Jump to content

TomD

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με TomD

  • Γενέθλια 02/18/1986

του/της TomD Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    Καλημερα και παλι, Σας ευχαριστω και παλι ολους για τις απαντησεις σας και για τον χρονο που αφιερωνεται για το θεματα κι μου. Απλα σκεφτομουν το Μακ 102 λογο μεγεθους-βαρους (μεταφορα σε αεροπλανα καραβια κτλ) και τιμης γιατι κατα κυριο λογο το θελω για τις διακοπες ωστε να απασχολουμε με το να κοιταω αυτο υπεροχο θεαμα που σου προσφερουν οι πλανητες στον υπεροχο βραδυνο ουρανο. Για DSO εχω οπως σας ειπα και στο αρχικο μου ποστ εχω νευτωνειο 150PDS που πραγματικα με με μονο το 28μμ προσοφθαλμιο και με το barlow celestron luminos μου χαρισε απιστευτες εικονες απο το νεφελωμα του Ωριονα (το ξερω πρεπει να παρω και καποιο αλλο προσοφθαλμιο για καλητερες εικονες ). Για αυτο και συνεχιζω να σας ζαλιζω γιατι θα ηθελα ενα τηλεσκοπιο μονο και μονο για πλανητες και κατα ποσο το Μακ 102 θα ανταπεξελθει σε αυτο. Ευχαριστω και παλι.
  2. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    Χαχαχαχαχα καλά το ED 80 πάει πολύ ψηλά!!!
  3. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    Στις πλανητικές παρατηρήσεις πόσο θα χάνει ; Η θα χανει μόνο στα dso ;
  4. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    ευχαριστω και παλι!!
  5. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    ευχαριστω για τις απαντησεις σας το skymax 102 ουτε καν??
  6. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    κατα την γνωμη σου πιο??
  7. TomD

    Αγορα 2ου τηλεσκοπιου

    Καλημεριζω την παρεα, Μετα απο πολυ καιρο ειμαι και παλι εδω για την γνωμη σας, εχοντας στην κατοχη μου εναν νευτωνειο σωληνα συγκεκριμενα Skywatcher 150PDS, σκεφτομαι να παρω ενα 2ο που θα ειναι ευκολο στην μεταφορα του στις διακοπες για πλανντικη παρατηρηση, πιο θα μου προτεινατε?? Ευχαριστω εκ΄των προτερων για τον χρονο σας και τις απαντησεις σας.
  8. TomD

    Επιτέλους ήρθε !!!!!!!

    Ευχαριστω Γιαννη. Τώρα και μια ερώτηση, το τηλεσκόπιο έχει μέσα μόνο ένα 28αρι 2 ιντσών προσοφθάλμιο το επόμενο αξεσουάρ τι θα πρέπει να είναι??? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας. Θωμάς
  9. TomD

    Επιτέλους ήρθε !!!!!!!

    Ευχαριστώ Ίδη είμαι στην ταράτσα και παρατηρώ τον ποιο εύκολο στόχο την Πανσέληνο!! Ορίστε και κάτι ψευτοψωτογραφιες που κατάφερα να τραβήξω με το κινητό μου!!
  10. TomD

    Επιτέλους ήρθε !!!!!!!

    Καλησπέρα στην παρέα, Επιτέλους ήρθε το καινούριο μου "παιχνιδάκι" Μετά από πολύ ψάξιμο και κουβέντα κατέληξα στον νευτωνιο σωλήνα της Skywatcher 150PDS και στην Ισημερινή στήριξη πάλι της Skywatcher NEQ5. Ανυπομονώ να το βγάλω το βράδυ στην ταράτσα για την πρώτη μου παρατήρηση (να δούμε τι θα καταφέρω να δω) Άντε και καλή μου αρχή!!
  11. Δες και στο astroshop.eu είναι πιο ακριβό αλλά έχει μια επιλογή που λέει "too expensive ?" Πατάς εκεί και βάζεις το Λίνκ από το Flo και σου δίνουν την ίδια τιμή αλλά με ένα θετικό χαμηλότερα μεταφορικά!!
  12. TomD

    Γνώμες για OMNI XLT SCT ΚΑΙ Ν150

    Καλησπέρα στην ομάδα, Μεταξύ CELESTRON OMNI XLT SC 127 και OMNI XLT N 150 ΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΤΕ ;
  13. Παιδιά καλησπέρα να'μαι πάλι εδώ Και ζήτω συγνώμη για τις απανωτές ερωτήσεις! Η σημερινή ερώτηση είναι τα Maksutov τι πλεονεκτήματα έχουν και τι μειονεκτήματα σε σχέση μετά Νευτωνια;;;;
  14. Καλημεριζω την ομαδα, Εκει που ειπα να κανω την παραγγελια για το Skywtcher 150/750 σε EQ3-2 λεω ασ χαζεψω πρωτα στο site και τα εκανα παλι μανταρα Επεσα πανω στο 2 παρακατω 150αρια θα ηθελα αν μπορειτε να με βοηθησετε με τα θεττικα και τα αρνητικα, και τελικα ποιο απο τα 3 αξιζει!! (τι να κανουμε ειμαι αρχαριος και δυσκολος πελατης!!) https://www.firstlightoptics.com/omni-xlt-series/celestron-omni-xlt-150.html https://www.firstlightoptics.com/reflectors/skywatcher-explorer-150pl-eq3-2.html ευχαριστω εκ των προτερων για την οποια βοηθεια που θα ειναι πολυτιμη για εμενα!
  15. Ευχαριστω για τις απαντησεις και μια ακομα απορια τι διαφορα εχoυν οι παρακατω βασεις?? EQ 3-2 / EQ3 / HEQ3 / NEQ3
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης