Jump to content

DaDiRa

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με DaDiRa

  • Γενέθλια 12/27/1997

του/της DaDiRa Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. DaDiRa

    Μέγιστη λαμπρότητα Αφροδίτης

    Τι ώρα ξεκινάει να είναι ευδιάκριτη με γυμνό μάτι; Η προσομοίωση στο Stellarium βγάζει γύρω στις 19:20, αλλά έχει ήδη κατέβει πολύ χαμηλά για να τη δω από τη θέση μου.
  2. DaDiRa

    ΚΡΟΝΟΣ

    Έχω ρίξει το διάβασμα που υποσχέθηκα παραπάνω και πλέον είμαι σίγουρος για το ποιους πλανήτες έχω δει. Το Stellarium είναι πολύ κατατοπιστικό και εύκολο στη χρήση, οπότε μόλις είδα όσους πλανήτες μπορώ με γυμνό μάτι προχώρησα σιγά σιγά στην ταυτοποίηση αστέρων. Μόνο για τους δακτύλιους του Κρόνου δεν είμαι ακόμα σίγουρος.
  3. Η ξένη έκδοση του συγκεκριμένου βιβλίου είναι έτσι και αλλιώς στη μισή σχεδόν τιμή στο bookdepository. Από άποψη ορολογιών κλπ καλύτερα δεν είναι να την προτιμήσω αν δεν έχω πρόβλημα με τα Αγγλικά; Ή να περιμένω και εγώ το Black Friday για να πάρω την ελληνική;
  4. DaDiRa

    ΚΡΟΝΟΣ

    Ευχαριστώ για όλες τις χρήσιμες πληροφορίες! Νομίζω, λοιπόν, πως εντόπισα μια μέρα και τον Δία, εκτός από τον Κρόνο. Και ένα κοκκινωπό φωτεινό αντικείμενο έχω εντοπίσει, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν ήταν ο Άρης. Το Stellarium το δοκιμάζω τώρα, και όταν δεν έχω υπολογιστή χρησιμοποιώ το Sky Walk 2 για Android. Βέβαια θα διαβάσω σιγά σιγά και τους οδηγούς που έχετε εδώ, και θα ασχοληθώ με τους αστερισμούς που έχω αμελήσει. Πάνω σε αυτό θέλω να ρωτήσω: Αν επενδύσω ένα μικρό ποσό για να έχω ικανότερη μεγέθυνση, είναι καλύτερα να κοιτάξω για κιάλια πάλι ή για τηλεσκόπιο; Ένα ζευγάρι 20x80, για παράδειγμα, βλέπω ότι κοστίζει όσο ένα φθηνό τηλεσκόπιο.
  5. DaDiRa

    ΚΡΟΝΟΣ

    Μια και ανακινήθηκε το θέμα, όντας και εγώ νέος στην παρατήρηση του ουρανού (βλ. τελείως άσχετος), ποια είναι μερικά tips ή resources για τον εντοπισμό και την παρατήρηση του Κρόνου; Προσωπικά χρησιμοποιώ κιάλια 7x50, καθότι αρχάριος όπως είπα, και αυτό που εντοπίζω για Κρόνο δεν είμαι σίγουρος αν είναι πράγματι αυτός, αν και μου δίνει την εντύπωση πως έχει δακτυλίους. Δεν αποκλείω όμως να είναι ιδέα μου, αφού το κούνημα στα κιάλια είναι αναπόφευκτο.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης