Jump to content

Kiriakos_GR

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    99
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Kiriakos_GR

  • Γενέθλια 05/10/1969

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Kiriakos_GR Επιτεύγματα

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Θα βγάλεις πρώτα 2000 χιλιάδες εκπαιδευτικές φωτογραφίες, και σε έξη μήνες θα συζητήσουμε. Τώρα είναι νωρίς.
  2. Έβγαλες συμπέρασμα για περιοδικό με δυο ορατές σελίδες? Δεν θα κάνουμε λαϊκό δικαστήριο, ο καθένας αποφασίζει και περπατάει μόνος. Περιοδικό η Blog (Έχουν και τα δυο την ίδια νομική κάλυψη και υποχρεώσεις) που δεν το αναγνωρίζουν τα εργοστάσια ώστε να του προσφέρουν δείγματα εξοπλισμού για δοκιμές και παρουσιάσεις ... είναι Νουβέλα. Προσωπική άποψη και ας μην συμφωνήσει κανένας μαζί μου.
  3. Με κατανόηση απαντώ, ότι η διεθνής γλώσσα ΟΛΩΝ των επιστημών για την γεωγραφική μας περιοχή, είναι η Αγγλική. Από το 2016 ούτε ο ηλεκτρολόγος που σου αλλάζει λάμπες παίρνει άδεια εξασκήσεως εάν αποτύχει στις εξετάσεις Αγγλικής τεχνικής ορολογίας, εμφυτευμένες στην Ελληνική διδακτική ύλη. Και ο Αστροφυσικός εκτός Ελλάδας, θα τα λέει Αγγλικά η Γαλλικά. Δεν φταίει κανένας, οι παλιές γενιές δεν επέδειξαν τον απαραίτητο ζήλο για προσαρμογή. Έλληνες ξενόγλωσσοι ναυτικοί υπήρχαν και 1930 , οι πυξίδες δεν έδειξαν ποτέ το Βορά με Β πάντα έγραφαν North. Ξεκίνησα Blog τεχνολογίας στα Αγγλικά Ιούνιο του 2012, μέχρι το 2014 εντρύφησα στην τεχνική ορολογία ηλεκτρικής μετρολογίας, από εκεί και μετά μου άνοιξαν τις πόρτες τα εργοστάσια κατασκευής, και οι μηχανικοί σε ηγετικές θέσεις μέσα σε αυτά. Τέτοιον Κολοκοτρώνη Πολυκλαδικού Λυκείου ... δεν είχαν ξαναδεί.
  4. Το πρώτο τεύχος περιοδικό αστρονομίας στη μεγαλόνησο, θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ και ελεύθερης ανάγνωσης μέσω ίντερνετ , για να μπορεί ο καθένας να αξιολογήσει την απόδοση της συντακτικής ομάδας. Μου τραβήξατε το ενδιαφέρων περί Smart telescope, και μετά με πνίξατε στα Pop-up χωρίς να καταφέρω να δω το θέμα. Aggressive commercial με το καλημέρα, δεν περπατάει κανένα περιοδικό.
  5. Τα νέα και οι εικόνες έφτασαν και στην BRESSER Γερμανίας, η απάντηση επαινετική και συμπιεσμένη. (Σας ευχαριστούμε για την γνωστοποίηση, πράγματι μια κατασκευή βασισμένη σε αυστηρά πρότυπα κατασκευής στρατιωτικού υλικού, μια εξαιρετική δουλειά! )
  6. Η αιτία του θέματος έχει ενδιαφέρων, η επίλυση όμως δεν προσφέρετε ως ιδέα για αναπαραγωγή, μιας και τα υλικά δεν υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ. Σε ένα άλλο θέμα, του ξέφυγε του fotodektis μια χρήσιμη ιδέα (thinking out of the box), και πρότεινε την χρήση γυαλιών ηλίου εάν σε τυφλώνει το φεγγάρι. Έχω καλή συλλογή από φίλτρα για της OLYMPUS στα 49mm, και ρυθμιζόμενο πολωτικό (την κλασική εκδοχή με το αξονάκι περιστροφής). Όταν αναβαθμιστώ στα 31.7mm προσοφθάλμιο, θα μπορέσω να πειραματιστώ και εγώ. Έχω και ένα φωτογραφικό φίλτρο που παράγει αστεράκια, εκείνο θα έχει πολύ γέλιο όταν το βάλω να δει νυχτερινό ουρανό.
  7. Η συζήτηση έχει αποπροσανατολιστεί πέρα από τα όρια του αρχικού θέματος. Τα προσοφθάλμια κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες - εφαρμογές. α) Βλέπω με το μάτι β) Άστρο-φωτογράφιση γ) Άστρο-παρατήρηση (επαγγελματική καριέρα ) Ποσώς ενδιαφέρει την κατηγορία (Βλέπω με το μάτι) τα 400αρια που θα πληρώσει ο άλλος για Άστρο-φωτογράφιση, η ακόμα την Άστρο-παρατήρηση (επαγγελματική καριέρα ) που άλλος απαιτεί μέση απόδοση του εξοπλισμού παντός καιρού. Και κάποιοι άλλοι είναι σε άρνηση να παραδεχτούν, ότι η τεχνολογία προοδεύει, και το γεγονός του ότι το προσοφθάλμιο που αγόρασαν πριν δέκα χρόνια στα 150 ευρό, σήμερα έχει ανταγωνιστή ένα που κοστίζει τα 20 Ευρό. Και άμα πάρεις ποσότητα τετράδας τα 12Ε. Υπάρχει και το φαινόμενο σε ξένα φόρουμ να ξιφομαχούν τα γερόντια με θέμα τα προσοφθάλμια του 1970. Και εγώ πριν εφτά χρόνια αγόρασα κάρτα γραφικών στα 500 Ευρό, σήμερα ξεπεράστηκε απλά το κατάπια.
  8. Ως παράγωγός τεχνικού περιεχόμενου, θεωρώ ότι υπήρξε βιασύνη στην διαφήμιση της σελίδας, μιας και δεν έχει περιεχόμενο, εκτός από τον θεματολογικό σκελετό. Το άρθρο ... η ιστορία του τηλεσκοπίου ... θα μπορούσε να έχει 70% επιπλέον ανάπτυξη. Η σελίδα της επικοινωνίας θα μπορούσε να έχει και την φωτογραφία του ιδιοκτήτη. Με την ανάλογη προσήλωση στο στόχο και κάμποσες εκατοντάδες ώρες εργασίας όλα θα στρώσουν.
  9. Μπορεί να έφτασα αργά στην μάζωξη αλλά σου έχω νέα. Κατά 99% είναι από την SAGA Suzhou Shenying Optical Co., και skywatcher και Celestron και Datyson και ότι θες βγάζει αυτό το χωριό. Στην σελίδα τους κρύβουν τα προσοφθάλμια και έχουν πρώτο τραπέζι πίστα, κάποια προϊόντα, και στην Ασιατική αγορά πλασάρονται ως άρχοντας των μικροσκοπίων. Μικροσκοπία με προσοφθάλμια και κάμερα για επισκευές ηλεκτρονικών και άλλες εφαρμογές.
  10. Ρίξε μια ματιά εδώ για ιδέες βελτιώσεων. /forum/viewtopic.php?t=26988
  11. Εγκυκλοπαιδικό θέμα η πιθανότατα μια εξήγηση υπέρ της κατανόησης για τις κατασκευαστικές διαφορές όταν το μάρκετινγκ αναφέρει την λέξη lanthanum ως προηγμένη σύνθεση γυαλιού για την αστρονομία. Η περιγραφή κράμα γυαλιού από σπάνια Γη Κίνας εν συντομία μεταφράζετε στα εξής. α) Το γυαλί περιέχει οξείδια (πρόσμιξη ) που καθυστερεί λιγότερο το πέρασμα του φωτός στην μονάδα του χρόνου. β) Η περιγραφή σπάνια Γη μεταφράζετε σε ορυκτό που βρίσκετε αποκλειστικά σε ένα σημείο του πλανήτη. Γ) Ο κάτοχος ορυκτού της κατηγορίας σπάνια Γη, ελέγχει την τιμή, τις εξαγώγιμες χώρες, και όλο το παιχνίδι. Αναμενόμενη συνέπεια η Κίνα στην περίπτωση μας να ελέγχει το υλικό lanthanum και ένα άλλο ποιο γνωστό παράδειγμα είναι τα φωτοβολταϊκά πάνελ. Το μονοπώλιο της Κίνας ξαφνικά στράφηκε και ενάντια όσων αγόραζαν (εταιρείες) κατασκευής φακών και αξεσουάρ. Συνέπεια των εξελίξεων οι βιομηχανίες Ιαπωνίας , Ταϊβάν, Ευρώπης, Αμερικής, να είναι υποχρεωμένες να αγοράζουν πρώτη ύλη σε διπλάσια τιμή από όσο πωλούν οι Κινέζοι στα κινεζικά εργοστάσια. Όποιος ζαλίζετε με τις τιμές των οπτικών – φακών για φωτογραφικές μηχανές και τηλεσκόπια, τώρα έχει μια εξήγηση για το τι συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια.
  12. Η προσωπική μου διαδρομή και χαρακτήρας, έχει συσσωρεύσει αρκετές αποδείξεις μέσα στα χρόνια, ότι έχω υψηλή συμβατότητα με ότι παντρεύει επιστήμη και τεχνολογία. Ο χρόνος θα δείξει εάν το βαρυτικό πεδίο των άστρων είναι ικανό να με παρασύρει σε κατι με φωτεινοτητα σωληνα F8. Να είσαι καλά !
  13. Αγαπητέ Γιώργο, θα μου επιτρέψεις να συνοψίσω την ιστορία, ώστε να περάσουν τα σωστά μηνύματα και στους μελλοντικούς αναγνώστες – παραλήπτες. Το τηλεσκόπιο ήρθε στα χέρια μου χωρίς δαπάνη, σαν να ήταν βάρκα με χαμένα κουπιά (εξοπλισμός χαμένος). Εγώ είμαι παιδί της ξηράς με γνώσεις ψαρέματος. Αγόρασα κουπιά (προσοφθάλμια), επισκεύασα ζημίες και ατέλειες, παράγγειλα και την καλή εκδοχή Red dot (αυτό αναμένεται). Έκανα την πρώτη μου βαρκάδα, διαπίστωσα τα όρια του εξοπλισμού, και τα δικά μου. Την ποιο πολύτιμη συμβουλή για χρήση τηλεσκόπιου την διάβασα σε Αμερικάνικο βιβλίο.... σου λέει περίμενε στο απόλυτο σκοτάδι να διασταλούν οι κόρες των ματιών σου πριν βάλεις το μάτι σου στο προσοφθάλμιο. Εγώ τέτοιες ειδικές συνθήκες, στην ηλικία των πενήντα ετών όπου σε όλους τους άντρες η ποιότητα όρασης έχει υποβαθμιστεί, δεν είναι εύκολο να τις διαχειριστώ για μεγάλους χρόνους παρακολούθησης. Κανονικά έπρεπε να γράφουν στα κουτιά κλασικού τηλεσκόπιου ότι η χρήση είναι για ηλικίες από 18 έως 35 ετών, μετά αλλάζεις χόμπι. Με τις νέες μου εμπειρίες κατάλαβα και εγώ ότι η πλαστική βάρκα (σύστημα εστίασης), και με διάμετρο 60 χιλιοστά φακό, είναι οριακή η κατάσταση για αστρονομική χρήση, και επίσης ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα δεν συνεργάζεται με εξοπλισμό φωτογραφικό. Αυτά τα τηλεσκόπια είναι για χρήση μόνο με το μάτι. Θα μπορείς να χαζεύεις κυρίως το φεγγάρι και ελάχιστα φωτεινά αστρικά θέματα, ενώ τα χέρια σου θα είναι συνεχώς απασχολημένα επάνω στα χειριστήρια (εάν υπάρχουν) διότι μέσα σε δυο λεπτά η αρχική διόπτευση θα σου έχει φύγει λόγο περιστροφής της γης. Δεν έγινα καθηγητής άστρο-παρατήρησης μέσα σε ένα μήνα επειδή έχω ξοδέψει ώρες ατέλειωτες στην κατανόηση του εξοπλισμού, αλλά το νόημα είναι ένα, για να ταξιδεύεις στα άστρα χρειάζεσαι από 12 μέτρα μήκους σκάφος πλήρως εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά βοηθήματα και όχι βάρκα με κουπιά. Σε απάντηση σου, θα πω ότι κρατάω τις πολύτιμες συμβουλές ως πιθανές βελτιώσεις για την βάρκα μου. Εγώ σήμερα έχω την προσωπική ικανοποίηση και χαρά, ότι πριν ένα μήνα δεν είχα βάρκα, και τώρα έμαθα βαρκάδα και ας κουνάει πολύ μέσα στην άστρο-θάλασσα. Το σκάφος 12 μέτρων είναι για ναυτικούς και όχι για εμένα.
  14. Με απασχόλησε αυτή η διαφορά, βασικά από το ύψος θαλάσσης θα ήθελα να μπορώ να παρατηρώ θάλασσα και Πήλιο. Το συγκεκριμένο πρίσμα ευτυχώς υπάρχει διαθέσιμο και στις δυο εκδοχές. Λόγο του ότι, τηλεσκόπιο και ύψος τρίποδα δεν ξεπερνούν το 1.30μ και εγώ είμαι 1.85μ, και οι δυο εκδοχές είναι καλοδεχούμενες για ημέρα. Το Amici prism κλέβει διπλή διαδρομή από τον σωλήνα εστίασης, πιθανός να μην μπορώ να εστιάσω έως το φεγγάρι. Με πρίσμα μονής αντιστροφής, το τηλεσκόπιο δουλεύει μια χαρά για ουρανό. Να είσαι καλά ! .
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης