Jump to content

astroGreg

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με astroGreg

  • Γενέθλια 12/12/1988

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της astroGreg Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. astroGreg

    GSO 12’’ Dobsonian

    Η αγγελία ολοκληρώθηκε!

    • Πώληση
    • Μεταχειρισμένο

    GSO 12’’ dobsonian! Το τηλεσκόπιο αυτό μου έχει χαρίσει απίστευτες εικόνες, γαλαξίες, νεφελώματα, σμήνη, και τέλειους πλανήτες. Με άνοιγμα 12 ιντσών εχω δει διαφορά αντικείμενα Μεσσιερ και από Αθήνα (Δροσιά). Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες υπάρχουν διαφορά σημάδια χρήσης, χωρίς όμως να επηρεάζουν καθόλου την λειτουργία του τηλεσκοπίου Έρχεται μαζί με fully multi coated finder scope 8x50 και ένα eyepiece plossl 25mm Το πουλάω λόγο αναβάθμισης σε goto. Βρίσκεται στην Δροσιά (Αττική)

    500.00 EUR

  2. Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω σε πια περιοχή βρίσκεται το τηλεσκόπιο, Αθήνα ή εκτός; ευχαριστω
  3. astroGreg

    Παρατήρηση με 12" Dob τον χειμώνα

    Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις, ήταν πολύ κατατοπιστικές.
  4. Γειά σάς, Ήθελα να σας ρωτήσω πως να προετοιμαστω και τι να περιμένω για παρατήρηση με 12ιντσο Dob τον χειμώνα. Ειναι εφικτή η παρατήρηση ή οχι λόγο υγρασίας; Ποσο ευχάριστη ειναι οταν έξω εχει 10 ή 5 ή -3; Θα μου άρεσε να ακούσω τις εμπειρίες σας. FYI μέχρι τώρα έχω κάνει παρατήρηση μόνο το καλοκαίρι. Ευχαριστώ πολύ!
  5. Γεια σου Κώστα, ευχαριστώ για την ταχύ απάντηση σου και συγνώμη για την καθυστερημένη δική μου! την διάβασα και χρησιμοποιείσα ένα κάλυμμα μηχανής. Φαίνεται να έκανε την δουλειά, μετακίνησα και το τηλεσκόπιο σε ένα σημείο με σκιά κατά την διάρκεια της ημέρας. Την επόμενη φορά θα ειμαι καλύτερα εξοπλισμένος.
  6. Γεια σας, Ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να καλύψω το 12" Dob μου κατά την διάρκεια της ημέρας (για δυο μέρες), χωρίς να διαθέτω ειδικό κάλυμμα; Ευχαριστώ πολύ
  7. Χαίρετε, είναι ακόμα διαθέσιμο το προσοφθάλμιο?
  8. Χαίρετε, προσοφθάλμια περιέχονται με το τηλεσκοπιο?
  9. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Από ότι φαίνεται, αξίζει να πάρω τον μπααντερ ζουμ. Νομίζετε ότι αξίζει να αναβαθμίσω και το μπαρλοου? και αν ναι, 2χ ή 3χ? Το 12" έχει μέγιστη χρήσιμη μεγέθυνση στα 600χ. Όσο αναφορά για το πεδίο, είχα αρχικά σχέδια να πάρω και έναν 32μμ. άλλα η συνολική τιμή πάει πολύ τότε, εκτός και αν χαμηλώσω το άνοιγμα στις 10" αντί για 12". άμα έχετε γνώμες και σε αυτό το θέμα, είμαι ανοικτός να τις ακούσω (όπως και αν αξίζει να έχει το Dob goto ή όχι)
  10. Γεια σας, Σύντομα θα αγοράσω το πρώτο μου σοβαρό τηλεσκόπιο, ένα 12" explore scientific. Θα ήθελα τα φώτα σας στο να αποφασίσω εάν αξίζει τον κόπο να αγοράσω 2ιντσο προσοφθάλμιο και barlow ή να κρατήσω αυτά που έχω για την ώρα: Skywatcher 8-24mm zoom shot eyepiece, Celestron 2x Barlow lense Omni, 1.25 '' Το προσοφθάλμιο και barlow που σκέφτομαι να πάρω είναι αυτά: Baader Hyperion Universal Mark IV 2", 8-24mm Zoom eyepiece, Explore Scientific Barlow Lens Fokal Extender 3x 2" Ο ζουμ φακός, πέρα του ότι μου έχει προσφέρει πολύ ωραίες παρατηρήσεις, με έχει βολέψει πάρα πολύ, χόρια του ότι είναι πολύ πιο οικονομική λύση. Τι διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους, πέρα από το μεγαλύτερο FOV? Ευχαριστώ πολύ για όποια βοήθεια!
  11. Χαίρετε, Είμαι παρατηρητης και σκέφτομαι στο μέλλον να ξεκινήσω και με την αστροφωτογραφια. Δυστυχώς θα περάσει λίγος χρόνος πριν μπορέσω να πάρω το δικό μου setup. Θα ήθελα να ρωτήσω, ξέρετε αν υπάρχει κάποιο μέρος το οποίο να δίνει free-access σε raw data, έτσι ώστε να ξεκινήσω να μαθαίνω το κομμάτι τις επεξεργασίας? Ευχαριστώ πολύ.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης