Jump to content

Παντελής Κπ.

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της Παντελής Κπ. Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ ολους για την πολυτιμη βοήθεια σας και τις απαντησεις σας, εκανα την επιλογη μου, και πιστεύω πηγε καλα! Καλη χρονια σε ολους εύχομαι!!!
  2. Εχω υπολογίσει τη μέγιστη απόδοση που μπορεί να έχει το τηλεσκοπιο μου και δεν μπορω να παρω μικροτερο απο 8 mm Προσοφθαλμιο γιατι μαλλον δεν θα αποδοσει, σωστα τα λεω; εννοω για εναν καλο 6αρι που μου ειπατε6, εγω σκοπευα να παρω 8αρι mm με Φαιν. πεδιο 60 μοίρες. Μεγιστη αποδοση, εχω βαλει και εναν barlow που θα μου κανει χ2 τους 3 Προσοφθαλμιους που θα εχω. 25mm,10 mm και τον 8mm που θα παρω.
  3. Εχω το Dobsonian 6" (D=150mm,F=1200mm). Μένω στην Αρτέμιδα Αττικής, και πιστεύω είναι καλό το επίπεδο που μπορω να δω στην περιοχή μου.
  4. Εχω το Dobsonian 6" (D=150mm,F=1200mm). Μένω στην Αρτέμιδα Αττικής, και πιστεύω είναι καλό το επίπεδο που μπορω να δω στην περιοχή μου.
  5. Καλησπερα, και καλες γιορτές σε ολους. Έχοντας αγοράσει το Τηλεσκόπιο που επιθυμούσα συμπεριλαμβανομένων των φακών που περιείχε (εναν 25mm και εναν 10mm), θέλω να προβώ στην αγορά ενος ακομα φακού για μεγαλύτερη μεγέθυνση, και επιπροσθέτως ένα φακό Barlow x2, (λεω x2 διότι παρατήρησα οτι υπάρχουν και άλλοι φακοί Barlow με x3 x5 κλπ, τα οποία αδυνατεί να υποστηρίξει το συγκεκριμενο Τηλεσκόπιο, το εχω υπολογίσει) Αρα ψάχνω εναν φακό στα 7,5 mm πιθανολογώ, για να χρησιμοποιήσω την μέγιστη μεγέθυνση του τηλεσκοπίου μου. Μπορεί καποιος να μου εξηγήσει αν κανω καπου λάθος ή τί να προσέξω στην αγορά που θα κάνω. Ευχαριστώ εκ των πρότερον Υ.Γ. Η αγορά που θα κάνω πιθανόν θα γίνει από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης (το αναφέρω για να υπάρχει και η ιδέα του τί μπορω να πάρω απο αυτα εκεί)
  6. Θα κοιταξω τις αγγελιες εδω και θα εχω υπομονη μηπως βρω κατι, σε ευχαριστώ φιλε!
  7. Δυστυχως δεν θα εχω τοτε τα χρηματα, αρα θα παω για την στανταρ τιμη του, αλλα ευχαριστώ πολυ για την ενημερωση!
  8. Μενω σε κωμοπολη διπλα σε θαλασσα στην αττικη, διπλα μου ειναι το αεροδρομιο, αλλα εχει καποια σημεια σε βουνα γυρω τα οποια πιστευω ειναι καλα σημεια, επισης εχω αμαξι. Οταν παιρνω ενα τηλεσκοπιο, χρειαζεται να παρω κατι εξτρα, το οποιο δεν συμπεριλαμβάνεται; Επισης, ψαχνω στο skroutz για να βρω τηλεσκόπιο απο κάποιο κατάστημα εδω, καλα οδευω;
  9. Καλησπερα, θα ηθελα να ειμαι συντομος, θελω να αρχισω την αστροπαρατηρηση και θελω ενα τηλεσκοπιο για σχετικα καλη εικονα. Το μπατζετ που διαθετω ειναι 200 με 250 €, απλα δεν εχω ιδεα απο τηλεσκοπια φακους, βασεις και φιλτρα. Μπορει να με οδηγησει κανεις στο να παρω κατι αξιολογο με αυτα τα χρηματα και πως να στησω το set up? Ευχαριστω εκ των προτέρων
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης