Jump to content

THEOFEN

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    33
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με THEOFEN

  • Γενέθλια 02/21/1968

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της THEOFEN Επιτεύγματα

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Το δημοσιευμα μιλαει για μαγνητικη καταιγιδα πρωτης κατηγοριας η οποια ειναι εντελως αδυναμη οποτε δεν καταλαβαινω το προβλημα. Οι καταιγιδες μπορουν να δημιουργηθουν απο εκλαμψεις αλλα και απο στεφανιαιες τρυπες τις γνωστες coronal holes. O πινακας ισχυος ειναι ο παρακατω. Πραγματικα οι πανισχυρες καταιγιδες μπορουν να δημιουργησουν ανεπανορθωτα προβληματα στην γη ακομη και με ολικη καταστροφη του ηλεκτρικου δικτυου. Στον καναδα το 1989 υπηρξε ενα τετοιο προβλημα αλλα οχι ευτυχως σε υψηλη μορφη. Δημιουργησε ομως αρκετα προβληματα. Γενικα οι ισχυρες γεομαγνητικες καταιγιδες ειναι προβλημα το οποιο ισχυροποιειται και απο την κατεστραμενη ηδη απο τον ανθρωπο ασπιδα της γης.
  2. THEOFEN

    Δευτερα 11 Ιουνιου 2018

    Το θεμα δεν ειναι η ηλεκτρικη θεωρια του ηλιου. Το θεμα ειναι να ανοιγουν αρθρα παρατηρησης οσα παιδια εχουν ηλιακα τηλεσκοπια απο την λευκη γραμμη εως και την υψηλη χρωμοσφαιρα. Δεν ειμαι εδω για να προωθησω την θεωρια. Προσωπικα εμενα με γεμιζει και ενημερωνομε πανω σε αυτην συνεχως. Ειμαι εδω για να δειξω σε παιδια που εχουν τηλεσκοπια coronado ολων των τυπων πως με πενιχρο εξτρα εξοπλισμο να κανουν δυνατη φωτογραφηση. Φυσικα και θελω να μοιραζομαι τις φωτογραφιες που βγαζω. Μπορειτε να επισκεφθειτε και το blog μου οπου μπορειτε να δειτε φωτογραφιες απο τα coronado. Σκοπος ειναι να μεταδωσω τον τροπο για τετοιου ειδους φωτογραφιες. https://solarobservation.blogspot.gr/
  3. THEOFEN

    Δευτερα 11 Ιουνιου 2018

    Ο ηλιος βρισκεται σε ηλιακο ελαχιστο και οι στοχοι ειναι λιγοι την περιοδο αυτη. Ηδη την βδομαδα που περασε δεν ειχαμε κατι το εντυπωσιακο. Η ζωνη 2712 που ηταν ο τελευταιος ενεργος στοχος αποχωρησε απο το δυτικο χειλος στις 5 Ιουνιου δινοντας εκλαμψεις ταξεως Β αλλα πολλαπλης πυκνοτητας. Μετα απο 6 μερες επανερχεται δειχνοντας τα δοντια της. Ηδη φαινονται ισχυροι ηλεκτρομαγνητικοι βρογχοι ενω τα ηλεκτρικα φορτια ειναι ισχυρα τοσο ωστε να φαινονται και οι υποτιθεμενες μαγνητικες γραμμες της ζωνης. Σε 2-3 μερες η ζωνη θα εμφανιστει στην ορατη πλευρα του δισκου και εαν ο καιρος ειναι καλος θα εχουμε φωτογραφηση το Σ/Κ κυνηγωντας καποιο εντυπωσιακο φαινομενο.
  4. THEOFEN

    Πεμπτη 7 Ιουνιου 2018 - TORNADOOOOOO.

    Και μια και μιλαμε για tornadoes...........https://youtu.be/oWIx3Erswh8
  5. Πραγματικα ο ηλιος ειναι ενας εντυπωσιακος στοχος ειτε τον παρακολουθεις μεσα απο το τηλεσκοπιο ειτε απο τον δορυφορο. Απο τον καιρο που ασχοληθηκα με την ηλεκτρικη θεωρια ειδα οτι οι δινες, οι ανεμοστροβιλοι και οι σιφουνες (tornadoes) ειναι στην ημερησια διαταξη της θεωριας αυτης. Με απασχολει λοιπον σοβαρα να κυνηγαω τεραστιους στροβιλους μεσω των τηλεσκοπιων μου για να τους παρακολουθω αλλα και να μαθαινω απο την δραση τους. Ηδη στο blog που διαθετω εχω κανει αναρτησεις πανω το θεμα αυτο των tornadoes. Το πιο υπεροχο στοιχειο ειναι ομως να βλεπω τεραστιους tornadoes στην ηλιακη επιφανεια μεσω του δορυφορου SDO. Σημερα λοιπον τσεκαροντας τον δορυφορο ειδα εναν καταπληκτικο πανισχυρο στροβιλο σε κατοψη στην περιοχη του στεμματος. Η περιστροφη του τοσο γρηγορη που εχει αρχιση να ανεβαζει τεραστια ηλεκτρικα φορτια με αποτελεσμα να βγαζει λαμψη στα χαμηλα και μεσα επιπεδα . Ειναι καταπληκτικο το φαινομενο και μπορειτε να το παρατηρησετε δινοντας προσοχη και μελετωντας την φωτογραφια. Απλα απιθανος. Τα λογια περιττα.
  6. Η ζωνη 2712 αποχωρει απο το δυτικο χειλος και το μονο που απομενει πλεον στην ηλιακη επιφανεια ειναι μονο κατι μικρα νηματα. Στην παρατηρηση του Σαββατοκυριακου παρα την κακη ορατοτητα την ωρα της φωτογραφησης η ζωνη μου εδειξε καποια πολυ δυνατα σημεια της τα οποια ανηρτησα στο blog μου.
  7. Και γω δεν γνωριζω γιατι εκλεισε. Ηταν καλο και ειχε τραβηξει παιδια να ασχοληθουν. Κριμα. Συντομα θα ανοιξει παλι νημα ή θα συνεχισουμε αυτο που υπηρχε. Ειναι κριμα για το αστρο αυτο να μενει ανενεργο σε φορουμ αστρονομιας.
  8. Προφανως δεν υπαρχουν παιδια που να εχουν coronado oποτε δεν εχει αξια και το αρθρο.
  9. Eπισης θα σας βαλω το blog του ηλιου που διαθετω οπου μεσα θα βρειτε αρθρα περι ηλεκτρικου ηλιου αλλα και παρατηρησεις με αποδειξεις περι ηλεκτρικου ηλιου. Ηδη η σημερινη παρατηρηση δεν ειναι μονο αυτες οι απλες φωτογραφιες που ειδατε εδω. Μπειτε στον συνδεσμο και διαβαστε. Θα δειτε πραγματα που θα κανουν τα τηλεσκοπια σας να παρουν αξια οσοι εχετε.......https://solarobservation.blogspot.gr/
  10. Πραγματικα αυτο το μικρο τηλεσκοπιακι κανει τρομερα χτυπηματα στον ηλιο σε συνδυασμο με μια DMK21. Οσο μποι του λειπει τοσο διαβολος γινεται οταν στηθει. Σημερα εκανα παρατηρηση και φωτογραφηση με καπως καλυτερες συνθηκες και το χρησιμοποιησα. Τα αποτελεσματα ειναι αυτα που βλεπετε εφοσον εστιασετε σωστα στον στοχο. Χρησιμοποιησα επισης barlow 3.5Χ και 1.5Χ σε συνδυασμο. Οι φωτο δεν ειναι επεξεργασμενες παρα μονο με το registax για να αναδειξουν λεπτομερειες.
  11. Και κλεινουμε με το retouse χρησιμοποιωντας το PHOTOSHOP CS5. Θα σας φανει παραξενο αλλα θα σας πω αυτο. Πολλες φορες βαζωντας χρωμα αυξανουμε την λεπτομερεια. Μετα την επεξεργασια με το photoshop εχουμε. Μετα το τελος της επεξεργασιας εχουμε δυο φωτογραφιες απο το μηδεν. Στο υδρογονο βλεπουμε τα νηματα της υπερσκιας καθως και την κοκκιαση ενω εχουμε και ενδειξεις εκκινησης εκλαμψεως (τα λευκα σημαδακια). Στο ασβεστιο που βρισκεται μια γραμμη κατω του υδρογονου βλεπουμε τον μεγαλο πυρσο, τις κηλιδες, αλλα και το ποσο πιο δυναμικη ειναι η εκλαμψη. Εχουμε λοιπον εκλαμψη στην χαμηλη χρωμοσφαιρα η οποια εχει αρχιση και γινεται ορατη και στην υψηλη χρωμοσφαιρα. Να τονισω πως η επεξεργασια ηταν συντομη και οχι λεπτομερης απλα για να σας δειξω πως μια θολη περιστασιακα εικονα αλλα καλα εστιασμενη μπορει να δωσει απιστευτα αποτελεσματα.
  12. Επαναλαμβανω μην σας απατα η εικονα. Τα coronado εκαναν την δουλεια τους με το καλυτερο τροπο και ειδικα πανω στα βαρια σημεια του ηλιου. Πλεον ηρθε η ωρα να δουμε τα αποτελεσματα τις εστιασης των τηλεσκοπιων. Φυσικα θα υπαρχουν θεματα αλλα εμεις εχουμε σαν στοχο τις λεπτομερειες πανω στην ηλιακη επιφανεια. Παμε πρωτα στο REGISTAX 5 το οποιο δεν τον αλλαζω με τιποτα. Φυσικα πρεπει πρωτα να το μαθεις. Κανουμε πολλαπλο alιgnment στο μεγεθος 128 μεσα στην ενεργη ζωνη ψαχνωντας πρωτα το πιο καθαρο frame του βιντεο. Το σχημα του σταυρου στα alignment ειναι το αγαπημενο μου ενω εχω βρει και αλλα σχηματα τα οποια χρησιμοποιω. Να πω οτι ο ηλιος ειναι φοβερα δυσκολος στην επεξεργασια ποσο μαλλον οταν εχεις βιντεο κατω απο δυσκολες συνθηκες. Μετα τα optimise και stack εχουμε τις πιο κατω φωτογραφιες σε Ha και Cak. Tονιζω και παλι στοχος ειναι να διακρινουμε λεπτομερειες και η σωστη εστιαση ειναι αυτη που το κατορθωνει. Αυτη και τιποτα αλλο. Το registax 5 μας δινει τα παρακατω αποτελεσματα. Και συνεχιζουμε με το τελικο ρετουσαρισμα.
  13. Σημερα η μερα ηταν εντυπωσιακα δυσκολη. Ορατοτητα κακιστη με ομιχλη αλλα και αραιη συννεφια εκαναν δυσκολη την φωτογραφηση. Η προσπαθεια απαιτουσε πολυ καλο focus συντονισμο των δυο coronado MAXSCOPE SM60 Ha DS και MAXSCOPE SM70 CaK SS καθως η ατμοσφαιρα αλλαζε συνεχως κατασταση. Χρησιμοποιηθηκε και ο barlow 3X televue πανω στην DMK21 BW. Mετα απο μεγαλη μαχη με το seeing τα πιο καθαρα απο ολα τα βιντεο στις δυο γραμμες ειχαν αυτην την εικονα. Πανω το υδρογονο και κατω το ασβεστιο. Φαινετε καθαρα πως το υδρογονο εχει επηρεαστει πολυ περισσοτερο απ`οτι το ασβεστιο. Εδω εχω να πω το εξης. Δεν διαθετω μηχανισμο κινησης στην βαση και ολη η βιντεοσκοπηση γινεται χειροκινητα. Αυτο με κανει ακομη πιο περηφανο διοτι κατω απο δυσκολες ατμοσφαιρικες καταστασεις πρεπει να κανω πολυ καλη εστιαση στα coronado αλλα και την ωρα του βιντεο να δουλεψω σωστα την κινηση. Βλεποντας καποιος λοιπον αυτην την εικονα στο βιντεο πιστευει οτι η αποτυχια ειναι οφθαλμοφανης. Και ομως οι πληροφοριες που περασε στην καμερα η εστιαση των coronado κρινονται πολυ καλες σε σχεση με το seeing. Οσο πιο καλη η εστιαση των τηλεσκοπιων στον στοχο τοσο μεγαλυτερη και η αυξηση των πληροφοριων. Αν δεν γινει καλη εστιαση οτι και να κανεις στην επεξεργασια θα δωσει ανυπαρκτο αποτελεσμα. Εδω κλεινει το πρωτο μερος και συνεχιζουμε με το δευτερο.
  14. Ειναι πολυ ασχημο μεσα σε ενα ηλιακο φορουμ να μην υπαρχει καθολου κινηση αρθρων. Ο ηλιος ειναι το πιο σημαντικο αστρο σε ολο τον ουρανο καθως και το πιο εντυπωσιακο. Θελω να γνωριζω εαν στο φορουμ εδω υπαρχουν ηλιοπαρατηρητες που να χρησιμοποιουν αποκλειστικα τηλεσκοπια CORONADO ?????????? Το αρθρο αυτο ανοιγει για να υπαρξει βοηθεια στο φωτογραφικο κομματι κυριως μονο πανω στα τηλεσκοπια αυτα. Θα σας πω απλα πως με πενιχρο εξοπλισμο και με ενα PST με φιλτρο solarmax 40 μπορειτε να φωτογραφησετε απιστευτα πραγματα. Προσωπικα πλην των Coronado χρησιμοποιω ακομη τα κατωθι εργαλεια........ βαση EQ5 ισημερινη χωρις μηχανισμο κινησης (ολα γινονται χειροκινητα) barlow skywatcher 1.5X barlow televue 2X barlow televue 3X barlow televue 5X σωληνα προεκτασης καμερα DMK 21 ασπρομαυρη η επεξεργασια που κανω γινεται ........ σε πρωτη φαση με το registax 5 και σε τελικη φαση με το photoshop cs5. Χρησιμοποιω πολλους barlow γιατι επιχειρω συνδυασμους μεταξυ τους. Καποιοι θα μιλησουν για πολυ γυαλι. Δεν θα τους ακουσω γιατι με τον σωστο τροπο τραβαει εντυπωσιακα βιντεο. Πιστευω πως οι φιλοι των coronado θα βοηθηθουν απο το αρθρο. Φυσικα μπορειτε να αναρτησετε και φωτογραφιες απο παρατηρησεις με τηλεσκοπια coronado. Τελος θα αναρτησω και το blog που εχω. https://solarobservation.blogspot.gr/
  15. Γνωριζετε μηπως σε ποια υποθετικη βαση καταρριφθηκε ο αιθερας απο τον επιστημοναρα Μικελσον.....???????? Η ηλεκτρικη θεωρια εχει απαντησεις με αποδειξεις εργαστηριακες. Δεν πατα πανω σε υποθετικες βασεις τυπου Μικελσον οτι ο αιθερας ειναι σταθερος στο συμπαν. Το θερμοπυρηνικο μοντελο ειναι μια τεραστια απατη βασισμενη μονο σε υποθεσεις. Δεν δινει λυσεις σε καιρια ζητηματα. Δεν προχωραει καποιο μοντελο οταν η βαση δεν στεκετε. Οποτε και η θεωρια της συντηξης με αφηνει παντελως αδιαφορο με τον ψευδη τροπο που προωθειται. Οι νεοι ερευνητες του ηλιου μην παραμυθιαζεστε. Ενημερωθειτε και γισ αλλα μοντελα δημιουργιας. Μην τρωτε αμασητο αυτο που σας σερβιρουν. Βαλε το μυαλο να δουλεψει και θα βρειτε τον σωστο δρομο. Εχετε ερωτησεις σχετικα με το ηλεκτρικο συμπαν. Απευθυνθειται σε επιστημονες της ηλεκτροφυσικης και θα παρετε απαντησεις πανω σε εργαστηριακα πειραματα και οχι εικασιες και υποθεσεις.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης