Jump to content

nikkas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της nikkas Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. nikkas

    βιβλίο αστρονομίας?

    Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις, τελικα το πηρα απο bookdepository.com με δωρεαν μεταφορικα. Παραλληλα πηρα και το pocket sky atlas, αν και τωρα το μετανιωσα που δεν πηρα το καινουργιο pocket sky atlas jumbo edition στη διπλη τιμη.
  2. nikkas

    Βιβλία

    Υπάρχουν και παρα πολλα, Ενας ευκολος τροπος ειναι μεσα απο το amazon.com, φτιαχνεις λογαριασμο αν δεν εχεις και κατεβαζεις το kindle for desktop (αν δεν υπαρχει η συσκευη). Στην αναζητηση βασεις το σχετικο θεμα "astronomy" "telescope" κτλ και ταξινόμηση ανα τιμη. Τα πρωτα ειναι τα δωρεαν βιβλια που αρκετα ειναι αξιολογα. ΝΚ
  3. nikkas

    βιβλίο αστρονομίας?

    καλησπερα και ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση, δεν με ενδιαφερει να ειναι στα ελληνικα, αλλα θα προτιμουσα να παω σε ενα καταστημα να το δω και να το αγορασω αν πραγματι μου κανει.
  4. nikkas

    βιβλίο αστρονομίας?

    ψαχνω να βρω στην ελλαδα το "turn left at orion", αλλα δεν το βρισκω πουθενα, δεν θελω να μπω στη διαδικασια απο amazon. υπαρχει αλλος τροπος? υπαρχει καποιο καταστημα? στο planitario εχει το "THE BACKYARD ASTRONOMER'S GUIDE" αλλα θελω κατι που να ειναι αποκλειστικα και μονο για παρατηρηση.
  5. nikkas

    Καθαρισμα ETX

    Καλημέρα σας, θελω την βοηθεια σας στο παρακατω. Ανοίγοντας το τηλεσκοπιο επειτα απο χρονια μη χρησης, ειδα τον κυριο φακο αρκετα βρωμικο και σκεφτηκα οτι μετα απο τοσα χρονια ισως να θελει ενα καθαρισμα. Στο youtube ειδα οτι καποιος το καθαρισε με μαντιλακια και σκεφτηκα να κανω το ιδιο με καποια μαντικακια που εχω για φωτογραφικους φακους. Το καθαρισα με την τεχνικη μονο ενα περασμα αλλα διαβαζοντας (φυσικα αργοτερα) το ελληνικο εγχειριδιο αναφερει οτι δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να το κανουμε με τετοιου ειδους φωτογραφικα μαντηλακια. Αν και δεν καταλαβαινω το λογο, πρεπει να κανω καποια ενεργεια τωρα?
  6. Ευχαριστω πολυ χρήσιμα και τα δυο λινκ
  7. Καλησπερα σε ολους, αναζητωντας περισσοτερα αντικειμενα στο autostar λογισμικο της meade, ειδα οτι εχεις την δυνατοτητα επιλογης asteroid και comets. επειδη η διαθεσημη βαση ειναι μεγαλη και στο τηλεσκοπιο μπορω να βαλω μονο ελαχιστα, θα ηθελα να βρω περισστερες πληροφοριες αναφορικα με τους κομητες ωστε να επιλεξω μονο αυτους που μπορω να δω. Που θα μπορουσα να βρω εναν οδηγο που να εξηγει το epoch date, perhelion, eccentricity, inclinations κτλ. ψαχνω στο google αλλα πραμγατικα μπερδευτικα περισσοτερο.
  8. Καλημέρα στην όμορφη παρέα σας. Αν και κάτοχος πολλών ετών ενός Meade ETX 125 θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά αρχάριο. Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας στην επιλογή κατάλληλων προσοφθάλμιων για το τηλεσκόπιο μου. Αυτή τη στιγμή έχω μόνο τον βασικό 26mm 4000 που είχε έρθει μαζί με την αρχική αγορά. Αν και είχα χρησιμοποιήσει αρκετά και τον 9mm καθώς και ένα barlow τα οποία πια δεν έχω. Η χρήση που κάνω είναι σχετικά μικρή 3-4 παρατηρήσεις τον χρόνο, σε σημεία με σχετικά αυξημένη φωτορύπανση και σε μικρό κομμάτι του ουρανού (στο νότο, από Κυλλήνη προς την μεριά της ζακύνθου). Οι παρατηρήσεις μου συνήθως αφορούν τα messier και πλανήτες. Προφανώς λόγο μικρού τηλεσκοπίου αρκούμαι στην αναζήτηση αντικείμενων περισσότερο από την παρατήρηση τους. Θα χαρώ πραγματικά αν κάποιος με βοηθήσει με την εμπειρία του στην επιλογή των καταλληλότερων προσοφθάλμιων. Μέχρι τώρα προσανατολίζομαι στη σειρά 5000 της meade. Ευχαριστώ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης