Jump to content

Mshrmized

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

Mshrmizedτελευταία νίκη στο Ιούλιος 2 2022

Το Mshrmized είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της Mshrmized Επιτεύγματα

  1. Mshrmized

    Η εμπειρία μου μέχρι τώρα

    Καλησπέρα σας, θα ξεκινήσω ζητώντας συγγνώμη αν αυτό το θέμα το έβαλα σε λάθος σημείο. Πριν καιρό αποφάσισα να πάρω το πρώτο τηλεσκόπιο μου, άλλωστε έδειξε ενδιαφέρον και η κόρη μου οπότε ήταν 1 ακόμα συν, για μένα ήταν ένα αντικείμενο που ήθελα πάντα να ασχοληθώ, κάλιο αργά παρά ποτέ, πάντα κοίταζα το βράδυ τον ουρανό και ένοιωθα ένα δέος για το τι υπάρχει πίσω από την κουρτίνα του σκοτεινού ουρανού. Έτσι λοιπόν μετά από ψάξιμο,πληροφορίες από εδώ..και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να καταλήξω σε ένα σωστό πρώτο τηλεσκόπιο, πήρα το κλασσικό dob 6 ιντσών μαζί με το nightwatch , έκτοτε όταν το αγόρασα ήταν χειμώνας...μπουφάν, σκουφί και παρατήρηση στο φουλ, το κακό είναι ότι ακόμα δεν έχω καταφέρει να βγω πέραν της πόλης, όμως είδα το νεφέλωμα του Ωρίωνα, τους πλανήτες με αγαπημένο τον Δια, κάποια σμηνοι άλλα και άλλα αντικείμενα, σίγουρα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου ώστε να μάθω να βρίσκω ποιο εύκολα αυτά που με ενδιαφέρουν, έχω μείνει υπέρ ευχαριστημένος και πάντα περιμένω την ώρα που θα βγω, ακόμα δεν έχω πάρει κάποιο προσοφθάλμιο θέλω πρώτα να μπορώ να συντονιστώ με το τι βλέπω. Δυστυχώς ο γραπτός μου λόγος δεν είναι τόσο καλός για να μπορέσω να δείξω τι σημαίνει αυτό το χόμπι,καθώς με έκανε να ξεχαστώ από πολύ σοβαρή απώλεια, Συγγνώμη αν σας κούρασα και ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να βρεθώ σε κάποια συνάντηση.
  2. Αυτό έχω ναι με τα 1200mm, μετά από παρότρυνση πολλών ατόμων από εδώ και δικιά σου βέβαια, μέχρι στιγμής έχω μείνει αρκετά ικανοποιημένος, το Σάββατο μάλιστα άραξα όλη την νύχτα έξω κυρίως για Κρόνο και Διά, ειδικά τον Διά τον έφερε πιάτο.
  3. Λίγο άσχετη ερώτηση ίσως, σαν αρχάριος όμως έχω μια απορία. Γιατί λες ότι ο βαθύς ουρανός ανοίγει στις 8 ίντσες και πανω; και με το 6αρι που έχω μου έχουν πει ότι μπορώ να παρατηρήσω βαθύ ουρανό απλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να παω σε σωστό χώρο.
  4. Θα τα βαλω κατω να δω τι χρειαζομαι περισσοτερο, ισως θα ειταν καλυτερο να εψαχνα για ενα προσοφθαλμιο καλυτερο απο αυτα που ειχε το τηλεσκοπιο, για μενα το ιδανικο αν τελικα επιλεξω καποιο φιλτρο θα ειταν να εβλεπα τα νεφελωματα καλυτερα αλλα χωρις να χαλαει το γενικο συνολο.
  5. Θα ήθελα να πουν και άλλοι γνώστες την άποψη τους, σχετικά με τα φίλτρα αν και μέχρι στιγμής Κώστα ότι μου έχεις πει ισχύει.
  6. Ok άργησα αλλά σε έπιασα, εντάξει ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πάρω άλλο τηλεσκόπιο αλλά θα ήθελα να πάρω κάποια βασικά πράγματα να έχω και μια καλύτερη άποψη όταν έρθει η επόμενη αγορά να ξέρω ακριβώς που να κατευθυνθώ.
  7. Κάτσε γιατί μπερδεύτηκα το uhc-s δίνει διπλα είδωλα; και δεύτερον επειδή μου είπες να κοιτάξω για uhc το uhc-s μπορεί να μπει στο οπλοστάσιο; η απλά το ανέφερες για να αποκτήσω γνωση;
  8. Δηλαδή να φανταστώ κάτι τέτοιο https://www.planitario.gr/uhc-s-filtro-nefelwmatwn-o-31-8mm-1-1-4.html η ας πούμε αυτό https://www.skyandweather.gr/Αρχική/445-omegon-uhc-125.html Όταν λέει 2" αν καταλαβαίνω σωστά εννοεί ότι πρέπει να έχω φακό 2" ιντσών ετσι; Βασικά για να γίνω ποιο ακριβείς έχω ακόμα τους 2 φακούς 10 και 25 πως θα καταλαβαίνω ότι είναι συμβατά;
  9. Επειδη και εγω εχω το ιδιο τηλεσκοπιο, φίλτρα για νεφελώματα ποια θα προτείνατε; Δεν θέλω κάτι ακριβό, απλά επειδή ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τις διαφορές μην δίνω τζάμπα.
  10. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Δεν εχω καταφερει να δω και παρα πολλα προς το παρον κυριως λογο καιρου και γιατι δεν εχω εμπειρεια αρκετη, πχ μου εκαναν δωρο ενα barlow 2x και δεν μπορω να πω οτι τρελλαθηκα, ομως με τους 2 φακους που εχει μεσα ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης αν και ακομα δεν εχω καταφερει να δω σε σωστες σωστες συνθηκες χωρις πολυ φως ας πουμε.
  11. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Αν νοιώθεις ότι σε προσεβαλα σου ζητώ συγγνώμη, δεν ήθελα να το κανω απλά εννοούσα ότι,οτι λέτε σίγουρα είναι σωστό και το καθένα με τον τρόπο του, είδη βρήκα και τον οδηγό που λες εσύ και τον εχω αποθηκεύσει μόλις βρω χρόνο να το διαβάσω.
  12. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Μανούσο δεν εχω λόγο να σε αμφισβητήσω μιας και είμαι πολύ άπειρος ακόμα, αλλά στην πραξη αυτό που λες για κάποιο λόγο μου φαίνεται ποιο επικίνδυνο να το πω; δεν ξέρω γιατί ειλικρινά.
  13. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Καλημέρα σας, Παναγιώτη κανείς κανένα σημαδακι με μαρκαδόρο στο πλάι του κατοπτρου για να μπει στο ίδιο σημείο που βιδωνει;
  14. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Και εγώ έτσι το σκεφτόμουν είναι πολύ φτηνό το wfi όποτε και να πέταγα μια ποσότητα δεν ειναι θεμα, οσο για την διαδικασία είμαι τόσο ψυρας με όλα μου τα πράγματα που...το μόνο που με ανησυχεί στην όλη διαδικασία είναι το σφίξιμο στις βίδες που μπαίνει το κάτοπτρο.
  15. Mshrmized

    Καθαρισμός Dob 6"

    Το wfi δεν είναι το ενεσιμο νερο;
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης