Jump to content

chder

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    136
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με chder

  • Γενέθλια 11/22/1970

του/της chder Επιτεύγματα

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Εάν δόθηκε η εντύπωση πως εγώ "τα έβαλα" με τον "Βαγγέλη", κακώς και αναλαμβάνω την ευθύνη μίας (ενδεχομένως) "ατυχούς" διατύπωσης μου. Ο κ. Τσάμης μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής. Για τα νέα μέλη της Ε.Α.Ε. ρώτησα από απλή περιέργεια, δεδομένου του ότι κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για συνεντεύξεις (που τελικώς δε γίνονται) και βιογραφικά. Η ερώτηση απευθυνόταν σε κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ. και δεν παραπέμπει σε δημοψήφισμα - απλά υπέθεσα ότι όλα τα νέα μέλη της Ε.Α.Ε. θα παρακολουθούν και το AstroVox Είμαι αντίθετος στη λογική των συνεντεύξεων, για τον απλό λόγο ότι εφόσον κάποιος δεν κρίνεται (μέσω της συνέντευξης ή του βιογραφικού του) για τη δουλειά του, τι νόημα έχει η συνέντευξη? Εάν αποτελεί μία άτυπη ψυχολογική εξέταση, ποιός δικαιοδοτείται να την κάνει - έχει ψυχολόγο η Ε.Α.Ε.? Και εάν "περάσει" κάποιος από τη συνέντευξη, σε τι διασφαλίζεται η Ε.Α.Ε.? Όλα αυτά μου φαίνονται κάπως. Ωστόσο, όλες οι επιλογές της Ε.Α.Ε. είναι σεβαστές, ειδικά για όσους δεν είναι μέλη και δεν τους αφορά το ζήτημα - όπως εγώ. Προσωπικά θα ήθελα μία πιο "ανοιχτή" Ε.Α.Ε. - γενικά θα ήθελα πιο "ανοιχτούς" συλλόγους, χωρίς κανένα αποκλεισμό - κάτι σαν το AstroVox (το οποίο βεβαίως δεν είναι σύλλογος). Κάτι τέτοιο βεβαίως εμπεριέχει και "κινδύνους" αλλά αυτή είναι η δική μου άποψη. Και διατυπώνω αυτή την άποψη, παρά το ότι σε κατ' ιδίαν συζητήσεις με φίλους "αστροπαρατηρητές" και μπροστά στο ενδεχόμενο ίδρυσης συλλόγου στην περιοχή μου, έχω κατά καιρούς (κακώς) εκθειάσει την πρακτική της Ε.Α.Ε. Είναι από όλους σεβαστές οι προσπάθειες της Ε.Α.Ε., χωρίς αυτό να σημαίνει πως όλοι θα πρέπει να συμφωνούμε, κυρίως με το "ύφος" κάποιων πραγμάτων. Καμμιά φορά χρειάζεται και λίγη (έστω) μικρή ανεκτικότητα στη διαφορετική άποψη - ειδικά όταν ένας σύλλογος έχει δραστηριότητες και "βγαίνει" προς τα έξω (δηλαδή εκτός του κύκλου των μελών του) δημοσίως, εξ' ορισμού δηλαδή εκτίθεται και στην κριτική αλλά και στη διαφορετική άποψη. Ελπίζω και εγώ να περάσετε όλοι καλά στον Πάρνωνα. Μην ξεχνάμε ότι η αστροπαρατήρηση είναι χόμπυ, δεν είναι επάγγελμα (για εμάς τους ερασιτέχνες) και πολύ περισσότερο δεν αξίζει τον κόπο αντιπεραθέσεων της μορφής "γελοιότητες" κλπ. Γενικά υπάρχουν και σοβαρότερα προβλήματα στον κόσμο. Δεν θα επανέλθω, δεδομένου του ότι η όλη συζήτηση (συμφωνώ) είναι πλέον εκτός θέματος. Ζητώ όμως προκαταβολικά συγνώμη από όσους νοιώθουν (δικαίως ή αδικαιολόγητα) ενοχλημένοι - και σίγουρα εγώ προσωπικά, που αγαπώ τα ζώα και τα φυτά και είμαι και κατά της βίας- δεν "πετροβολώ" κανένα, αντιθέτως αντιμετωπίζω όλους με μεγάλη συμπάθεια και κατανόηση. Υ.Γ. Στέφανε Σοφολόγη, εγώ προσωπικά απορρίπτω τελείως το τελευταίο σου σχόλιο, όποιος και εάν είναι ο λόγος για τον οποίο γράφηκε.
  2. Επιτέλους κάποιος είπε το αυτονόητο! Υ.Γ.: Η Ε.Α.Ε. με έχει κουράσει και ιδιαίτερα ο Κύριος Τσάμης. Και τι σκας. Αν είσαι μέλος του τα ψέλνεις στην Συνέλευση. Αν δεν είσαι. Ε δε σου πέφτει λόγος όπως & εμένα. Δεν είμαι, δε θέλω να γίνω, αλλά καμιά φορά μπαίνω στον πειρασμό να διαβάζω τα σχόλια ορισμένων μελών της στο AstroVox. Μάλλον πρέπει να το κόψω αυτό το sport - έχεις δίκιο. Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως των εντυπώσεων, που έχει ο καθένας γι αυτό το σύλλογο (άλλοι θετικές, άλλοι αρνητικές, βλ. συνεντεύξεις για να γίνεις μέλος - οι οποίες παρεμπιπτόντως δε γίνονται, εάν έχω καταλάβει καλά) πιστεύω πως ορισμένα μέλη της, με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν κάνουν και τη μεγαλύτερη διαφήμιση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ρωτήσω, πόσα από τα μέλη του AstroVox έχουν κάνει αίτηση και έχουν γίνει δεκτά ως κανονικά μέλη στην Ε.Α.Ε. τα τελευταία, ας πούμε, τρία έτη?
  3. Επιτέλους κάποιος είπε το αυτονόητο! Υ.Γ.: Η Ε.Α.Ε. με έχει κουράσει και ιδιαίτερα ο Κύριος Τσάμης.
  4. Δημήτρη, εκτός από ... σκοινάκι και ματάκι, θα μπορούσες ίσως να βάλεις και ένα ... αλεξιπτωτάκι! Λυπάμαι πολύ για τη ζημιά. Γιατί δεν είπες τίποτα χθες που μιλήσαμε στο τηλέφωνο? Έχεις επισημάνει τι ακριβώς έφταιξε? Ελπίζω να πάνε όλα καλά. Στην ανάγκη, θα σου κάνουμε δώρο μία καινούρια! Χ.
  5. chder

    University Optics Abbe Ortho 4mm

    Χθεσινή παρατήρηση Κρόνου (περίπου 75x) με: William Optics 66 APO University Optics KOENIG 12mm Barlow Celestron OMNI 2x Ξεκίνησα με MEADE Super Plossl, αλλά η εικόνα, που μου έδωσε το KOENIG, ήταν το κάτι άλλο - πραγματικά εντυπωσιακή. Κρίμα που δεν είχα το χρόνο να δοκιμάσω και άλλα προσοφθάλμια (ορθοσκοπικά) της University Optics, που χθες είχα μαζί μου. (Επίσης δεν είχα μαζί μου τον Plossl 11mm της TeleVue, για να κάνω σύγκριση.) Εννοείται πως βοήθησε και το τηλεσκόπιο! Χ. Y.Γ./ giorgosgr σε ευχαριστώ για τα σχόλιά σου, προ μηνών, που με οδήγησαν στο να αγοράσω προσοφθάλμια της U.O.
  6. chder

    M81

    ... τώρα ξέρω τι έκανες τη Δευτέρα το βράδυ. Μιλώντας (πιστεύω) εκ μέρους όλων των μελών της ομάδας, θέλω να σου πω πως μας έχεις κάνει υπερήφανους, με τη σημείωση ότι ξεκολλάμε και λίγο από το σπίτι για να δούμε τους φίλους μας. Χ.
  7. chder

    Κοπή πίτας

    Καλή χρονιά σε όλους και από εμένα. Για όσους το έχουν ήδη υποψιαστεί... ΝΑΙ, ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ!
  8. Έχω ένα ETX-90 και τόσο καιρό δεν το είχα "τεστάρει". Πρόσφατα, ανακάλυψα, ότι έχει σχεδόν άψογο star-test. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την τιμή του, την βάση του, τις πωλήσεις του αλλά και το ότι είναι η μοναδική σειρά τηλεσκοπίων με fun club, πιστεύω πως το κάνει μία εξαιρετική αγορά. Ακούω κατά καιρούς διάφορα για τα etx ("πλαστικούρες" κλπ.) αλλά δεν έχω ακούσει ποτέ από κανένα κάτι άσχημο για τα οπτικά του. Η βάση του όντως θα μπορούσε να ήταν πιο στιβαρή.
  9. chder

    Takahashi fs-60c

    Όποτε και όπου θες σε πάω μία κόντρα με το δικό μου William Optics 66. Και με στοίχημα.
  10. chder

    Takahashi fs-60c

    Αντί να το κοιτάς συνέχεια, δεν κάνεις και κανένα star test για να δούμε αν αξίζει τα λεφτά του Καλορίζικο!
  11. Κατάλαβε κανείς τι άλλαξε στο νέο Sky&Telescope? (εκτός του ότι έχει πλέον το "δέσιμο" του Astronomy και για να βρεις το μήνα κυκλοφορίας του τεύχους, πρέπει να δεις το εξώφυλλο)
  12. Και εγώ αυτόκατάλαβα, ότι το σχόλιο του Despet αφορούσε την τιμή. Υποψιάζομαι ότι θα έχεις σοβαρό λόγο για να πουλάς αυτό το τηλεσκόπιο σε αυτή την τιμή. Έχω το ETX-90.
  13. Σήμερα επιτέλους κατάφερα να τον δω και εγώ με κιάλια 10x50 Vixen Ultima. Είχα πάρει μαζί μου και το ETX-90 αλλά δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δε μπόρεσα να το στήσω. Θέλω απλά να πω και εγώ τι εμπειρία ήταν η παρακολούθησή του. Ελπίζω μέσα στην εβδομάδα να καταφέρω να βρω χρόνο για να στήσω τηλεσκόπιο.
  14. Χμμ,..., ποιος είπε ότι οι οδοντίατροι δεν ξέρουν από κατασκευές. Ένα άλλο συγκλονιστικό στοιχείο είναι το ότι η γυναίκα σου δείχνει να εγκρίνει την όλη κατάσταση. Τυχερέ... Και εις ανώτερα (γέφυρες, φράγματα κλπ.)
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης