Jump to content

kostas kabala

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    237
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

kostas kabalaτελευταία νίκη στο Μάιος 18 2022

Το kostas kabala είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με kostas kabala

  • Γενέθλια 10/26/1960

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

508 επισκέψεις προφίλ

του/της kostas kabala Επιτεύγματα

Proficient

Proficient (10/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

25

Φήμη

  1. Απομένει: 1 μήνα και 14 ημέρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Μία οικονομική μονόχρωμη κάμερα , για ηλιακή και πλανητική παρατήρηση , συμβατή με win 10 Ευχαριστώ Κ. Κώστας

    0.01 EUR

  2. Απομένει: 1 μήνα και 15 ημέρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Αν κάποιος έχει για πούλημα την φλάντζα της φωτογραφίας ή κάποια παρόμοια , ας στείλει μνμ Θέλω να φτιάξω δύο πυλώνες μόνιμους και για τον ένα επέλεξα την κατασκευή με δισκόπλακες και σωλήνα φ23 cm για τον δεύτερο με τη παραπάνω flange και σωλήνες στήριξης.

    - €

  3. Απομένει: 16 ημέρες και 10 ώρες

    • Ζήτηση
    • Μεταχειρισμένο

    Κάποιος φίλος έχει για πούλημα σέλα για την HEQ5 pro ? ή κάποια που μπορώ να την μετατρέψω για τη δική μου στήριξη? ( Φυσικά όχι ακριβή, μη ξεφύγουμε ...... ) Δεκτές όλες οι ιδέες - προτάσεις και απόψεις .

    - €

  4. kostas kabala

    witchs broom nebula

    Καλημέρα Γιώργο , το settle μία φορά το ρυθμίζουμε μετά από παρακολούθηση της στήριξης και έχουμε πάντα το ίδιο νούμερο ? θέλει σε τακτά διασ΄τηματα? ή όταν κάτι δε πάει καλά με την οδήγηση? Από ποιες εντολές του phd2 μπορούμε να πάρουμε τις καμπύλες για να δούμε πως συμπεριφέρεται η στήριξη? Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου
  5. kostas kabala

    witchs broom nebula

    Αρα αν κατάλαβα καλά , στο scale του phd2 το 0,7 και στο distance dithering sto ATP ( έχει το phd2 ) το 12 ή 1,0 και 8 αντίστοιχα , όταν φυσικά θέλουμε 12 distance dithering. ( το γινόμενό τους να μας δίνει το 8 που βρήκαμε με τη βοήθεια το 1,5 από τα image scale οδηγητικής και κανονικής ώστε να έχουμε 12 distance ) . Αυτό θα το υπολογίσουμε από ?? πως θα υπολογίσουμε πόσα pixels πρέπει να κινηθεί η οδηγητική ώστε να βρω πόσο pixels θα κινηθεί η κανονική? Το settle με δοκιμές τη πρώτη φορά θα δω τι πρέπει να βάλω? σε μένα τώρα δείχνει 15 , δεν είναι μεγάλο? Συγνώμη που σας κουράζω αλλά νέος στο αντικείμενο ,έχω και χρόνο , ευκαιρία να μάθω για να βγάζω καλές φωτο
  6. kostas kabala

    witchs broom nebula

    Στο PHD είναι οκ τώρα? το guide speed είναι οκ ? to 0.20 μπηκε αυτόματα ( κάμερα qhy 5r ii ) Στο APT ok με το dithering? Τι πρέπει να διορθώνουμε ανάλογα τη κάμερα?
  7. Ναι τώρα οκ. Όταν έβγαζα πριν μέρες τα flat μου , επειδή ξεκίνησα μετα τις 9 και είχε δυατό ήλιο , δοκίμαζα να δω το ιστόγραμμα και έβλεπα ανάλογα την έκθεση και τέτοια ιστογράματα . επειδη ήταν στο έγχρωμο κάθε χρώμα δεν ηταν στην ίδια θέση και κυρίως το κόκκινο ήταν πολύ αριστερά . Θα κάνω πάλι δοκιμές για να μάθω να δουλέυω με το ιστογραμμα. 'Ηδη βρήκα στο youtube βίντεο για το ΝΙΝΑ οπότε αρίζω σιγά σιγά να το γνωρίζω. Ευχαριστώ για την βοήθεια Γιώργο ,
  8. Γιώργο σε πιστεύω και μιας και το έχω ( με ελληνικά μάλιστα ) θα ξεκινήσω να το μαθαίνω ( τώρα που βγήκα σε σύνταξη έχω χρόνο ) Υπάρχουν πουθενά οδηγίες? Για την dslr αν βολεύει το ΝΙΝΑ βρήκα λύση για τα flat ( μέχρι να το μάθω έχω το backyardnikon ) Για τις ccd - cmos μέχρι να μάθω το ΝΙΝΑ υπάρχει λύσει στο ΑΡΤ Επειδή είμαι νέος τι εννοείς να κλιπάρει κάποιο κανάλι?
  9. Μόλις βρήκα στο πρόγραμμα για την νικον nikonbackyard επιλογή av που δουλεύει , τετάρτη πρωί έχει δοκιμές για flat Το ιστόγραμμα φαίνεται καλύτερα εκει απο το ΑΡΤ.
  10. Ναι σωστά , όταν η κάμερα είναι 12 bit για τα flat πόσα adu πρέπει να βάζουμε στο CCD AID ?
  11. Γιώργο έχει av η νικον αλλα αυτο δεν ισχύει οταν ειναι ο φακός επάνω? και στο APT υπάρχει επιλογή αλλά ισχύει οταν έχει φακο η κάμερα. Μήπως κάνω κάτι λάθος? Θα δω και το ΝΙΝΑ που το έχω και αν με βολέψει θα το χρησιμοποιώ. Ναι στο APT to auto stretch είναι χάλια. Τι προβλήματα συνάντησες με το ΑΡΤ ?
  12. Ναι Διονύση , αυτό κάνω με την 178 αλλά πρέπει να τραβήξω πρώτα μία φωτό με το φανελάκι και όχι με κάποιο ;ight Με την dslr όμως δεν γίνεται. Αρα η με δοκιμές η με αλλο πρόγραμμα αυτα τα flat. Εγώ έβαζα 12000 ADU με την 178. οπότε οκ , αν ήταν 12 bit τι θα έβαζα?
  13. Έχω κάτι σαν πάνελ που χρησιμοποιώ με το 8" νευτώνιο. Από ότι κατάλαβα τα flat με την dslr θέλουν κάποιες δοκιμαστικές λήψεις για να ταιριάξουν με το ιστόγραμμα. Με το APT μάλλον παίρνω μία φωτο η στο live και με το εργαλείο που εχει υπολογίζει την έκθεση και τα παίρνει μόνο του. Απαραίτητα φανελάκι και πρωί εκτός και βάλω το ταμπλετ Για όσους έχουν εμπειρία με dslr και iso 400 χρόνος έκθεσης για flat 1/90 ? 0,011 με iso 1/180 ? 0,0055 ? Θέμη το βίντεο ειναι με το pixinsight αν δε κάνω λάθος.
  14. Έχω το APT όπου υπάρχουν μέσα τα εργαλεία pixel aid kai ccd flat aid . Για το πρώτο εργαλείο χρειάζεται μια φωτο , αυτή εννοώ. Με τις ccd και cmos κάμερες το APT υπολογίζει τον χρόνο έκθεσης για τα flat αρχεία , για μέσο όρο περίπου 12500 ADU Με τις DSLR με δοκιμαστικές λήψεις με το φανελάκι μπροστά και το ιστόγραμμα από 1/3 έως 1/2 ? Με το nikonbackyard ( κάτι αντίστοιχο με το APT αλλά μόνο για νίκον κάμερα ) πήρα flat αλλά γύρω στις 10 . Είχα πολύ φως και η έκθεση για να έχω το ιστόγραμμα εκεί που ήθελα βγήκε πολύ μικρή ( κάπου διάβασα οτι πρέπει να εείναι μεταξύ 1 και 3 δευτερολέπτων ) Θέμη πρέπει να είδα ένα βίντεο δικό σου για το APT , επεξεργασία αστροφωτογραφίας . Έχω και του Πέτρου Μαγουλά και ενός ακόμα που δεν θυμάμαι το όνομα. Κάνατε καλή δουλειά. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας .
  15. Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικα με τα flat αρχεία 1. Για flat με ccd - cmos επειδή χρησιμοποιώ το APT με το pixel aid ποια φωτογραφία θα έχω? μία από τα light ή παίρνω μία φωτό με το φανελάκι μπροστά όταν ξημερώνει η νυχτώνει ? 2. Με την dslr ? πάλι με ποια φωτό και μετά δοκιμάζω με χρόνους έκθεσης κοντα στα 1-3 δευτερόλεπτα ώστε να πετύχω ιστόγραμμα από 1/3 - 1/2 ? , φυσικα με το φανελάκι και ...... ? Ευχαριστώ Κώστας
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης