Jump to content

balgio

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της balgio Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις και για τις πολλές προσκλήσεις - επιλογές! Giannis60 και aggelos kehagias λόγω απόστασης, αυτό το Σ/Κ θα προτιμησω την πρόταση του dimbot. Εσας εύχομαι να σας επισκεφτώ σε κάποια άλλη εξορμηση σας και να τα πούμε από κοντά! Ευχαριστώ πολύ!!!
  2. Συμφωνώ μαζί σου. Είναι όντως απαραίτητο και σημαντικό βήμα η παρατήρηση από τηλεσκόπιο στην πράξη, δίπλα σε κάποιον πολύ πιο έμπειρο από εμένα, και χωρίς αυτός ο κάποιος να έχει ιδιαίτερο όφελος να μου πλασάρει το ένα ή το άλλο τηλεσκόπιο. Όσο "δύσκολο" και αν μου είναι λόγω οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, είναι σημαντικό να αναζητώ ευκαιρίες να παραβρίσκομαι σε συναντήσεις, γιατί πέρα από την επιλογή εξοπλισμού, σίγουρα θα έχω να κερδίσω πολλά περισσότερα, από αυτά που μπορώ -σε τόσο πρώιμο στάδιο- να φανταστώ. Και πάλι ευχαριστώ.
  3. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Σας εύχομαι καθαρούς ουρανούς και καλες αστροπαρατηρησεις.
  4. Ευχαριστώ giannis60. Αφού τελικά δεν υπάρχει εξειδικευμένο κατάστημα, αναγκαστικά θα καταφύγω στη λύση, του αστροπαρτι. Και λέω αναγκαστικά γιατί στην περιοχή που μένω (Κορινθία), δε βρίσκω κάποια ενεργή ομάδα. Έχασα και τη φετινή συνάντηση στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.... Επειδή όμως ανεβαίνω αραιά και που Αθήνα, θα επιδιώξω να βρεθώ σε κάποια συνάντηση, για να "ξεκολλήσω" από τα κιάλια μου και να καταλήξω σε κάποιο τηλεσκοπιο.
  5. Καλησπέρα στην ομάδα. Είμαι ο Γιώργος και ειμαι 41 ετών Η πρώτη επαφή που είχα με την αστρονομία (πέρα απο την έμφυτη τάση του ανθρώπου να κοιτά ψηλά τον έναστρο νυχτερινό ουρανό) ήταν η γνωστή "παλιά" σειρά "Cosmos" με τον Carl Sagan. Η παρακολούθηση τώρα τελευταία ενός ντοκιμαντέρ με τον Brian Cox μου φούντωσε το κοιμώμενο πάθος για την αστρονομία. Και από τότε... 2 μήνες και κάτι μέρες, ρουφάω διάφορα ντοκιμαντέρ, βιβλία, άρθρα μέσω ίντερνετ, αστροχαρτες, σχολιασμούς σε αστρονομικά φόρουμ, ξαναχρησιμοποιήσα τα κυάλια μου και άρχισα να παρατηρώ εντατικά το νυχτερινό ουρανο, περιμένοντας πως και πως να νυχτώσει, για να ψάξω να βρω όποιον αστερισμό με δυσκόλεψε την προηγούμενη μέρα. Μοιραίο είναι βέβαια να κρατιέμαι με το ζόρι να μην αγοράσω άρον άρον το πρώτο μου τηλεσκόπιο. Έχω διαβάσει όλες τις προτάσεις για το τι να σκεφτώ και τι να κάνω πριν προβώ στην εν λόγω αγορά. Ένα από τα βήματα που θα ήθελα να κάνω, είναι να επισκεφτώ ένα κατάστημα με αστρονομικό εξοπλισμό, για να μπορέσω να δω από κοντά διάφορα από τα τηλεσκόπια που προτείνονται για έναν αρχάριο αστροπαρατηρητη, τηλεσκόπιο που θα ταιριάζει στα "δικά μου μετρα" και που θα με συντροφεύει για τουλάχιστον 5 χρόνια. Δυστυχώς όμως δε βρίσκω κάποιο αντίστοιχο καταστημα στην Αθήνα, ή ακόμα και στην Πάτρα. Υπαρχει? Ή μήπως αδίκως ψάχνω? Συγγνώμη για το "σεντόνι" που έγραψα και σας κούρασα, και ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης