά". πολύ σωστό!!! Και γίνεται ακόμη πιο παράξενη όσο νέοι ενεργειακοί δρόμοι ανοίγονται εδώ κοντά. Οφείλουμε να προσέχουμε χωρίς να φαινόμαστε...
  4. Διαβάζω αυτά που γράφονται και αναπόφευκτα μου δημιουργούνται ερωτήματα. Κατ αρχήν Είναι απίθανο ο πιλότος του αεροσκάφους να μπερδεύτηκε βλέποντας ένα πλανήτη και να νομίζει πως είναι ιπτάμενο αντικείμενο!!. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Τώρα αυτά που ακούγονται για άσχετους πιλότους κλπ είναι αερολογίες και παραμύθια της Χαλιμάς. Μιλάμε για συγκεκριμένο δίαυλο (διαδρομή αεροσκάφους απο τον Ελλ. εναέριο χώρο), που ακολουθεί το καθημερινό δρομολόγιο της Ο.Α. Πώς λοιπόν δεν το πρόσεξε όλες τις προηγούμενες ημέρες?? Και κατόπιν μαρτυρίας, πώς εμφανίστηκε στο ραντάρ? Κατόπιν τούτου είμαι πεπεισμένος πως ο πιλότος πράγματι είδε κάτι έξω από τη ρουτίνα του. Κατά την άποψη μου, ότι έγινε αποτελεί μέρος άσκησης τη Π.Α. Επίσης πιστεύω πως η χθεσινή πτώση του Απάτσι ,τα ξημερώματα στην Κύμη Ευβοίας, καθόλου συμπτωματική δεν είναι!! Το συμβάν περιλαμβάνει ένα ΑΤΙΑ για όλους εμάς αλλά καθόλου ΑΤΙΑ για κάποιους άλλους. (Θ' αρχίσει ο Λιακό τώρα για τους Χανεμπού τους Ελοχίμ κτλ... και οτι έχει σχέση με την εκλογή Ομπάμα, και πως μας την πέσαν οι Ελ να μας σώσουν απο τους Ομπάμα και Χάμιλτον... και να πάρουν δείγματα απο τον Πούτιν για να τον κλωνοποιήσουν και να γίνει κυβερνήτης του Χανεμποπλανήτη στο παρ'αλληλο Ελοσύμπαν όπου ο άλλος ο σοφός ο γέροντας θα διακτινιστεί με τον κυταρροδιαολοστάλτη που είχαν στο Εντερπράιζ!)... για να αλαφρύνουμε λιγάκι...
  5. Παρεμπιπτόντως να σημειωθεί πως οι κεραυνοί που παρουσιάζονται έχουν φορά απο το έδαφος προς το φορτισμένο νέφος.
  6. Το 96 πάντως δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ πλάκα!! Οι πυρκαϊές απανθράκωσαν όλη τη Β. Χίο.
  7. http://www.cnn.com/2003/US/West/10/26/california.wildfire/index.html http://www.csa.com/discoveryguides/ern/04jan/images/calcoast.jpg http://images.google.gr/imgres?imgurl=http://www.truecolorearth.com/tce-southern-California-fires.jpg&imgrefurl=http://www.truecolorearth.com/tce-southern-California-fires.htm&h=792&w=612&sz=75&tbnid=TSG7BrgBPE1xaM:&tbnh=143&tbnw=111&prev=/images%3Fq%3Dcalifornia%2Bfires%26um%3D1&start=2&sa=X&oi=images&ct=image&cd=2 http://fire.textamerica.com/ Όλα αυτά σε μία απο τις πιό σύγχρονες πολιτείες των ΗΠΑ, εν έτη 2003. Και το ίδιο συνέβει και το 2006. Μα καλά οι Αμερικανοί να την πάθουν 2 φορές μέσα σε 3 χρόνια?? Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος το μέγεθος και την ένταση μιας πυρκαϊάς τέτοιου βεληνεκούς. Είναι πρακτικά αδύνατον-με όσα μέσα και να διαθέτεις- να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις 200 και πλέον εστίες πυρκαϊάς μέσα σε 48 ώρες. Η πυρκαϊά είναι τεράστια απειλή και ότι και να λένε για ανοργανωσιά και υστέρηση του κρατικού μηχανισμού ισχύουν σε μικρότερο βαθμό απ ότι ακούει ο κόσμος απο τα ΜΜΕ. Η μισή Νότιος Ιταλίας κάηκε. Η Πορτογαλία τι ίδιο, όπως και στην Ισπάνία. Όλοι αυτοί είναι υποανάπτυκτοι, ή μήπως ο "κρατικός μηχανισμός τους" κοιμάται? Δέν υπάρχει ούτε μισή δικαιολογία για τις ζωές που χάθηκαν. Αλλα τα αίτια αυτής της συγκλονιστικής τραγωδίας θα πρέπει να αναζητηθούν ανάμεσά μας. Μή ξεχνάτε πως στην Αρτέμιδα χάθηκαν-εκτός απο τη μάνα με τα παιδιά της-ασύλληπτο-τρομερό!!!- και οι 2 πυροσβέστες που τους συνόδευαν. Μήν επιρρίπτουμε ευθύνες όπου μας-τούς βολεύει για να ακουστούν απο τα παράθυρα. ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνη. Πότε θα σταματήσουμε να "τα ρίχνουμε στους άλλους"?? Τί δουλειά έχουν οι μικροκομματισμοί μπροστά σε τέτοια τραγωδία??
  8. Εννοείς δηλαδή πως οι εταιρίες ανάπτυξης εναλλακτικών πηγών ενέργειας, και δη της αιολικής, φροντίζουν να κάψουν και τον υπόλοιπο χώρο πέριξ του υπάρχοντος αιολικού πάρκου, ώστε σε λίγο καιρό να το επεκτείνουν?? Αλλά και έτσι να είναι, δε θεωρείται συνωμοσία? Όλοι (και ειδικά ορισμένοι αηδιαστικοί δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν άποψη για όλα), υποδεικνύουν "υπευθύνους", επικαλούνται "ανοργανωσιά", βλέπουν "ανεπάρκεια". Το μόνο που τους νοιάζει, είναι "να τους δούν στο γυαλί". Και οι υπόλοιποι γελοίοι να εκμεταλλευθούν το γεγονός προς όφελος τους. Γεμίσαμε μετά Χριστόν προφήτες και σωτήρες σ αυτό τον τόπο. Περισσότερο καταλαβαίνω τους ιερωμένους που με εικόνες και σταυρούς ξόρκιζαν τη φωτιά. Και αμφιβάλω πάαααρα πολύ έαν έστω και ένας απο αυτούς τους εξυπνάκηδες έχει βρεθεί δίπλα, δίπλα επαναλαμβάνω, σε πυρκαϊά υπο εξέλιξη. Η δυναμική ενός τέτοιου φαινομένου είναι εξωπραγματική για τα ανθρώπινα δεδομένα. Όποιος την έχει ζήσει ξέρει και καταλαβαίνει. Μιλάμε για ένα τρομερό φαινόμενο το οποίο ΔΕΝ ΑΝΑΚΌΠΤΕΤΑΙ! στην έξαρση του. Τα ερωτήματα θα πρέπει να τα θέτουμε στους εαυτούς μας. Γιατί κάψαμε την Πάρνηθα? Γιατί κάψαμε πρίν κάποια χρόνια την Πεντέλη και το Ντράφι? (Τελικά δε χτίστηκε τίποτα εκεί έτσι?). Γιατί καίμε τα Καλύβια-το Γράμμο τον Πάρνωνα, τη Δίρφη τη Φθιώτιδα τη Πελλοπόνησο την Αττική τη Βοιωτία τη Χίο τη Μυτιλήνη? Γιατί όλοι που οδύρονται με την πρώτη ευκαιρία θα χτίσουν το "καλυβάκι τους" με τους "κόπους μιάς ζωής"? Πόσοι απο αυτούς τους υποκριτές που σκορπούν ευθύνες εκ του ασφαλούς ξέρουν τί σημαίνει ανακύκλωση? Πόσοι πραγματικά νοιάζονται για τη χλωρίδα και την πανίδα, τουλάχιστον, της χώρας μας? (Κάποιο ζώον-μάγκας κυνηγός- σκότωσε σχετικά πρόσφατα μία απο τις λιγοστές εναπομείνασες καφέ αρκούδες στην οροσειρά της πίνδου-το ίδιο συνέβει και στις Άνδεις πρίν κάποιο διάστημα, για να μή νομίζουμε πως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά-) Λοιπόν δε φταίει μόνο (γιατι σίγουρα υπάρχει ποσοστό ευθύνης) ο "κρατικός μηχανισμός". Όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι για να μή ξανασυμβεί ποτέ παρόμοια τραγωδία. Η αγωνία για τους ανθρώπους που χάνουν βίος τους, αλλά και για τη χλωρίδα και την πανίδα που χάνονται με φρικτό και επώδυνο τρόπο, είναι ασύλληπτων διαστάσεων. ΑΡΚΕΤΑ!
  9. Το όρος Ζα (Ζευς-1001μ-έχει καί σπήλαιο) είναι καλή και σκοτεινή τοποθεσία για αστροπαρατήρηση, αλλα χρειάζεται μιά επίσκεψη απο την προηγούμενη για να βρεις το κατάλληλο σημείο. Κατά τα άλλα θα μπορούσες να συνδυάσεις την αστροπαρατήρηση με καταπληκτικό φαγητό στην ταβέρνα του Λευτέρη στην Απείρανθο (αν και μάλλον για φαγητοπαρατήρηση το βλέπω), ή μια ημερήσια εκδρομή στον Απόλλωνα, να δείς και τον Κούρο (έχει και στις Μέλλανες κούρο ο οποίος είναι κάπως καλύτερος). Η διαδρομή δέ για τον Απόλλωνα γίνεται "σχετικά" ορεινή και περνάει απο λατομεία οπου υπάρχει άπλετος χώρος για εγκατάσταση. Αυτά σε γενικές γραμμές.
  10. nancy, ανιδιοτελώς να σημειώσω "one small step for man, one giant http://leap for mankind" sorry για την παρέμβαση
  11. Σημειώστε και τη Γλυφάδα. στη Γρ Λαμπράκη
  12. Εξαιρετικά ενδιαφέρον ΚΑΙ αυτό το βιβλίο του Γραμματικάκη, και επιπλέον γιατί παραθέτει και ιστορικά στοιχεία της πορείας των ερευνών για τη φύση του φωτός, αποκαλύπτοντας και τη κομβική συμμετοχή της ισλαμικής αυτοκρατορίας στην κατανόηση του φωτός (κάτι που δέ γνώριζα). Δε το έχω τελειώσει ακόμη. Πολύ καλό πράγματι.
  13. Παρακολούθησα την εκπομπή των Δανέζη-Θεοδοσίου στην ΕΤ3 με αυτό ακριβώς το θέμα. Την αστρολογία σε σχέση με την αστρονομία. Δέν μπόρεσα να κατανοήσω τα πάντα, αφού χρησιμοποιούσαν κάτι αστρολογικούς όρους με εφτά ουρανούς 53 πλανήτες και 76 γαίες. Πέραν τούτου, στην ΕΤ3 προβάλεται όλη η σειρά εκπομπών των καθηγητών, η οποία είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Αναρωτιόμουν πώς θα μπορούσε να βρεί κανείς τη σειρά σε κάποιου είδους πολυμέσο. (πάντως έχω την εντύπωση πως τηλεοπτικοποίησαν το βιβλίο που εξέδωσαν, "Η κοσμολογία της νόησης") ΥΓ. Ξημερώματα στη ΝΕΤ παρουσιάζεται μία εκπομπή με θέμα τις νέες τεχνολογίες (μου διαφεύγει ο τίτλος) με παρουσιάστρια αυτή που έπαιζε στο "εραστής δυτικών προαστίων". Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή. (Την εκπομπή τονίζω, όχι τη παρουσιάστρια). Εχθές έκανε μια παρουσίαση του νέου επιταχυντή στη Γενεύη, με ομιλιτές Έλληνες διδάκτορες που ασχολούνται με το project και κατασκευαστικές λεπτομέρειες της εγκατάστασης που μόνον όσοι ασχολούνται με το πεδίο μπορούν να καταλάβουν.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης