Jump to content

Georggg

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Georggg Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Μόλις το επιτρέψει ο καιρός θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας για την παρατήρηση πλανητών.
  2. Βρήκα αυτό το βαλιτσάκι της celestron : https://www.e-shop.gr/celestron-cel-94307-astromaster-accessory-kit-94306-p-PER.583513 , είναι συμβατό με το τηλεσκόπιο BRESSER STELLAR 60/800 ? Είδα ότι έχει και το φίλτρο σελήνης. Μια ακόμα ερώτηση, εκτός από τη σελήνη, με ποιό τρόπο μπορώ να παρατηρήσω και κάποιο άλλο πλανήτη; Έχω στον υπολογιστή ένα πρόγραμμα (stallarium) που δείχνει κάποια πράγματα απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εντοπίσω κάτι με αυτό το τηλεσκόπιο.
  3. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Θα ψάξω αυτά που μου είπατε. Μάλλον θα γίνει αγορά φίλτρου σελήνης γιατί βολεύει καλύτερα από τα γυαλιά ηλίου.
  4. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τελικά το Σάββατο μπορέσαμε και παρατηρήσαμε τη σελήνη με αρκετά καλή ευκρίνεια. Αρχικά με τον barlow + τον φακό 20mm είδαμε λεπτομέρειες της σελήνης και μετά χρησιμοποιώντας μόνο το 20mm είδαμε ολόκληρη τη σελήνη και φαίνονταν και αρκετές λεπτομέρειες στην επιφάνεια της . Έχω κάποιες ερωτήσεις τώρα. Αρχικά επειδή έμπαινε πολύ φως στη τηλεσκόπιο ήταν δύσκολο να παρατηρήσουμε πάνω από μερικά δευτερόλεπτα γιατί ήταν ενοχλητικό για το μάτι, θα ήθελε να ρωτήσω αν υπάρχει πρόβλημα για τα μάτια από αυτό το φως και αν χρειάζεται κάποιο φίλτρο για το τηλεσκόπιο που μειώνει το φως. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω με ποιον τρόπο (και τι υλικά) μπορώ να καθαρίζω τους φακούς γιατί ήδη έχουν αρκετή σκόνη και υγρασία σε κάποια σημεία. Μια ακόμη ερώτηση είναι τι extra φακούς μπορούμε να πάρουμε για καλύτερα αποτελέσματα. Αν π.χ. υπάρχει και κάποιο σετ φακών που να ταιριάζει στο τηλεσκόπιο που σας ανέφερα αρχικά.
  5. Ευχαριστω για τις λεπτομερείς απαντήσεις, μια ακόμα ερώτηση. Για παρατήρηση την ημέρα χρειάζεται φιλτρο για το ηλιακό φως; Το τηλεσκοπιο περιλαμβάνει ενα solar filter αλλα εγω αναφερομαι σε παρατηρηση σημείων μακρια απο τον ηλιο ( πχ ενα βουνό) και οχι παρατηρηση απευθειας πάνω στον ηλιο.
  6. Ροδελα εχει που παει μπρος πισω οποτε προφανως ειναι η εστιαση, τραβιεται εξω ενας "σωληνας" οταν την στριβουμε. Θα δοκιμασω αυτα που μου ειπατε. Σιγουρα θα μπορουσε να γινει καλυτερη αγορα τηλεσκοπιου αλλα ο φιλος μου το αγορασε χωρις να ψαξει και πολυ .
  7. Ευχαριστω για τις απαντήσεις. Υπαρχει μια ρυθμιση που επεκτεινει το τηλεσκοπιο και στο manual γραφεται " sharpness",δοκιμασαμε να περιστρεψουμε τον κύλινδρο αυτο αλλα δεν ειδαμε βελτιωση. Επισης το εγχειριδιο χρησης δεν ειναι και πολυ αναλυτικο. Δοκιμασαμε και τους φακους που ειχε , μονο με εναν φανηκε κατι. Εχει και ενα φακο barlow ,τον τοποθετησαμε αλλα δεν βλεπαμε τιποτε με αυτον. Υπαρχει η δυνατοτητα να γινει αγορα καποιου aftermarket φακου καλυτερης ποιοτητας για αυτο το τηλεσκοπιο;
  8. Γεια σας.Έγινε πρόσφατα αγορά από ενα φίλο μου αυτού του τηλεσκοπίου: https://www.e-shop.gr/bresser-stellar-60-800-az-refractor-telescope-with-smartphone-camera-adapter-4511759-p-PER.579450 προσπαθώ και εγώ να τον βοηθήσω να το χρησιμοποιήσει. Θα ήθελα να ρωτήσω αρχικά αν με το συγκεκριμένο τηλεσκόπιο μπορεί να δεί έστω το φεγγάρι με κάποια μεγέθυνση και επίσης κατά πόσο γενικά άξιζε αυτή η αγορά. Προσπαθήσαμε ένα βράδυ να παρατηρήσουμε το φεγγάρι και ίσα ίσα φαινόταν μια σφαίρα με ανώμαλη επιφάνεια χωρίς να είμαστε 100% σίγουροι ότι το πετύχαμε(δοκιμάσαμε τους παρελκόμενους φακούς που έχει). Κάθε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης