Jump to content

Lunar King

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Lunar King Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Lunar King

    Taurus 350 τηλεσκόπιο review

    Να’ σαι καλά φίλε μου. Να το χαρείς! Θα μας πεις 2 λόγια για την ευθυγράμμιση; Την κρατάει; Όταν τον κινείς από το ζενίθ στο ορίζοντα παρατηρείς αποκλίσεις ή είναι απολύτως σταθερό;
  2. Lunar King

    150p Heritage

    Φίλε Touboflo κατ' αρχήν καλώς ήρθες! Αυτό που έκανα εγώ και στο προτείνω, είναι να ξεκινήσεις με το Heritage 130 ή 150, να το δουλέψεις, να σου "ανοίξει τα μάτια", και όταν αισθανθείς ότι θες κάτι μεγαλύτερο, πηγαίνεις σε truss dob 10"-12" που θα σου επιτρέψει να έχεις και διάμετρο και μαζεμένες διαστάσεις για να χωράν στο αυτοκίνητό σου και άλλα άτομα. Εννοείται ότι το heritage δεν το πουλάς, αλλά το κρατάς για τα ταξίδια σου και για σβέλτες παρατηρήσεις.
  3. Lunar King

    Ερώτηση για ελαφρά κυάλια

    Φίλε kkokkolis, ποιά η γνώμη σου για το Nikon Monarch 7 ED 8x30 σε σχέση με το Celestron Skymaster DX 8 x 56 για αστρομομική παρατήρηση? Καταλαβαίνω ότι το Nikon έχει φακούς μικρότερης διαμέτρου σε σχέση με το Celestron, αλλά μήπως αυτό του το μειονέκτημα αντισταθμίζεται από τα καλύτερα οπτικά του στοιχεία? Έχω το Celestron και σκέφτομαι το Nikon για λόγους φορητότητας, χωρίς να έχω όμως να θέλω να έχω υποδεέστερη εικόνα. ΥΓ Θεωρώ ότι η ερώτησή μου είναι σχετική με την ερώτηση του φίλου Tsakatha γι' αυτό και δεν ανοίγω καινούργιο θέμα..
  4. Lunar King

    Taurus τηλεσκόπιο

    Μάλιστα…. Δύσκολη εποχή για αγορές τηλεσκοπίων και όχι μόνο.
  5. Lunar King

    Taurus τηλεσκόπιο

    Χμμμμ….Το παρέλαβες; Αν ναι, θα μας γράψεις τις εντυπώσεις σου;
  6. Lunar King

    Ζητείται τρίποδο

    Τρίποδο βρέθηκε. Η αγγελία μπορεί να διαγραφεί. Σας ευχαριστώ πολύ.
  7. Ζητείται τρίποδο για να μπορέσω - βάζοντας μια ξύλινη στρογγυλή βάση επάνω του - να στηρίξω το επιτραπέζιο τηλεσκόπιό μου Skywatcher Heritage 130P Flextube Επικοινωνία με PM Eυχαριστώ Γιάννης
  8. Lunar King

    Αγορα τηλεσκοπιου

    Με το 130/650 o Kρόνος φαίνεται μια χαρά, όπως επίσης ο Δίας και οι δορυφόροι του..
  9. Lunar King

    SkyWatcher Truss (Heritage) P130

    Κώστα, σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου να απαντήσεις αναλυτικά. Μπαίνουν και αυτά που μου είπες στο συλλογισμό μου και συνεχίζω το ψάξιμο..
  10. Lunar King

    SkyWatcher Truss (Heritage) P130

    Φίλε Κώστα, σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Με ενδιαφέρει το βαθύ διάστημα (όσο βέβαια μου το επιτρέπουν τα 130mm) και έχω έναν barlow x2 Astro Essential που τον είχα πάρει για να συνοδεύσει τους προσοφθάλμιους που είχε το τηλεσκόπιο στη συσκευασία του.
  11. Lunar King

    SkyWatcher Truss (Heritage) P130

    Από το καλοκαίρι που μας πέρασε, είμαι ευτυχής κάτοχος ενός heritage 130m truss. Σκέφτομαι να αναβαθμίσω τα προσοφθάλμια με ES 68deg 24mm και ES 82deg 11mm (ή 8.8mm) για αρχή και αργότερα και ένα ES 82deg 4.7mm. Ποιά η γνώμη σας για την παραπάνω επιλογή; Να σα πω ότι δεν έχω άλλο τηλεσκόπιο, αλλά σκέφτομαι στο μέλλον για dob 10-12”. Επίσης, η τιμή που θα προτιμούσα να κινηθώ είναι γύρω στα 150€ το κομμάτι.
  12. Lunar King

    Βιβλία

    Συμφωνώ με filim & 2genes και να συμπληρώσω: 5. Παρατηρησιακή Αστρονομία (Αυγολούπης & Σειραδάκης) - Είναι πολύ καλός πρακτικός οδηγός 6. Περί Αστέρων και Συμπάντων (Β. Ξανθόπουλος) - Βιβλίο αστροφυσικής, μικρό και συμπυκνωμένο. Από τα αγαπημένα μου!
  13. Από μια γρήγορη ματιά που έριξα, είδα ότι δεν υπάρχει official distributor στην Ελλάδα για να σε κατατοπίσει. https://www.bushnell.com/Support/Contact-Us/International-Distributors Στη θέση σου θα περίμενα αν έχει κάποιος να μου προτείνει κανάν καλό ανεξάρτητο επισκευαστή στην Ελλάδα, αλλιώς θα έστελα αναλυτικό εμαιλ με φώτος, κλπ στους κοντινότερους distributors που είναι στην παραπάνω λίστα, έστι ώστε να έχω μια κατά προσέγγιση εκτίμηση του κόστους επισκευής, στο οποίο θα άθροιζα τα μεταφορικά για το πηγαινέλα και θα έκρινα εν τέλει αν με συμφέρει να τα φτιάξω ή όχι. Όπως και ναχει, σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλά ξεμπερδέματα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης