Jump to content

Haris Desdenova

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    109
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    3

Haris Desdenovaτελευταία νίκη στο Σεπτέμβριος 22 2022

Το Haris Desdenova είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

320 επισκέψεις προφίλ

του/της Haris Desdenova Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

53

Φήμη

  1. Οι plossl έχουν έναν παραπάνω φακό στη διάταξη τους. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο.
  2. Ίσως πριν μπεις στα μεγάλα έξοδα να ήταν καλό να προσεγγίσεις κάποιο σύλλογο αστρονομίας σε κάποια βραδιά αστροπαρατηρησης ανοιχτής στο κοινό. Πάντως γενικά μια καλή αρχή είναι το βιβλίο Nightwatch που είναι και μεταφρασμένο στα ελληνικά και ίσως και ένα φθηνό ζευγάρι κυάλια.
  3. Η βάση σε αυτό που μας δείχνεις δεν είναι η 3-2 αλλά μια παραλλαγή, ας πούμε 3-1 που δεν σηκώνει τόσο βάρος και δεν είναι η καταλληλότερη για εξαιντσο τηλεσκόπιο. Θα σε παιδεψει πολύ. Και φυσικά προτείνω Dobson: https://www.astroshop.eu/telescopes/bresser-dobson-telescope-n-150-1200-messier-dob/p,77653 Το astroshop είναι αξιόπιστο, όπως και το ts optics.
  4. https://newatlas.com/photography/winners-of-the-astronomy-photographer-of-the-year-2023/
  5. https://www.astroshop.eu/telescopes/bresser-dobson-telescope-n-130-650-messier-dob/p,58039 Με τα έξοδα αποστολής βγαίνει στα 256€. Έχει παραβολικό κάτοπτρο, άρα οπτικά είναι ανώτερο, σε σχέση με τα δύο που μας έδειξες που έχουν σφαιρικό.
  6. Δύσκολο να βρεις τόσο άμεσα. Σε ξένα σάιτ υπάρχει κόσμος που τα μεταφέρει μέσα σε παιδικά σλιπινγκ μπαγκ.
  7. Μάλλον πρέπει να απευθυνθείς εδώ: https://www.cloudynights.com/forum/99-space-rocks/
  8. Προσωπικά θα πήγαινα για το explore scientific, το οποίο σίγουρα είναι βαρύτερο από τα υπόλοιπα, αλλά προσφέρει μεγαλύτερο eye relief, η απόσταση από το φακό που μπορεί να εστιάσει το μάτι σου. Από vixen, έχω τον 30mm που είναι καλός σχετικά, οπότε φαντάζομαι αντίστοιχης ποιότητας θα είναι και ο 15mm και πολύ πιθανόν και ο meade θα είναι παραπλησιος. Για τον auriga, εκτός του ότι είναι εξαντλημένος, απευθυνσου στο κατάστημα για πληροφορίες, με προβληματίζει πώς ένας ελαφρύς φακός με λίγα στοιχεία μπορεί να πετύχει καλό αποτέλεσμα σε ευρύ πεδίο.
  9. Δεν το βλέπω κάπου παραπάνω, ίσως να μου ξέφυγε. Όταν βγάζεις έξω το τηλεσκόπιο πρέπει να το αφήνεις να έρθουν σε θερμική ισορροπία τα οπτικά μέρη, το κάτοπτρο, με το περιβάλλον, αλλιώς και αυτός είναι ένας λόγος για να μην έχεις καθαρή εικόνα.
  10. Για τα προσοφθάλμια, εξαρτάται πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Για τα συγκεκριμένα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, αν και το 40mm μου φαίνεται υπερβολή. Ο barlow μου φαίνεται ακριβός, ενίοτε βγαίνει κάποια αγγελία για μεταχειρισμένο της televue που είναι προτιμότερος.
  11. Haris Desdenova

    EQ2 και Deluxe motor

    Τη διαδικασία την κάνεις σωστά; Έστω στο περίπου πολική ευθυγράμμιση;
  12. Το ξέρω πως δεν πρόκειται για αστρονομικό εξοπλισμό, αλλά... Από χθες έχει στα Lidl Κούπα με μοτίβο αστερισμούς του ζωδιακού κύκλου. https://www.lidl-hellas.gr/p/p162841?
  13. Θα σου πρότεινα να πάρεις σκληρή θήκη και όχι μαλακή. Η ασφάλεια που νιώθω πως όταν τα προσοφθάλμια είναι στη θήκη δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα ακόμη κι αν η θήκη πέσει από ύψος ή κάτι άλλο πέσει στη θήκη από ύψος είναι σημαντική για την ηρεμία μου. Βέβαια αυτό είναι δική μου πετριά.
  14. Haris Desdenova

    Αγορά Τηλεσκόπιου

    Έχω το πενταιντσο bresser, όχι όμως dobsonian, το έχω με μια παλιά ισημερινή 3-2. Είναι πολύ ικανό, ο ερευνητής του δε μου άρεσε καθόλου και του έβαλα τον παναλαφρο rigel quickfinder που τον είχα βρει μεταχειρισμένο. Φυσικά με ένα πενταιντσο θα δεις λιγότερες λεπτομέρειες σε σχέση με ένα τηλεσκόπιο με μεγαλύτερη διάμετρο, αλλά πίστεψέ με είναι πολύ καλό για να σου ανοίξει την όρεξη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης