Jump to content

xristakos181

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με xristakos181

  • Γενέθλια 03/04/1995

του/της xristakos181 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Φίλε Κώστα σε ευχαριστώ για τις προτασεις φακών εννοείτε θα κοιτάξω και τα δύο και έπειτα θα δω ποιο σετ μου αρέσει καλύτερα. Φίλε filiatra το χωριό μου είναι στην Φθιώτιδα συγκεκριμένα λίγο έξω από τι Λαμία όπου έχω σχεδόν απόλυτο σκοταδι και από την ταράτσα του σπιτιού. Ο φίλος Κώστας όπως μου εξήγησε από την αρχή όπως και εγώ γι'αυτό έκανα και το θέμα να πάρω ένα ποιο μικρό σε βάρος τηλεσκόπιο. Βέβαια στην πορεία άλλαξα γνώμη το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα ότι θα ήταν ποίο εύκολο να παρατηρώ από την ταράτσα του σπιτιού μου με ένα dobsonian 10" παρά να το πάρω ένα με λιγότερες ιντσες ποίο ελαφρύ όπου δεν θα το ευχαριστηθώ κιόλας.
  2. Φίλε Κώστα δεν φαντάζεσαι πόσο με σώζεις γιατί ειμουν έτοιμος να πάρω το truss γιατί νόμιζα ότι θα με βολεύει λόγο ότι μπορεί να μικραίνει επίσης δεν ήξερα ότι τέλη Νοεμβρίου θα έχει εκπτώσεις όσο για τί μεταφορά σίγουρα θα πάρω καινούργιο και θα κάνω την παραγγελία να πάει κατευθείαν στο πατρικό μου. Τώρα μου είπες ότι μπορώ να πάρω και μερικά πρόσθετα όπως φακούς κ.α αν θες μπορείς να μου προτείνεις κάποια; Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστος.
  3. Ακριβώς φίλε θα πηγαίνω με το λεωφορείο στο πατρικό και από εκεί με τα πόδια. Τελικά το αποφάσισα θα πάρω το dobsonian 10" και θα το αφήσω στο πατρικό μου μιας και έχω εκεί απόλυτο σκοτάδι συν ότι στο κέντρο της Αθήνας που μένω δεν θα βλέπω και πολλά σας ευχαριστώ για όλα και μακάρι κάποια στιγμή να δίνω και εγώ τέτοιες συμβουλές σε νεότερους. Σας ευχαριστώ και πάλι.
  4. Καταρχάς σας ευχαριστώ πάρα πολύ που μπήκατε στον κόπο να με κατατοπισετε για το τι πρέπει να πάρω λοιπόν: Αρχικα μένω στο κέντρο της Αθήνας (δυστυχώς) αν και παιδί της επαρχίας γι'αυτό ήταν και η αρχική μου ερώτηση αν θα είναι ελαφρύ το τηλεσκόπιο για να το μεταφέρω και στο πατρικό μου λόγο τον συχνών μετακινήσεων που θα έχω εκεί αλλά και να εκμεταλλευτώ το σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. Έπειτα θα κοιτάξω λογικά αυτό που μου προτείνατε και προς τα εκεί καταλήγω. Τώρα δεν κατάλαβα με το 10" τι εννοείς τις ιντσες για dob αυτό δεν πολύ το κατάλαβα συγχώρεσε με. Επίσης βέβαια τώρα που το ξανασκέφτονται αν πάρω το dob 10" (εάν εννοείς αυτό) θα ήταν καλύτερο λόγο τον συχνών μετακινήσεων να το αφήσω στο πατρικό μου. Είμαι λίγο αναποφάσιστος ακόμα.
  5. Κυρίως με τα πόδια η το λεωφορείο
  6. και επίσης αυτά μετέπειτα δεν θα μπορώ να τα πουλήσω εύκολα αν μελόντικα πάρω ποιο μεγάλο;
  7. Καταρχήν σε ευχαριστω πολύ για τη άμεση απάντηση θέλω να σου πω ότι έχω κοιτάξει μερικά και αυτό ήταν μέσα σε αυτά που κοίταξα το μόνο που με προβληματίζει στο συγκεκριμένο είναι ότι δεν θα είναι σταθερή η βάση του και ότι πρέπει όπως λες και εσύ να έχω πάντα μαζί μου ένα πτυσσόμενο τραπεζάκι. Το dobsonian το 6 ή το 8 λες ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί τόσο εύκολα; Γιατί ήταν και αυτά από τα πρώτα που κοιταξα. Συγχώρεσε με για την ασχετοσινη μου αλλά μιλάς με έναν αρχάριο.
  8. Γειά σας, παρακολουθώντας το site για ένα χρόνο περίπου μου δημιουργείθηκε και μένα η ανάγκη να αγοράσω ένα τηλεσκόπιο και έτσι από θεωρητικό ενδιαφέρον για το αντικείμενο να γίνει και πρακτικό Όμως λόγο δύσκολης μετακίνησης δεν μπορώ να πάρω ένα βαρί γι'αυτό και εγώ θέλω κάποια πρόταση μιας και είμαι ακόμα άπειρος να μου προτείνετε ένα ελαφρύ ώστε να μπορώ να το πάρω όποτε θέλω μαζί μου χωρίς να σκέφτομαι πως θα το μεταφέρω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης