Jump to content

Νικος05

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Νικος05

  • Γενέθλια 10/13/2005

του/της Νικος05 Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εγω ελεγα να παρω τον 31mm hyperion τον 15mm της auriga και τον 6mm ορθοσκοπικο. Τον barlow ελεγα να τον παρω γιατι εγω καταλαβα οτι ο hyperion barlow δουλεβει σωστα μονο με τον hyperion zoom.
  2. Με αυτα που μου ειπατε θα παρω σιγουρα τον ορθοσκοπικο τον 6mm ενα δεκαρι τις auriga wide angle. Απο εκει και περα θα παρω εναν 31mm baader asherical και εναν καλο barlow. Μαλλον τον Celestron.
  3. Έλεγα να πάρω η τον Barlow η τον powemate. Ειδα για 2 ιντσών διαμέτρο γιατί το 12αρι έχει 2ιντσο εστίαση και θέλω να τον αξιοποιήσω όσο γίνεται. Όσο για το exit pupil θα πάρω τον a spherical 31mm. Να ρωτήσω λίγο πια είναι η διαφορά του Barlow από τον power ate. Επειδή βλέπω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν powermate αντί για Barlow.
  4. Μετα απο καιρο με τα 25 και 10mm super plossl αποφασισα να προβω στις ακολουθες αγορες: https://www.planitario.gr/baader-planetarium-classic-ortho-6-mm-o-31-8mm-ba-2954106.html για πλανητες και μεγαλες μεγεθυνσεις με καλη ποιοτητα. https://www.planitario.gr/sp-super-plossl-40mm-o-31-8mm.html για ευρεση στοχων αν και θα ηθελα καποιον με 72 μοιρες φαινομενο οπτικο πεδιο αν ξερεται κανεναν.( με εστιακη 32-40mm). https://www.planitario.gr/baader-planetarium-classic-ortho-10-mm-o-31-8mm-ba-2954110.html για βασικο. 2Χf = 2Χ5=10μμ https://www.planitario.gr/plossl-8mm-o-31-8mm.html για διαφορες χρησεις(ισως να μην το χρειαζομαι) https://www.planitario.gr/celestron-barlow-x-cel-2x-o-31-8mm-ce93529.html και αυτον για εξτρα μεγεθυνσεις. ή αυτον https://www.planitario.gr/powermate-2x-o-50-8mm.html Ευχαριστω εκ των προτερων.
  5. Νικος05

    EQ2 προβλημα

    Ευχαριστώ. Μάλλον θα βάλω ατσάλινο παξιμάδι μέσα.
  6. Νικος05

    EQ2 προβλημα

    Ευχαριστώ θα πάω να ρωτήσω.
  7. Νικος05

    EQ2 προβλημα

    Θέλω να πω ότι η βίδα βιδώνει αλλά ταυτόχρονα βγάνει και με το χέρι. Μήπως το σπείρωμα μεγάλωσε. Δεν ξέρω τι να πω. Επίσης η βίδα όταν είναι βιδωμενη δεν είναι σταθερή. Δηλαδή αν την πιάσεις και την κουνάς πάει πέρα δώθε ενώ παλιότερα ήταν σταθερή.
  8. Νικος05

    EQ2 προβλημα

    Ενας γνωστος μου εχει την EQ2 περιπου 1 χρονο. Η βιδα του γεωγραφικου πλατους χαλασε. Δηλαδη αν την τραβηξεις προς τα εξω με το χερι βγαινει χωρις δυσκολια. Προφανως δεν μπορει να στηριξει το τηλεσκοπιο γιατι το βαρος πεταει την βιδα εξω. Και η βιδα και το σπειρωμα ειναι ενταξει. Σκεφτεται να παρει μια πιο χοντρη βιδα. Καμια ιδεα? Ευχαριστω.
  9. Δεν έχω πρόβλημα με το χειροκινητο tracking. Οπότε ίσως δεν πάρω τιποτα. Όσο αναφορά την πλατφόρμα ο θείος μου ασχολείται με τέτοια και μάλλον θα το προσπαθήσω.
  10. Το dob μου ειναι της sw και ειναι συμβατο με την goto. Η βαση ειναι ξεχωριστη. Υπαρχει και το μοντελο που ειναι ηδη truss και goto οποτε για αυτον τον σωληνα ειναι η βαση. Ο λογος που ρωτησα αν κουνιεται και χειροκινητα ειναι αυτος ακριβως. Εχω ηδη βρει αρκετα αντικειμενα με τα κυαλια μου και με το τηλεσκοπιο χωρις goto. Οσο αναφορα την ισως ασταθεια της βασης θα ψαξω για καμια πατεντα στο φορουμ. Ευχαριστω.
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Κατάλαβα τα πιθανά προβλήματα της ισημερινης και μάλλον θα πάω στην goto του dob. Η goto του dob μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χειροκίνητα και με το χειριστήριο η δεν πρέπει να την κουνάς με το χέρι.
  12. Εχεις δικιο φιλε Γιαννη. Διαβασα ξανα το αρθρο και καταλαβα τι λες. Δεν ειχα προθεση να το κανω αλλα ειμαι λιγο μικρος για να γραφω σωστα. Ηθελα απλως να μου πειτε που τα λεφτα θα πιασουν τοπο και που οχι. Μονο για παρατηρηση η EQ6 μπορει να αντεξει το 12ιντσω.
  13. Ευχαριστώ. Θα πάρω μάλλον 6μμ plossl και έναν ευρυγωνιο 32μμ. Το θέμα με το goto update είναι οτι η στήριξη έχει 1200 ευρώ. Θα προτιμούσα να διαθέσω τα χρήματα σε μια καλή goto ισημερινη. Μόνο για παρατήρηση.
  14. Γεια σας. Εχω το dob 12 (οχι truss) και θα ηθελα να ρωτησω αν ειναι προτιμοτερο να παρω μια ισημερινη η μερικα καλα προσοφθαλμια η αλλα αξεσουαρ. Διαβασα οτι οι ισημερινες ειναι για αστροφωτογραφια. Διαβασα επισης οτι η EQ6 δεν μπορει να κρατησει το 12αρι για μεγαλες εκθεσεις. Οποτε η μονη επιλογη μου ειναι η EQ8. Απο προσοφθαλμια χρειαζομαι ενα με εστιακη 32 και πανω ευρυγωνιο καθως και μερικα μεγαλων μεγεθυνσεων. Να τονισω οτι η στηριξη dob δεν ειναι GOTO. Ευχαριστω.
  15. Λοιπον ξεκιναω. 1) Ειναι τοσο δυσκολο να βρεις γαλαξιες. Ειδα μονο τον μ104. 2) Υπαρχει πιθανοτητα να ειδα φεγγαρι του κρονου. 3) Ειναι φυσιολογικο να βραζει το ειδωλο του κρονου οταν ειναι πολυ χαμηλα στον οριζοντα. 4) Μπορειται να μου πειτε πως να μην σπαω το κεφαλι μου για να στοχευσω με τον ερευννητη στο ζενιθ. Θα με βοηθουσε αν ειχε μια γωνια. 5) Ειδα εξαιρετικα ειδωλα κρονου δια αρη αφροδιτης. Ειδα επισης μ 104 μ 57 τον double double στην λυρα, το μ13 στον ηρακλη το μ4 στον σκορπιο και πληθως σμηνων στον τοξοτη καθως και μ8 και μ20. Ξεικινησα 8 το βραδυ και μαζεψα στις 3 και μιση. Η πρωτη παρατηρηση ηταν γενικα ομαλη χωρις προβληματα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης