Jump to content

John Ziogas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

John Ziogasτελευταία νίκη στο Νοέμβριος 26 2022

Το John Ziogas είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της John Ziogas Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • Reacting Well Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

33

Φήμη

  1. John Ziogas

    Orion_30_12_22.jpg

    44 x 55s 3200 Iso, για τα highlights 20 s 10s και 5s που ενώθηκαν μετά. 300mm f4 canon 80d Astropixel processor, camera daylight WB, photoshop curves με Arcinhstrech, StarXterminator, Gradient Xterminator, selective curves NoiseXterminator, smartsharpness

    © John Ziogas

  2. John Ziogas

    Pleiades

    162 frames x 1 min 1600 iso f4 300mm Astropixel processor, photoshop
  3. John Ziogas

    Pleiades_2022_1

    117 x 50'' 300mm f4L @ f4 1600 iso canon 80D Astro pixel processor, Photoshop Καλή σας χρονιά, μετά τις πρώτες λήψεις του 2022 που πρόσθεσα, νομίζω έχω φτάσει στα όρια του εξοπλισμού, καθώς δεν μπορώ να πάω πάνω από 50"", για να κατέβω 800 iso. Διόρθωσα τα χρώματα σε σύγκρυση με την πρώτη και λιγο τα αστέρια.
  4. John Ziogas

    Πλειάδες

    Η δεύτερη φορά που φωτογραφίζω τις Πλειάδες, μαζί με τα δεδομένα της πρώτης. 50x50s, 1600 ISO, canon 300mm f4 L @ f4.5, canon 80D, Bresser photo mount. Astro Pixel Processor, Adobe Photoshop Tο συγκεκριμένο tracker αν και ιδανικό για ευρυγώνιες λήψεις με ταλαιπωρεί πολύ στα 300mm με αποτέλεσμα χάνω παρα πολλές.

    © John Ziogas

  5. Στα 300mm έχω κάνει πολυ crop οπότε στα 400 θα έχεις πάλι περιθώριο για crop.
  6. Ευχαριστώ! Η βάση είναι το \"bresser photo mount\" σετ με τρίποδα, δύσκολο στην ευθυγράμμιση, με 300 δεν μπορώ να πάω πάνω απο 50 με 60s. Dslr canon 80d, Ο φακός είναι canon 300mm f4L, πολύ οξύς χωρίς παραμορφώσεις και coma αλλά πολύ chromatic aberration στο f4, (ίσως να φταίει η εστίαση μου) στο f5.6 είναι καλύτερα, το οποίο δα δοκιμάσω την επόμενη φορά. Πρώτα έκανα τα raw tiff, μετά DSS και μετά RNC color sretch (πρόγραμμα του Roger Clark), μετά Photoshop να ενώσω τα δύο sets από stacks, την τελευταία φωτό την βελτίωσα λίγο, πρόσθεσα μερικές λήψεις και αφαίρεσα μια μια το CA, έβαλα Adobe landscape profile καιWB daylight, τελικώς έκανα split toning και έδωσα saturation στα shadows, την φωτογραφία δεν την ανέβασα στο site αλλά μπορώ να σου την στείλω σε pm, δεν ξέρω αν γίνεται. Το μέρος είναι μετά την Καρυά Ολύμπου με ελάχιστη φωτορύπανση.
  7. John Ziogas

    Η δεύτερη μου φωτογραφία του Ωρίωνα.

    20 X 50s iso 3200 f4 10 X 15s για τον πυρήνα 300mm f4L Ο φακός στο f4 έχει πολύ CA και έκανα πολλές διορθώσεις στο PS και πάλι δεν είμαι ευχαριστημένος με τα άστρα, την επόμενη θα δοκιμάσω f5.6.
  8. Καλησπέρα σας, έχω το tracker Bresser photo mount , για τον φίλο που ρώτησε πιο πάνω. Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, το ότι αρχίζει απόκλιση μετά από μερικά λεπτά που ευθυγράμμιση, μήπως σημαίνει ότι δεν έχω έχω απόλυτα κάθετο τον άξονα RA? Αν τα λέω καλά, προσπαθώ με αλφάδι στο κινητό αλλά πάλι χάνει καθώς δεν συμφωνεί με το αλφάδι του tracker, θα δοκιμάσω με αλφάδι χάρακα, όλα τα άλλα είναι καλά σφιγμένα, εκτός και αν φταίει το βάρος του φακού καθώς δεν παίρνει αντίβαρο.
  9. John Ziogas

    Η πρώτη μου φωτογραφία του Ωρίωνα

    10 λήψεις 50s και 10 με 15s,για τον πυρήνα. iso 3200 f5.6 canon 80d, canon300mm f4L Δεν μπορώ με τίποτα να περάσω τα 50s καθε δύο λήψεις διορθώνω την ευθυγράμμιση οι μόνες 10 καλές σε τρεις μέρες. Lightroom dss και photoshop
  10. Καταλαβαίνω οτι πρεπει το τρίποδο να είναι εντελώς κάθετο, οποτε το λύνω με ένα αλφάδι, μετα πρεπει να δώσω την κλίση του tracker με την κεφαλή που έχω, εκει προβληματίζομαι αν θα γινεται ευκολα και οπως εγραψε ο φιλος πιο πάνω οτι δέν γινεται, άν δώ οτι δέν με βολευει στο τέλος θα παρω εξτρα τον τριποδα συνοδευει το tracker.. (που δεν ηταν διαθεσιμο σαν σετ). το τρίποδό μου άντέχει την μηχανή με τον 300mm αλλά δεν ξερω με το tracker τι θα γίνει και αν θα ειναι σταθερό.
  11. Σε ευχαριστώ, μια ακόμα ερώτηση, εαν καταλαβαίνω σωστά με ένα τετοιο τρίποδο μπορώ να κάνω ευθυγράμμηση χωρίς την σφήνα?
  12. Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτη εδώ κανει την ίδια δουλεια που θέλω?https://www.skyandweather.gr/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/942--omegon-polar-55mm-dovetail-bar.html
  13. https://www.bresser.de/en/Astronomy/Accessories/BRESSER-Photo-Mount-w-o-tripod.html Αυτό είναι το tracking mount το τρίποδό μου είναι απλό χωρίς ballhead[/img]
  14. Καλησπέρα σας παρήγγειλα από Γερμανία ένα bresser photo mount με ball head χωρίς το τρίποδο, καθώς το σετ με το τρίποδο και την ησιμερινή σφήνα δεν ήταν διαθέσιμο. Η ερώτηση μου γίνεται η πολική ευθυγράμμιση στο τρίποδο που ήδη έχω η θα με δυσκολέψει πολύ? Όσο και να έψαξα δεν βρήκα κάτι σε τρίποδο με σφήνα σε καλη τιμή παρά μόνο σκέτη κεφαλή omegon στα 70€? Έχετε κάτι να μου προτείνετε? Ευχαριστώ.
  15. Η συγκεκριμένη είναι ένωση απο διαφορετικες λήψεις ο ουρανός ειναι απο 30mm και το έδαφος είναι απο fisheye αλλά πολύ crop απλά μου άρεσε το έδαφος απο προηγούμενη φωτο και κολλησα εναν καλό ουρανό που είχα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης