Jump to content

ermis1975

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της ermis1975 Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη

  1. ermis1975

    Bahtinov 3d

    Απομένει: 1 μήνα και 27 ημέρες

    • Πώληση
    • Νέο

    Κατασκευάζονται bahtinov για όλα σχεδόν τα τηλεσκόπια και φακούς φωτογραφικής μηχανής.

    15.00 EUR

  2. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Νέο

    Πωλείται σε κατασταση καινούριου. Δεκτή ανταλλαγή με άλλο ή με barlow. https://planitario.gr/gr/plossl-5mm-wa-o-31-8mm.html

    45.00 EUR

  3. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται σε καλή κατάσταση, χωρίς αντίβαρο και βιδα..

    40.00 EUR

  4. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται η παραπάνω στήριξη. Η σφήνα αγοράστηκε και ειναι απλά στο κουτί της. Η στήριξη αγοράστηκε, αναβαθμίστηκε για να γίνει ισημερινή, αλλά τελικά δε χρησιμοποιήθηκε (αναφέρει οτι το βάρος εξοπλισμού σαν απλή δε πρεπει να ξεπερνάει τα 5kg). Με αντίβαρο δε ξερω αν αλλάζει κάτι. Ολα ειναι στα κουτιά τους με τις αποδείξεις απο Πλανητάριο. Ειναι οπως στις φωτογραφίες ακριβώς! Αθήνα καλύτερα λόγω βάρους και πολλών δεμάτων. https://www.planitario.gr/gr/stirixi-az-gti-wifi-goto.html https://www.planitario.gr/gr/isimerini-sfina-gia-tin-star-adventurer.html

    400.00 EUR

  5. ermis1975

    Προβλημα τηλεσκοπιου

    Εισαι σίγουρος οτι η στήριξη έχει ρεύμα? Ανάβει το λαμπάκι? Γιατί είχα ίδια στήριξη και δεν κάνανε καλή επαφή τα καλώδια που ενώνουν τις μπαταριες.
  6. Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται σε άριστη κατάσταση λόγω μή χρήσης. Μαζί δίνεται και το ball head. 150 ευρω τελική τιμή + εξοδα εκτός Αττικής. Επίσης υπάρχει και τρίποδο Benro σφραγισμένο στα 100 ευρω. https://www.ioptron.com/product-p/3302b.htm https://www.ioptron.com/product-p/3305a.htm

    150.00 EUR

  7. Από πλανητάριο. Άριστη κατάσταση. Χρήση ελάχιστη. Τιμή 400 ευρώ.
  8. Προσωπικά αν με βγάζανε στη σέντρα....μετά απο 3 χρόνια δε ξέρω τί θα έκανα. Επίσης δε βλέπω να μπορούν να συνεννηθούν μεταξύ τους απο τη 1η κιόλας ημερα που παρέλαβε το τηλεσκόπιο.
  9. Μα...στην αρχή δέχτηκε να επισκευάσει το τηλεσκόπιο, αρκεί να το πήγαινες στη μεταφορικη. Μετά απο 3 χρόνια όμως ... ούτε η νόμιμη εγγύηση δε σε καλύπτει. Εδειξες κι εσύ αδιαφορία στις οδηγίες του κατασκευαστή. Κι εκείνος φυσικά δεν έκανε τις δοκιμές που έπρεπε.
  10. Εφόσων πληρώνονται οι απαιτήσεις αλλά και οι υποχρεώσεις αλλάζουν.
  11. Τα μπλέκετε όλα μαζι. Η παραπάνω περίπτωση ειναι ερασιτεχνική κατασκευή με επαγγελματικές απαιτήσεις και απο τις 2 πλευρές. Με συμφωνητικά, αλλά χωρίς παραστατικά, με εγγυήσεις αλλά χωρίς επιστροφή για επισκευή και με αμοιβή αν και ερασιτεχνική δουλειά. Οπως λες παραπάνω σε κάτι ερασιτεχνικό υπάρχουν ανοχές για τη κατασκευή και συννενόηση κλπ. Αυτό σημαίνει οτι ξέρεις να φτιάχνεις κάτι και θές να το κάνεις, δε θα πάρεις χρήματα για εργασία, θα σου φέρουν τα υλικά και θα φτιάξεις - βοηθήσεις και τον άλλο ερασιτέχνη να το φτιάξει. Πχ είδη μοντελισμού (αεροπλανα κλπ), οι χομπίστες δεν αποσκοπούν στο κέρδος. Ο παραπάνω εμφανίζεται σαν κατασκευαστής και αμείβεται.
  12. Το αυτονόητο πολλές φορές φαντάζει δύσκολο για κάποιους. Θα είχα πληρώσει εγώ 1000-2000 ευρώ και θα παραλάμβανα κάτι προβληματικο!? Ε... θα έκανα φασαρία αμέσως και θα το έστελνα πίσω. Δε θα περίμενα ούτε μέρα, ούτε και θα έβαζα χέρι. Άλλωστε αυτά όλα θα έπρεπε κανονικά να περιγράφονται σε ενα σωστό συμφωνητικό και να μή γράφουμε τώρα εμείς τα δικά μας!
  13. Όπως καταλαβαίνει κανεις αυτή η πρόταση του κατασκευαστή ειναι πριν 3 χρόνια!! Δεν είμαστε δικαστήριο, αλλά το παραπάνω έπρεπε να έχει γίνει πριν 3 χρόνια απο τον αγοραστή. Εφόσων ο αγοραστής ήθελε να ειναι τυπικός, να κάνει συμφωνητικό, να τηρηθεί, θα έπρεπε να το επικαλεστεί τότε και φυσικά να δεχτεί τη πρόταση του κατασκευαστή για επιστροφή με έξοδά του. Ολα τα άλλα είναι απλά ιστορίες. Ο κατασκευαστής αναγνώρισε λάθος και έξοδα για να το διορθώσει. Ο αγοραστής απλά επέλεξε άλλους δρομους επισκευής και για εμένα έχασε την εγγύηση. Η νόμιμη εγγύηση είναι 2 έτη στην Ευρώπη. Φυσικά επέλεξε και παράνομη κατασκευή χωρίς παραστατικά κλπ (αλλά με συμφωνητικό!). Ολα αυτά μπάζουν απο παντού και καλό θα ειναι να κλείσει το θέμα!
  14. Το σωστότερο ειναι να σταλεί όλο στο κατασκευαστή, να το διορθώσει και να το ξαναστείλει. Τα μεταφορικά δε νομίζω να ειναι θέμα! Πρέπει το τηλεσόπιο να βγεί σωστό. Απο εκεί και πέρα δε θα εμπιστευόμουν και δε θα αγόραζα τίποτα πρίν το δώ έτοιμο. Θές κε Χ να φτιάξεις ενα χειροποίητο τηλεσκόπιο και να το πουλήσεις με κάποιο κέρδος. Ετοίμασέ το πρώτα και βάλτο στις αγγελίες έτοιμο για άμεση αγορά. Φτιάξε και μικρότερα για τους ερασιτέχνες, αν συμφέρει το κόστος. Αλλά χρησιμοποίησε ενα κεφάλαιο και κάνε δουλεια!
  15. Εγώ δε θα εμπιστευόμουν τα χρήματά μου (και κυρίως αν είχα απαιτήσεις, όλα να δουλεύουν ρολόι) σε κάποιον ερασιτέχνη κατασκευαστή. Οπως και το αυτοκίνητό μου σε μηχανικό χωρίς άδεια. Αλλο να ασχοληθείς και να φτιάξεις κάτι δικό σου επειδή ξέρεις και άλλο να πληρώσεις ερασιτέχνη και να έχεις και αξιώσεις. Νομίζω 2-3 κατασκευές ειχε κάνει, πόση εμπειρία ειχε για να βγούν όλα "εργοστασιακά". Προφανώς το έπαιξες λίγο για να φτιάξεις κάτι αρκετά οικονομικότερο του επώνυμου, αλλά στο τέλος τα χαλάσατε στα μεταφορικά για να το επισκευάσει. Επρεπε να τα καλύψει και να το στείλεις αμέσως. Δεν έπρεπε να επέμβεις εσύ, γιατί και κατασκευαστής δεν εισαι και δεν έχεις ευθύνη των "στραβών" του άλλου. Απλά ο χειρισμός ειναι λιγο λάθος.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης