Jump to content

Centaur

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Centaur Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Centaur

    Τηλεσκόπιο για Πάτρα (Ρίο)

    Εσεις καλά τα λέτε γιατι έχετε και εμπειρία, αλλα για να επιμείνω λίγο, ποιος ειναι ο μεγαλυτερος περιορισμός μου; Δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα απο φωτορύπανση πάντως. Πχ φώτα πολλά έχω στα 500 μέτρα και απ'τον δρόμο μπροστά μου δεν περνανε αμάξια. Σκοτεινό θα το έλεγα το σημείο που είμαι (τώρα βέβαια το σκοτεινο το δικό μου μπορεί να είναι φωτεινο για αστρονομία). Αυτά για το εμπρός μπαλκόνι, στο πίσω τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και δεν έχω φώτα. Λετε να είμαι καταδικασμένος; Φανταζομαι λόγω τις κίνησης, για φωτογραφίες θέλω μια βάση ισημερινη να φανταστω; Γενικά θέλω να αποφύγω την εξόρμηση και να περιοριστεί μόνο σε μερικές συναντήσεις για να σας γνωρίσω. Πρεπει να κερασω καφεδάκι στο σπιτι για για να γίνει μια αυτοψία επιτόπου BTW, πότε είναι η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στην Πάτρα να τα πούμε;
  2. Centaur

    Τηλεσκόπιο για Πάτρα (Ρίο)

    Καλησπέρα Σπύρο, Απ'την πίσω μεριά βλέπω πολύ πιο σκοτεινό ουρανό, δηλαδή με τα κιάλια είχα σημειώσει και μέχρι ποιας φωτεινότητας αστρα μπορούσα να δω, είχε διαφορα με μπροστά. Αυτό με τις κολώνες της ΔΕΗ το φαντάστηκα θα είναι πρόβλημα. Απ'την άλλη σκέφτομαι αφου καταφέρνω να βλέπω ευχαριστη πληροφορία με τα κιάλια και μόνο, ε, με ένα αξιοπρεπες τηλεσκόπιο κάτι καλύτερο θα κάνω. Τώρα με 10" τηλεσκόπιο, φαντάζομαι μιλάμε για μήκος σωλήνα πανω απο μέτρο, θα το βολεύεις στα πίσω καθίσματα μαλλον ε; Αυτές τις μετακινήσεις θέλω να αποφύγω βασικά, το μαζευε/στησε. Εκτός κι αν υπάρχει παρέα, οπότε ξεχνιούνται αυτά. Ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα! Κώστας.
  3. Centaur

    Τηλεσκόπιο για Πάτρα (Ρίο)

    20-24 Γενάρη θα ανέβω Θεσ/νικη, γμτ και ήταν ευκαιρία να σας γνωρίσω. Στην επόμενη συνάντηση όμως εννοείται να τα πούμε από κοντά. Οργανωμένοι οι αστρονόμοι, σε άλλα φόρουμ που συμμετέχω δύσκολες οι συναντήσεις απο κοντά Τώρα ελπίζω να βρω ένα setup να καλύπτει τις ανάγκες μου, θα περιμένω τους φίλους εδω για προτάσεις.
  4. Centaur

    Τηλεσκόπιο για Πάτρα (Ρίο)

    Για χαρά στην παρέα, Έχω να ασχοληθώ με αστρονομία απ'το πανεπιστήμιο που κάναμε καποια μαθήματα αλλα μιας και μ'αρεσει να αλλαζω χόμπι συχνα, έφτασε η ώρα να πιάσω και την ερασιτεχνική αστρονομία. Πήρα ενα ζευγάρι κιάλια Nikon Aculon 10x50 να δω αν μαρεσει να βλεπω παραπάνω τελειες στον ουρανο και τελικά μαρεσει πολύ. Εβαλα κι ενα χαρτη στο λαπτοπ να ξέρω τι βλέπω. Είναι χειμώνας οπότε φανταζομαι καλή εποχη να ψάχνει κανεις για τηλεσκόπιο με την άνεσή του μιας και καθαρους ουρανούς δεν βλέπω αυτον τον καιρό. Μένω στο Κάτω Καστρίτσι στην Πάτρα και έχω ανοιχτή θέα στην γέφυρα απ'το ένα μπαλκονι (βλέπω δηλαδη βορειοδυτικά) και στο πίσω μπαλκόνι βλέπω νοτιοανατολικα. Το μόνο νεκρό σημείο για μένα είναι νοτια/νοτιοδυτικα. Θελω να βρω ενα τηλεσκόπιο με τα εξης χαρακτηριστικα: - Να κάνω παρατήρηση μόνο απ'τα 2 μπαλκόνια (δεν θέλω να παίρνω τα βουνά) - Να εχω την δυνατότητα (δυνατότητα, όχι αυτοσκοπος) να βγαζω και φωτογραφίες. Θα προτιμούσα με καποιο ενσωματωμένο module, ccd να φανταστω τα λέτε κι εδώ; Αν ειναι απαγορευτικο το κοστος, να δουμε καμια dslr - Να εχει νόημα το τηλεσκόπιο με βάση την φωτορύπανση της περιοχης. - Το κόστος να μην ξεπερνάει τα 2.5 χιλιάρικα. Ολες οι προτάσεις και οι συμβουλές καλοδεχούμενες και καλώς σας βρήκα! Κώστας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης