Jump to content

_ΚΩΣΤΑΣ_

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με _ΚΩΣΤΑΣ_

  • Γενέθλια 02/09/1988

του/της _ΚΩΣΤΑΣ_ Επιτεύγματα

Apprentice

Apprentice (3/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. _ΚΩΣΤΑΣ_

    Starry Night Pro 5

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ TRIAL VEGAN : to link prive τι σημαίνει ?
  2. _ΚΩΣΤΑΣ_

    Starry Night Pro 5

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΘΑ ΤΟ “ΚΑΤΕΒΑΣΩ’’ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STARRY NIGHT PRO 5 .
  3. _ΚΩΣΤΑΣ_

    Starry Night Pro 5

    ΧΑΙΡΕΤE ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ STARRY NIGHT PRO 5 . ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 1 GB ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ " ΚΑΤΕΒΑΣΩ ". ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ?
  4. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ! ΕΙΔΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ . ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ , ΧΑΡΗΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ( ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗ ΕΡΤ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ . Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΕ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ? . ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ
  5. _ΚΩΣΤΑΣ_

    κατασκευή ισημερινής στήριξης

    Φίλε Στέφανος Σοφολόγη Σε ευχαριστώ που μου το επισήμανες διότι νόμιζα πως ήταν δευτερευούσης σημασίας και χρειαζόταν για την ποιότητα της φωτογραφίας αλλά τώρα που έμαθα ότι δεν θα είναι καθόλου ευκρινής οι φωτογραφίες , θα πρέπει να το κατασκευάσω , τις πληροφορίες θα τις κατεβάσω από το site που μου πρότεινε ο ngc4565 . Δηλαδή τώρα θα πρέπει εκτός από το τα μοτέρ που θα προσαρμόσω στην βάση θα πρέπει να φτιάξω derotator .
  6. _ΚΩΣΤΑΣ_

    κατασκευή ισημερινής στήριξης

    Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , θα αρχίσω αμέσως το διάβασμα . Ελπίζω να συναντηθούμε αύριο στο συνέδριο Starguider μάλλον το βηματικά μοτεράκια που μου ειπαν ότι κανουν 1500$ το ένα θα πρέπει να είναι εξειδικευμένα ( ο πατέρας μου δούλευε στην χαλυβουργική και αποκεί ξέρει την τιμή αυτή )
  7. _ΚΩΣΤΑΣ_

    κατασκευή ισημερινής στήριξης

    Φίλε starguider , δεν με μπέρδεψες καθόλου τώρα σκέφτομαι πώς να προσαρμόσω τα μοτερακια πάνω στην βάση ,μου πρότεινες να τοποθετήσω βηματικά μοτέρ (μήπως ξέρης τιμές γιατί εγώ που ρώτησα μου είπανε ότι κάνει 1500 $ το ένα ) . Επίσης μου άρεσε τα site που μου πρότεινε ο ngc4565 για την πλατφόρμα EQ ( που είναι και δοκιμασμένη ) ,αν δεν φτιάξω τα μοτέρ με την βάση , θα φτιάξω την πλατφόρμα eq . Όσο αναφορά για την Ισημερινή στήριξη μάλλον είναι πολλά τα λεφτά και η κατασκευή δεν είναι και εύκολη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στο τέλος να είναι άχρηστη οπότε θα κρατήσω μόνο το σχέδιο . Στέφανε οι αστροφωτογραφίες που θέλω δεν θα είναι ποιοτικές το μόνο που θέλω είναι να βλέπω τις θέσεις των αστερίων ( μου έχουν βγει τα μάτια να σχεδιάσω μέσα στο σκοτάδι) .Πρώτη φορά ακούω για derotator έχεις περισσότερες πληροφορίες να μου δώσεις .
  8. _ΚΩΣΤΑΣ_

    κατασκευή ισημερινής στήριξης

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις , εγώ ζητάω να μετακινήσω ολόκληρο το τηλεσκόπιο διότι η φωτογραφική μηχανή ( OLYMPUS OM10) είναι 50 mm έτσι δεν θα μπορεί να διακρίνω ένα σμήνος αστεριών .Έτσι με ένα προσαρμοστης 2 ιντσών θα εισάγω την μηχανή στο τηλεσκόπιο όπου και θα μπορεί να φωτογραφήσει το σμήνος . Για αυτό τον λόγο δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο το Barn Door Γνωρίζω μηχανουργείο στην Αττική όπου θα μπορώ να βρω εκεί τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και πάλη μου χρειάζονται τα σχέδια . Αν δεν βρω τα σχέδια μάλλον θα προσπαθήσω να τοποθετήσω τοποθετήσω δυο μοτεράκια ή σερβοκηνητηρες πάνω στην βάση dobsonia έτσι ώστε να ακολουθεί την κίνηση των αστερίων.
  9. ΧΑΙΡΕΤΕ ! Εδώ και ένα μήνα έχω στην κατοχή μου ένα Dobsonia 8” skywatcher όπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος . Μέχρι τώρα δεν έδινα μεγάλη σημασία στην αστροφωτογραφία μέχρις ότου μία βραδία καθώς προσπαθούσα να σχεδιάσω ένα σμήνος αστεριών για το αρχείο όπου άρχισα να κρατάω (NIGHTWATCH) συνειδητοποίησα ότι με την φωτογραφία θα ήταν παρά πολύ εύκολο αλλά έχω dobsonia όπου δεν συνιστάται για αστροφωτογράφηση. Έτσι άρχισα να ψάχνω για μια Ισημερινή βάση για να τοποθετήσω τον σωλήνα, τελικά συνειδητοποίησα ότι κάτω από 500 ευρω δεν υπάρχει, έτσι αποφάσισα να φτιάξω μια μόνος μου. Ψάχνω τέσσερις μέρες για κάποια σχέδια στο internet. Μία άλλη επιλογή είναι να τοποθετήσω δυο μοτεράκια ή σερβοκηνητηρες πάνω στην βάση dobsonia έτσι ώστε να ακολουθεί την κίνηση των αστερίων. Γνωρίζεται καμία διεύθυνση στο internet ή κάποιο βιβλίο όπου να μου δίνει πληροφορίες για την κατασκευή Ισημερινή στήριξη .
  10. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Ϋστερα απο τρείς μήνες ερεύνας αγοράς και αφου έλαβα σοβαρά υποψην τις δικές σας συμβουλές κατέληξα σε τρία τηλεσκόπια δυστιχως ομως δεν ξερω πιο να διαλέξω και εδω θα θέλω την βοηθεια σας να μου γράψεται πιο απο τα τρία τηλεσκόπια προτιμάται . (1) ΜΑΡΚΑ: SKYWATCHER ΜΟΝΤΕΛΟ: PYREX 8'' ΤΥΠΟΣ: Κατοπτρικό Dobson ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΑΤΟΠΤΡΟΥ: 200mm ΕΣΤΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 1200mm ΕΣΤΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ: f/6 ΜΕΓΙΣΤΗ ΩΦΕΛΙΜΗ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ: 400x MIKTO ΒΑΡΟΣ: 29 Kg ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ερευνητής 9x50 Αντάπτορας για υποδοχή προσοφθαλμίων 31.8mm Εστιαστής για υποδοχή προσοφθαλμίων 2'' 2 προσοφθάλμιoι φακοί (31.8mm) Super Plossl 25mm & Super Plossl 10mm ΤΙΜΗ : 449 $ (2) TS-GCO ( DOB 10’ ) Παραβολικό κάτοπτρο 250 f/5 Εστιαστής κρεμαγιέρας 2" Ερευνητής 8Χ50 Plossl 9mm και 25mm Φίλτρο σελήνης Ανεμιστηράκι: Όχι Αζιμ: Teflon Τιμή: 475 € Για αυτο το τηλεσκόπιο εχω καποιες αμφιβολίες διοτι ειναι πολυ φθηνό σε σύγκριση με τα αλλα τηλεσκόπια , θα μπορείτε να μου πείτε γιατι ? (3) TS-GCO ( DOB 8’) Παραβολικό κάτοπτρο 200 f/6 Εστιαστής Crayford 2" Ερευνητής 8Χ50 Προσοφθάλμια 2" 42mm Erfle 1,25" Super Plossl Φίλτρο Σελήνης Ανεμιστηράκι: Ναι Αζιμ: Ρουλεμάν Τιμή: 525 € ΦΙΛΙΚΑ ΚΩΣΤΑΣ
  11. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ( δεν περίμενα τοσο μεγάλη συμμετοχή ) sergios και Ηλίας Χασιώτης μάλλον θα αγορασω ενα DOBSON 8" (αν δεν εχω αλλες προτάσεις που να ειναι τοσο καλες) . Ωσο αναφορά για το τηλεσκόπιο που μου προτίνεται δυστυχός δεν το αντέχει ο προυπολογισμός μου . Ωσο αναφορά το κατοπτρικό τηλεσκόπιο το DOBSON 8" εχω κάποια απορία με ενα μειονέκτημα του . Μετά από έντονη χρήση πολλών ετών το αντικειμενικό κάτοπτρο έχει ανάγκη από συντήρηση (επαλουμίνωση). 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΛΟΥΜΙΝΩΣΗ ? 2. ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ? 3. ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ? 4. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΙΔΙΚΩ ?
  12. ΧAIΡΕΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ FORUM ΕΙΜΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ, ΒΡΙΚΑ ΕΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ : Α) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΥΤΗ Β) ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Γ) ΜΕ 600 $ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟΥ ΕΙΝΑΙ: ΕΤΑΙΡΙΑ : BRESSER 1) Αχρωματικό διοπτρικό 2) Διάμετρος ανοίγματος 102 mm 3) Εστιακή απόσταση 900 mm 4) Οι φακοί είναι πολλαπλά επιστρωμένοι 5) ΤΙΜΗ 585,00 $ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης