Jump to content

Tsakatha

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Tsakatha Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Ζητούνται τα εν λόγω κιάλια Olympus 7x35 DPS I σε καλή κατάσταση. Προσπαθώ να τα αγοράσω καινούρια και δεν μπορώ να τα βρω πουθενά πραγματικά. Αν κάποιος έχει ένα ζευγάρι σε καλή κατάσταση και θέλει να τα πουλήσει ας μου πει. Ευχαριστώ πολύ.
  2. Tsakatha

    Ερώτηση για ελαφρά κυάλια

    Να διευκρινίσω στον αγαπητό φίλο που πολύ σωστά ρώτησε και ήταν δική μου αμέλεια που δεν το ανέφερα ότι είμαι 30 χρονών. Επίσης κάτι ακόμη που δεν ανέφερα είναι ότι το ποσό που λέω να δώσω είναι γύρω στα 100 ευρώ. (λιγο πάνω , λίγο κάτω οκ δεν υπάρχει θέμα). Απλά επειδή ήδη έχω τα άλλα κυάλια δεν θέλω να δώσω παρά πολλά χρήματα. Με ενδιαφέρει κυρίως η φορητότητα και η άνεση να τα κρατάω με τα χέρια χωρίς να με κουράζει. Έβλεπα πριν τα ACULON A211 7x35 και μου κίνησαν το ενδιαφέρον. Όσον αφορά το eye relief επειδή φοράω φακούς επαφής μπορώ κάπως να το θυσιάσω για μια καλύτερη τιμή. Ευχαριστώ πολύ.
  3. Tsakatha

    Ερώτηση για ελαφρά κυάλια

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Απλά να προσθέσω για κάποιον άλλον που θέλει να προτείνει ότι φοράω γυαλιά οπότε θα ήθελα να έχει καλό eye relief.
  4. Tsakatha

    Ερώτηση για ελαφρά κυάλια

    Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα ζευγάρι κυάλια. Έχω ήδη ένα ζευγάρι 10,5×70 και θα ήθελα να αγοράσω κάτι πιο ελαφρύ για να είναι πιο φορητό. Σκέφτομαι για 7×35 για να μην με κουράζει καθόλου στα χέρια και να έχω μεγάλο fov. Πιστεύω ότι ακόμη και τα 7/10 × 50 θα με κουράζουν. Τα θέλω για αστρονομική χρήση αλλά και για να παρατηρώ τη φύση. Έχω τα άλλα κυάλια για καλύτερες εικόνες οπότε θα ήθελα κάτι που να είναι πιο φορητό και άνετο. Σκεφτόμουν τα Olympus dps I 7×35 αλλά δεν μπορώ να τα βρω πουθενά. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
  5. Θα το εκτιμούσα πολύ αν μπορούσες να τον ρωτήσεις για να δούμε αν είναι ευθυγραμμισμένα. Σε ευχαριστώ πολύ.
  6. Ωραία. Θα σου απαντήσω σε λίγες μέρες. Απλά σε παρακαλώ πες μου αν είναι ευθυγραμμισμένα.
  7. Ωραία. Θα σου απαντήσω σε λίγες μέρες. Απλά σε παρακαλώ πες μου αν είναι ευθυγραμμισμένα.
  8. Ωραία. Δώσε μου αν είναι 2-3 μέρες να το σκεφτώ. Τα κυάλια είναι collimated?
  9. Φίλε μου τα πουλάς ακόμη;
  10. Tsakatha

    Βοήθεια για να αγοράσω κιάλια

    Προς το παρόν δεν ψάχνω κιάλια και για παρατήρηση της φύσης. Οπότε δεν θα ήθελα 2 κιάλια αυτή τη στιγμή. Βέβαια εάν δεις κάποιες καλές προσφορές για κιάλια αστρονομικής παρατήρησης σίγουρα θα με ενδιέφερε να τις ακούσω. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ψάξιμο που έχεις κάνει. Το εκτιμώ.
  11. Tsakatha

    Βοήθεια για να αγοράσω κιάλια

    Ευχαριστώ πάρα πολύ ξανά. Σκέφτομαι να αγοράσω τα oberwerk 11x70 LW μαζί με το Heavy duty L adapter που προτείνουν+ το μονοποδο που μου πρότεινε ο αγαπητός fotodektis. Σίγουρα τα κιάλια αυτά έχουν κάποιες αδυναμίες, αλλά νομίζω η σχέση τιμής ποιότητας είναι αρκετά καλή. Σας φαίνεται καλή επιλογή;
  12. Tsakatha

    Βοήθεια για να αγοράσω κιάλια

    Πιστεύω ότι κατάλαβα ποιο θα είναι το πρόβλημα με το τρίποδο και από ότι βλέπω δεν χρειάζεται να επενδύσω τόσα λεφτά, εφόσον λογικά κάποια στιγμή θα κατευθυνθω προς το τηλεσκόπιο. Νομίζω ότι σύμφωνα με αυτά που μου γράφετε 2 είναι οι επιλογές που μου αρέσουν περισσότερο. Είτε ένα πάρω ένα 10χ50 και να προσπαθώ να το κρατάω στο χέρι + ένα μονοποδο οπότε κρίνεται απαραίτητο. Δε νομίζω αγαπητέ fotodekti να μπορέσω να έρθω σε επαφή με κάποιον που έχει ήδη ένα 10χ50 για να δω αν θα είμαι οκ με το κράτημα. Είτε να κατευθυνθω προς ένα 10/11χ 70 με μονοποδο οπωσδήποτε που από ότι κατάλαβα είναι καλύτερο για αστρονομική παρατήρηση. Η αλήθεια είναι ότι κλείνω περισσότερο προς αυτό και πιστεύω ότι με το μονοποδο θα μπορώ να το κρατήσω σχετικά σταθερό διότι δεν έχω και τόσο χρόνο νομίζω για να παρατηρώ με τις ώρες. Οπότε για λίγη ώρα νομίζω ότι 10/11χ70 με μονοποδο θα αποδίδουν. Τα 15χ70 ίσως να μου είναι πρόβλημα. Με αυτά τα δεδομένα μπορείτε να μου προτείνετε ένα καλό 10χ50 + μόνοποδο και ένα 10/11χ70 + μόνοποδο; Συγγνώμη που το ζητάω έτσι αλλά αλήθεια έχω ψάξει αρκετά στο ίντερνετ και έχω μπερδευτεί.
  13. Tsakatha

    Βοήθεια για να αγοράσω κιάλια

    Σας ευχαριστώ ξανά πάρα πολύ και η αλήθεια είναι ότι έχω αρχίσει και αλλάζω γνώμη ως προς το κράτημα χεριών και εξηγώ γιατί. Πριν από λίγο έπιασα στα χέρια μου μια φωτογραφική μηχανή. Δοκιμάσα να κοιτάξω με τέρμα το zoom και η εικόνα έπαιζε πάρα πολύ από το το τρέμουλο, ίσως έφταιγε το zoom φυσικά που ήταν μεγάλο 100χ. Είναι κάτι που σίγουρα δεν μου άρεσε καθόλου ιδιαίτερα για αστρονομική παρατήρηση. Πίστευα ότι η φωτογραφική μηχανή ήταν αρκετά βαριά αλλά όταν τη ζυγισα ήταν μόλις 650 γραμμάρια, αρκετά λιγότερο δηλαδή από τα 10χ50 που κοιτούσα. Δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις φωτογραφικές και τά κυάλια όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό, αλλά ακόμη και τα 650 γραμμάρια πιστεύω ότι δεν θα με βόλευαν για αστροπαρατηρηση. Μου φάνηκαν βαριά. Οπότε αρχίζω και σκέφτομαι πιο σοβαρά το μονοποδο ή το τρίποδο και παράλληλα να κατευθυνθω σε κυάλια μεγαλύτερων διαστάσεων, ας πούμε 15χ70. Αυτό που συνειδητοποιώ είναι ότι χρειάζεται σταθερότητα για αστροπαρατηρηση που δύσκολα θα την έχω με τα χέρια. Από την άλλη ακόμη κι αν πάρω κυάλια τύπου 15χ70 δεν θα με πείραζε να τα κουβαλάω μαζί μου κάποιες φορές για να κοιτάω και επίγεια πράγματα επειδή δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα αν υπάρχει αστάθεια σε επίγεια παρατήρηση διότι την έχω σε δεύτερη μοίρα. Έχει λογική αυτό που λέω; Σόρρυ που ξανά ρωτάω αλλά δεν θέλω να δώσω λεφτά και μετά να ξενερώσω.
  14. Tsakatha

    Βοήθεια για να αγοράσω κιάλια

    Αγαπητέ fotodekti σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις υποδείξεις μιας και ξέρεις το αντικείμενο 100 φορές καλύτερα από μένα. Θα προσπαθήσω να σου πω τι ακριβώς χρειάζομαι έτσι ώστε να μη χρειάζεται και να ξαναδιαβαζεις χωρίς λόγο αυτά που έχω γράψει παλιότερα. Και συγγνώμη εάν πάλι δεν συμπεριλάβω όλα όσα χρειάζεσαι για να με κατευθύνεις ανάλογα. Τα κυάλια τα θέλω κυρίως για αστρονομική παρατήρηση, αλλά θα ήθελα να τα παίρνω και μαζί μου τακτικά έτσι ώστε να παρατηρώ και τα ζώα, τη φυση, τα αεροπλάνα κλπ. Όσον αφορά τη μεγέθυνση και τη διάμετρο πιστεύω ότι σε μένα θα ταίριαζε το 10χ50 γιατί από τη φύση μου τα χέρια μου δεν είναι πολύ σταθερά, έχουν ένα τρέμουλο και πιστεύω ότι πιο βαριά κυάλια θα με δυσκολέψουν, εφόσον όπως προανέφερα θέλω να τα κρατάω στο χέρι και όχι σε τρίποδο. Βέβαια αν υπάρχουν κυάλια 10/15χ70 τα οποία είναι σε ίδιο βάρος (δεν ξέρω αν υπάρχουν) καλοδεχούμενα, γιατί είπες ότι αυτά είναι καλύτερα για αστροπαρατηρηση. Επίσης επειδή θα χρειάζεται να φοράω τα γυαλιά μου λόγω μεγάλης μυωπίας αλλά και αστιγματισμού χρειάζομαι καλό eye relief. Είμαι 28 χρόνων οπότε δεν θα έχω πρόβλημα με την κόρη εξόδου λογικά. Το budget μου παραμένει στα 300 ευρώ που είχα πει και θα μπορούσα να ανεχτώ κάποια οπτικά ελαττώματα έτσι ώστε να μην ξεπεράσω αυτά τα λεφτά, αρκεί βέβαια να μην είναι πάρα πολύ σοβαρά. Θα ήθελες να σου απαντήσω σε κάτι άλλο;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης