Jump to content

deepsapri

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    52
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με deepsapri

  • Γενέθλια 09/21/1978

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

Ο αποκλεισμός πρόσφατων επισκεπτών είναι απενεργοποιημένος και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες.

του/της deepsapri Επιτεύγματα

  1. deepsapri

    Πλανήτης Κρόνος.

    Ευγενικά το λέω, αυτό είναι ανακριβές και δεν ισχύει. Κρίμα για την Ναυτεμπορική.
  2. Bortle scale 3?!! Που ειναι αυτος ο παραδεισος? Μιλας για μια πολυ ζηλευτη γωνια του πλανητη. Anyway, πλανητες βλεπεις και μεσα απο το κεντρο οποιασδηποτε πρωτευουσας. Η απαντηση στα αλλα ερωτηματα : https://en.wikipedia.org/wiki/Bortle_scale και http://www.deepskywatch.com/Articles/what-can-i-see-through-telescope.html
  3. Ok, ευχαριστω. Αντι για αριθμο φορτωτικης θα τους στειλω tracking number, δεν εχω κατι αλλο, φανταζομαι ειναι το ιδιο.
  4. Δεμα απο FLO Αγγλια εφυγε 27.8.2021 μεσω royal mail και elta tracking. Εφτασε στο αεροδρομιο Βενιζελος απο 28.8,2021 και καταχωρηθηκε απο τις 15.9.2021 εντος του Γ.Ε.Τ.Α. (ΚΑΤ) Αθηνων (μαλλον προκειται για το τελωνειο) οπου καθεται ακομα. Ειναι λογικη τετοια καθυστερηση? Εχει κανεις αντιστοιχη εμπειρια? Μπορω να κανω κατι?
  5. deepsapri

    Παρατήρηση πλανητών

    καλησπερα και καλως ηρθες. Με την παραπανω μεγεθυνση (225) ειδες τον κρονο? Ηταν κ αυτος τοσο θολος? Ο Διας 'μαλακωνει' πιο ευκολα στις μεγαλες μεγενθυνσεις, ο κρονος κρατα πιο καλυτερα τις λεπτομερειες του. Φανταζομαι το τηλεσκοπιο ειναι ευθυγραμμισμενο? Δοκιμασες με televue και το 10αρι προσοφθαλμιο να δεις τον Δια? Πως ηταν? (μεγεθυνση x150) Ενα καλο αρθρο που με βοηθησε στην επιλογη προσοφθαλμιων ειναι αυτο: https://agenaastro.com/articles/choosing-eyepieces-for-your-telescope.html Η προσωπικη μου εμπειρια: με skywatcher 200/1000 τον Δια καταφερα να τον δω καθαρα ατην αθηνα μεχρι στιγμης (4 προσπαθειες) με μεγεθυνση < 170. Απο 200 κ πανω ηταν θολος ο δισκος του. Εχει σημασια το seeing και η διαυγεια, υπαρχουν αρθρα ατο astrovox για αυτα. Για αθηνα γενικα > 200 μεγενθυνση δεν συμβαινει συχνα. Επιπλεον σημασια εχει οικαι η ευθυγραμμιση, ακομα την προσπαθω. Και μια συμβουλη: Αν εισαι εντελως νεος στον χωρο μην βιαστεις να αγορασεις προσοφθαλμια, ψαξε το πρωτα. Ελπιζω να βοηθησα καπως.
  6. deepsapri

    Taurus 350 τηλεσκόπιο review

    Καλοταξιδο και καλες παρατηρησεις!! Να ρωτησω για την ευθυγραμμηση των οπτικων τι εργαλεια χρησιμοποιεις? Επισης, ειδες σφαιρωτα σμηνη? Εκει φανταζομαι σε συγκριση με το 10ιντσο θα εχει σημαντικη διαφορα.
  7. Το ειδε η γυναικα μου. Ακριβως οπως το περιγραφεις.
  8. deepsapri

    barlow και eye relief effect

    ευχαριστω για τις απαντησεις. Για τον 24mm με απασχολουσε περισσοτερο, που ειναι μεσαιας προς μεγαλης εστιακης.
  9. Καλησπερα. Ενδιαφερομαι για αγορα Televue barlow 2x. Ωστοσο δεν ξερω πόσο θα αυξησει το eye relief και αν θα κανει blackouts ή vigneting στους φακους explore scientific 24mm 68o (με 18.6mm eye relief) και pentax XW 10 (20mm eye relief). Εχει χρησιμοποιησει κανεις τους παραπανω συνδυασμους? Ευχαριστω!
  10. Ναι, το προσεξα αφου εστειλα! Με παρεσυρε ο ενθουσιασμος για τον Pentax!
  11. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πόσο ασφαλές είναι να μεταφερθεί τηλεσκόπιο διοπτρικό ακτοπλοϊκά σε ασυνόδευτο αυτοκίνητο που θα εκτεθεί στο αμπάρι του πλοίου σε θερμοκρασίες πιθανά > 45 βαθμούς κελσίου και για διαδρομή περιπου 12 ωρών. Υπάρχει πιθανότητα ζημιάς λόγω θερμοκρασιών?
  12. Λίγο άσχετη ερώτηση ίσως, σαν αρχάριος όμως έχω μια απορία. Γιατί λες ότι ο βαθύς ουρανός ανοίγει στις 8 ίντσες και πανω; και με το 6αρι που έχω μου έχουν πει ότι μπορώ να παρατηρήσω βαθύ ουρανό απλά ακόμα δεν έχω καταφέρει να παω σε σωστό χώρο. Ναι, και εγω αρχαριος ειμαι. Γραφω ότι διαβαζω γενικοτερα. Ήταν καπως δογματικό, όντως. Πάντως αυτο που κυριαρχει στα διαφορα φορουμ και προτεινεται ως πρωτο τηλεσκοπιο για βαθυ ουρανο ειναι το 8αρι, κατα προτιμηση σε dobsonian στηριξη λογω απλοτητας και κοστους. Και εγω σκεφτομουν μεταξυ 6αρι και 8αρι, αλλα σε ισημερινη στηριξη. Τελικα κατεληξα σε 8αρι, σκεφτηκα μια αγορα θα κανω, ας παω στο μεγαλυτερο.
  13. Καλησπερα. Η ερωτηση σιγουρα θα εχει απαντηθει. Διαθετω νευτωνιο 200/1000 σε ισημερινη στηριξη που ερχεται με τα αμφιλεγομενης ποιοτητας προσοφθαλμια. Αν ειναι να επενδυσω σοβαρα (televue - pentax - explore κτλ) σε ενα και μονο προσοφθαλμιο , αυτο που θα χρησιμοποιειται και πιο συχνα, ποια εστιακη να κοιταξω? φανταζομαι καπου μεταξυ 12 - 8mm, σκεφτομαι να παω για 10mm αλλα καθε συμβουλη θα βοηθησει, ευχαριστω.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης