Jump to content

Iraklis

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    112
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Iraklis Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well Σπάνιος
  • Dedicated Σπάνιος
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

6

Φήμη

  1. Iraklis

    Αγορά ηλιακού τηλεσκοπίου

    Δεν έχω προσωπική εμπειρία με το daystar ωστόσο με μια πρώτη ματιά στις προδιαγραφές του προκύπτει ότι απαιτείται σχετικά μεγάλος αισθητήρας κάμερας για πλήρη κάλυψη του ηλιακού δίσκου. Τουλάχιστον 1". Αυτό εξαιτίας της εστιακής του απόστασης.
  2. Iraklis

    Αγορά ηλιακού τηλεσκοπίου

    Ασχολούμαι αποκλειστικά με ηλιακή φωτογράφιση, δεν κάνω παρατήρηση. Προτίμησα το Lunt 50 λόγω του μεγαλύτερου διαφραγματος και του blocking filter που είναι 600αρι. Δεν μπόρεσα να δω το blocking filter του Coronado στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Νομίζω ότι είναι 500αρι. Το 600αρι παρέχει ιδανικό πεδίο για τον αισθητήρα της zwo 178mm και για αντίστοιχες κάμερες.
  3. Απομένει: 1 μήνα και 10 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλείται διορθωτής ατμοσφαιρικής διασποράς της zwo (adc) ο οποίος ουσιαστικά δεν έχει χρησιμοποιηθεί καθόλου. Τιμή 100 ευρώ. Επικοινωνία με πμ.

    100.00 EUR

  4. Απομένει: 1 μήνα και 8 ημέρες

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    Πωλούνται τα παρακάτω φίλτρα κι εξοπλισμός φωτογράφισης και παρατήρησης. Όλα τα φίλτρα είναι 1.25 και στα κουτιά τους: 1) Σετ ha-oiii-sii astronomik 12 nm σε πολύ καλή κατάσταση 150€ το σετ. Δε σπάει. 2) Baader planetarium ha 7nm 60€. Εξαιρετική κατάσταση. 3)Baader planetarium oiii 8.5nm 50€. Εξαιρετική κατάσταση. 4) Baader planetarium ir cut 50€.Εξαιρετική κατάσταση. 5) Baader planetarium oiii 10nm για παρατήρηση 50€. Εξαιρετική κατάσταση. 6)Baader planetarium semi apo 50€. Εξαιρετική κατάσταση. 7)Zwo, διορθωτής ατμοσφαιρικής διασποράς (adc) αμεταχείριστος ουσιαστικά, 100€. Αποστέλλονται σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον αγοραστή. Επικοινωνία με πμ.

    - €

  5. Καλό απόγευμα. Χτες το βράδυ έκανα μία φωτογράφιση του eastern veil με την zwo asi 183mc και το optolong l extreme. Λόγω της ισχυρής φωτορρύπανσης μέχρι τώρα τραβούσα βαθύ ουρανό με την 1600mm και μόνο υδρογόνο. Επέλεξα από το sharpcap να τραβήξει σε raw 16 κι επέλεξα αποθήκευση σε tif. Όταν έκανα register στο dss διαπίστωσα ότι τα έβλεπε σαν ασπρόμαυρα. Το ίδιο συνέβη και με το autosave όταν το έβαλα στο gimp. Επειδή απ ότι είδα το φιλτρο optolong l extreme δίνει τη δυνατότητα να δουλέψω με έγχρωμη μηχανή σε περιοχή με φωτορρύπανση θα ζητούσα τα φώτα σας για το πώς θα πετύχω debayering και ανάκτηση χρωματικής πληροφορίας. Από προγράμματα χρησιμοποιώ sharpcap 4, dss, gimp και αγόρασα πρόσφατα και το star tools αν και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ακόμα. Ευχαριστώ.
  6. Επειδή έχω τόσο την star adventurer όσο και τον συγκεκριμένο φακό μπορώ να σου πω ότι οι πρόταση που σου έγινε είναι ιδανική για ξεκίνημα με βέλτιστο συνδυασμό κόστους - δυνατοτήτων. Το μόνο που θα προσέθετα είναι μια στιβαρή ball head η οποία θα μπει πάνω στην star adventurer και πάνω εκεί θα κάτσει η μηχανή με το φακό. Αυτό θα σου επιτρέψει, όταν τελειώσεις την πολική ευθυγράμμιση, να καδραρεις το στόχο χωρίς να ξαναπειραξεις την sa και συγκεκριμένα χωρίς να ξεσφίξεις την ασφάλεια του άξονα της ορθής αναφοράς. Υπάρχει κίνδυνος να μετακινήσεις τη στήριξη, να χάσεις την πολική ευθυγράμμιση και φτου κι απ την αρχή. Και να μην μετακινηθεί η στήριξη, είναι μπελάς το κλείδωμα του στόχου με ρυθμίσεις των αξόνων της Star adventurer. Εννοώ κάτι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/19511691/Manfrotto-Centre-Ball-Head-MH496-BH-Κεφαλή-Φωτογραφική.html
  7. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Αν είναι εύκολο φίλτατε Αλέξη μη με αποκαλείς κύριε γιατί το ακούω συνέχεια από μαθητές. Εδώ στο φόρουμ δεν είμαι δάσκαλος. Μαθαίνω. Κι όπως ειπε κι ο συνάδελφος παρατηρητής filiatra διάβασμα, πολύ διάβασμα. Η μαγεία της γνώσης ουσιαστικά συμπληρώνει τη μαγεία της παρατήρησης ή φωτογράφισης.
  8. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Φίλτατε, πάρα πολλοί αστροφωτογραφοι φωτογραφίζουν με dslr και μάλιστα χωρίς μετατροπή. Σίγουρα δεν είναι η πρώτη επιλογή αλλά είναι απολύτως βιώσιμη. Αν επίσης πας στο astrobin και κάνεις αναζήτηση skywatcher eq3-2 θα βγουν 20 σελίδες με αστροφωτογραφιες και κάποιες από αυτές με το 150/750. Δεν λέω ότι είναι οι καλύτερες επιλογές στον πλανήτη γη αλλά είναι ένα καλό ξεκίνημα.
  9. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Αυτό που έχει το πλανηταριο αυτή τη στιγμή το 150/750 dsf με 399 ευρώ είναι αυτό που λέω. Έχει τον καλό εστιαστή, διπλής ταχύτητας. Είδα τις φωτογραφίες.
  10. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Νομίζω dsf σημαίνει dual speed focuser. Είναι το ίδιο. Στείλε ένα mail η πάρε τηλ. τον πωλητή για επιβεβαίωση ότι αυτό σημαίνουν τα αρχικά.
  11. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Ενας skywatcher 2x barlow ο οποίος κοστίζει στο πλανητάριο 54 ευρώ είναι εξαιρετικά αξιοπρεπής.
  12. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Με το καλό φίλτατε
  13. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Φίλτατε, μην ευχαριστείς. Κι εμένα με βοήθησαν κάποιοι άνθρωποι να μάθω. Αν ξέρω κι εγώ κάτι, το μοιράζομαι. Ένα τηλεσκόπιο να τα κάνει όλα τέλεια δεν υπάρχει. Καλά τηλεσκόπια που να κάνουν με ανεκτή ποιότητα διαφορετικά πράγματα υπάρχουν. Θα έλεγα ότι ένα skywatcher 150/750 pds με eq3-2 μπορεί να σε πάρει μακριά. Πάρε κι έναν καλό barlow 2x και θα έχεις εστιακή 1500. Με τα standard προσοφθαλμιο 10 και 25 θα κάνεις πάρα πολλά πράγματα. Προσωπικά στο προτείνω.
  14. Iraklis

    Αγορά νέου τηλεσκόπιου

    Απ ό, τι καταλαβαίνω φίλτατε λέγοντας " αν πάρω ένα τηλεσκόπιο μετά θα μπορώ να αλλάξω σωλήνα να βάλω μεγαλύτερο η να προσαρμόσω φακούς για μεγένθυση? Θα μπορέσω μετά να προσαρμόσω κίνηση με χειριστήριο η μόνο χειροκίνητα?" μιλάς για τη στήριξη του τηλεσκοπίου. Ναι , υπάρχουν στηρίξεις τις οποίες αγοράζεις χειροκίνητες και μετά τις αναβαθμίζεις σε goto. Eq3 , eq5 σίγουρα μπορούν να αναβαθμιστούν σε goto με χειριστήριο. Μπορείς να αλλάξεις και τηλεσκόπια πάντα μέσα στο πλαίσιο της αντοχής της στήριξης. Τώρα , μιλώντας για πλανήτες το πόσο μεγάλους θα τους βλέπεις δεν έχει να κάνει με την τιμή αλλά με την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπιου και του προσοφθαλμίου. Η μεγέθυνση που επιτυγχάνεται όταν βλέπουμε ένα ουράνιο αντικείμενο είναι το πηλίκο που προκύπτει όταν διαιρέσουμε την εστιακή απόσταση του τηλεσκοπίου μας με την εστιακή απόσταση του προσοφθαλμίου μας. Η εστιακή απόσταση του τηλεσκοπιου μας είναι το δεύτερο νούμερο στα τηλεσκόπια που ψάχνεις π.χ το 750 στο 150/750 το 1000 στο 200/1000 κτλ. Άρα αν αγοράσεις ένα ακριβό αποχρωματικό 65/420 με ένα δεκάρι προσοφθάλμιο θα έχεις 420/10=42 φορές μεγέθυνση. Αν πάρεις ενα mak 90/1250 με το δεκάρι προσοφθάλμιο θα έχεις 1250/10=125 φορές μεγέθυνση. Το mak κοστίζει γύρω στα 200 ευρώ και υπερέχει συντριπτικά σε αυτόν τον τομέα. Επειδή λοιπόν τα πάντα είναι πολύ σχετικά ξεκαθάρισε πάνω και πρώτα απ όλα τι θέλεις να κάνεις. Θέλεις ένα τηλεσκόπιο που να κάνει με ανεκτή ποιότητα περίπου τα πάντα αλλά τίποτα τέλεια; Θέλεις πλανητική παρατήρηση; Θέλεις ευρείες σαρώσεις βαθέος ουρανού; Θέλεις κάποια στιγμή να ασχοληθείς με φωτογράφιση πλανητική ή βαθέος ουρανού;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης