Jump to content

Andreas94

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Andreas94

  • Γενέθλια 03/29/1994

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Andreas94 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι της αστρονομίας! Χρειάζομαι τη βοήθεια σας, μιας και σκοπεύω μέσα στην εβδομάδα να κάνω κάποια εξόρμηση με το 8'' dob μου. Μένω Θεσσαλονίκη και ψάχνω σκοτεινό ουρανό με καθαρό νότο, καθώς θέλω να κυνηγήσω γαλαξίες και νεφελώματα. Έχω ακούσει για την Περιστερά ότι είναι ιδανική τοποθεσία και για Επανωμή. Εντωμεταξύ Επανωμή που πήγα, δεν βρήκα το τέλειο μέρος, γιατί παντού είχε κολώνες της ΔΕΗ παρόλο που τριγύρω είχε σκοτεινιά. Μπορεί κάποιος από Θεσ/νίκη να βοηθήσει σας παρακαλώ; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
  2. Andreas94

    Σελήνη 98%

    Τηλεσκόπιο: SkyWatcher 8 inch dobsonian Προσοφθάλμιο: 25mm plossl Κάμερα: iphone 5c
  3. Andreas94

    8'' Dobsonian, προσοφθάλμια και DSO

    Ευχαριστώ πολύ κ. Κώστα! Κατατοπιστικότατη ενημέρωση και χαίρομαι που μπορώ να δω τόση λεπτομέρεια με τα κατάλληλα προσοφθάλμια. Θα αναβαθμιστώ λίαν συντόμως. Είχα διαβάσει το thread σας για το seeing & παρατηρηση, πολύ ενημερωτικό! Το Stellarium, το χρησιμοποιώ χρόνια είναι όντως τέλειο πρόγραμμα. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια, καθαρούς ουρανούς να έχουμε!
  4. Andreas94

    8'' Dobsonian, προσοφθάλμια και DSO

    Σας ευχαριστώ πολύ κ. Γιάννη! Θα κοιτάξω άμεσα να αγοράσω έναν 12αρι ploslle και θα ψαχτώ πολύ εντατικά για την αγορά ενός ποιοτικού barlow. Ένας x2 barlow είναι ιδανικός για DSO, ή να προτιμήσω x3 μεγενθύσεις;
  5. Καλησπέρα αγαπητοί φίλοι της Αστρονομίας. Είμαι καινούργιος στο φόρουμ, καθώς πριν από μια εβδομάδα αγόρασα το πρώτο μου τηλεσκόπιο (8ιντσο SkyWatcher Dob). Ασχολούμαι από 6 χρονών με την αστρονομία και ήθελα πολύ να πάρω επιτέλους ένα καλό τηλεσκόπιο. Βρήκα χτες μια καλή νύχτα για παρατήρηση χωρίς σύννεφα και σχετικά καλό seeing. Είδα λοιπόν, τις 2 καφέ-κόκκινες ζώνες του Δία με τους δορυφόρους του, τον Κρόνο και πολύ αμυδρά δίπλα στο τελείωμα των δαχτυλιδιών του τον Τιτάνα (δεν είμαι τόσο έμπειρος ακόμα στην παρατήρηση αλλά πρέπει να ήταν αυτός). Πιο αργά είδα τον Άρη σαν μικρή λαμπρή κόκκινη σφαίρα αλλά χωρίς κάποια λεπτομέρεια επιφανείας, και στο τέλος γύρω στις 4.00 τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Όσον αφορά τις εντυπώσεις μου, ο Δίας ήταν μαγευτικός, τον χάζευα 20 λεπτά... Ποτέ δεν είχα δει τόση λεπτομέρεια με το bresser διοπτρικό που είχα από το LIDL όταν ήμουν μικρός. Ο Κρόνος δεν με εξέπληξε τόσο γιατί είχα ξαναδεί τα δαχτυλίδια του και πιστεύω αυτά είναι που μας εντυπωσιάζουν τόσο πρώτη φορά σε αυτόν. Αλλά το ότι έβλεπα τον Τιτάνα μου άρεσε πολύ. Ο Άρης με απογοήτευσε λίγο να πω την αλήθεια, γιατί τον περίμενα με λεπτομέρεια επιφάνειας. Όμως αποζημιώθηκα στο τέλος, όταν κοίταξα την Ανδρομέδα... Παιδιά η ανατριχίλα που ένιωσα όταν είδα τον γαλαξία ακόμα και μέσα από τον ερευνητή, δεν περιγράφεται! Ήταν ένα θάμπωμα που διέφερε τόσο πολύ από σύννεφο και μια λάμψη στο κέντρο του πυρήνα που καταλάβαινες ότι αυτό το αντικείμενο σίγουρα είναι μια τεράστιας κλίμακας δομή πολύ πολύ μακρυά. Πρώτη φορά στα 26 μου μπόρεσα να δω την Ανδρομέδα, φοβερό! Το μέρος παρατήρησης ήταν στο μπαλκόνι μου, στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, σχετικά μακρυά από τη μεγάλη φωτορύπανση της πόλης, αλλά καταλάβαινες ότι υπήρχε ένα θάμπωμα περιμετρικά στον ορίζοντα. Πόσο διαφορετικά θα φαίνονταν όλα αυτά αν παρατηρούσα από το ύπαιθρο με σκοτεινό εντελώς ουρανό; Ωστόσο, ξέρω ότι το τηλεσκόπιο μου μπορεί να αποδώσει 50% παραπάνω από αυτά που είδα. Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε τι πρέπει να αγοράσω από προσοφθάλμια ή barlow για να δω καλύτερα όσα είδα παραπάνω; Να τονίσω ότι προς το παρόν παρατηρώ με τον 25αρι & 10αρι που είχε μέσα το dobsonian μου. Με ενδιαφέρει πρώτα από όλα να κυνηγήσω γαλαξίες & νεφελώματα και μετά να δω την κόκκινη κηλίδα του Δία, λεπτομέρεια στα δαχτυλίδια του Κρόνου και λεπτομέρεια στον Άρη. Δεν περιορίζομαι τόσο στο budget αλλά δεν θα ήθελα να δώσω και 100€ μόνο για έναν φακό. Έχω να πω πάντως, ότι τα dobsonian είναι πολύ εύχρηστα, και για όποιον ξέρει να προσανατολίζεται στον ουρανό κεντράρει σε 2 λεπτά όποιο αντικείμενο θέλει να παρατηρήσει. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων γιατί και διαβάζοντας τα σχόλια σας παλαιότερα με βοηθήσατε πολύ για την αγορά τηλεσκοπίου.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης