Jump to content

kryptografos79

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με kryptografos79

  • Γενέθλια 02/17/1979

του/της kryptografos79 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • One Year In
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας. Πραγματικά η ανάλυση του kkokkolis είναι εκπληκτική για όποιον θέλει να αγοράσει τηλεσκόπιο. Μέχρι να παραλάβω συνεχίζω ως έχει και μετά τα βλέπω στην πορεία.
  2. Τελικά μετά από σκέψη και βάζοντας όλες τις παραμέτρους στο παιχνίδι έκανα παραγγελία το dob 8"... Αρχικά δεν θα πάρω κάτι έξτρα πλην φυσικά του collimator το οποίο πιστεύω θα το χρειαστώ εξ αρχής. Ότι άλλο μετά θα το δω στην πορεία.Η παραλαβή θα γίνει τέλος Μαρτίου οπότε συνεχίζω με το vintage μονοκυαλι, με το οποίο πάντως (όσο και αν δεν βολεύει) βλέπω βελτίωση στο να στοχεύω...Μια τελευταία ερώτηση έχω που πηγάζει από όσα διάβασα στο φορουμ. Εναι τοσο "κακος" ο 10αρης φακός που έχει το πακέτο?
  3. Πολύ σωστή και κατατοπιστική η ανάλυση σου.Σ ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Απο προσωπική εμπειρία (ήμουν χρόνια στην πώληση υπολογιστών) καταλαβαίνω ποιες είναι οι σώστες ερωτήσεις που πρέπει να γίνουν σε μία αγορά. Και εγω θεωρώ πως είναι λανθασμένο να είναι στο νούμερο 1 η ερώτηση πόσο κάνει (κακώς το ανέφερα πιο πάνω). Ο καθ ενας αξιολογεί φυσικά με τα δικά του κριτήρια τα πράγματα. Βασικό για εμένα είναι ότι από τότε που έφυγα απο την Αθηνά ή φύση με κέρδισε. Μετά από καιρό μπήκα στη διαδικασία της αγοράς τηλεσκοπίου και χάρις στο φόρουμ πραγματικά έμαθα πολλά. Τροφή για σκέψη όπως είπες... . Ευχαριστώ και τον (Quantum) για την ανάλυση του.
  4. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές
  5. Είχα μπει λίγο στη διαδικασία μήπως τελικά πάω για το 8'' (ήταν 449 στο πλανητάριο) αλλά σήμερα είδα ότι η τιμή είναι πλέον στα 524! Είναι σχεδόν 200ευρώ πάνω από το 6''άρι. Αναγκαστικά θα κοιτάξω τελικά για το Dob 6'' . Είναι απαραίτητο λέτε κάποιο έξτρα? Για τον barlow 2x λέω να κάνω πρώτα τις παρατηρήσεις και μετα να δω αν τον χρειάζομαι. Το προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης? Θα το μεταφέρω με αμάξι στο πίσω κάθισμα
  6. Ναι το μονοκυάλι είναι αυτό. Είναι δύσκολο φυσικά για παρατήρηση άλλα το είχε ο πατέρας μου παρατημένο και είπα να το χρησιμοποιήσω.
  7. Καλησπέρα σε όλους. Μετά από καιρό παρατήρηση και διαβάσματος (nightwatch) έχω μπει και εγώ στη διαδικασία για την αγορά τηλεσκοπίου. Βρίσκομαι στην πόλη της Άρτας άλλα οι παρατηρήσεις που κάνω είναι σε ένα χωρίο 25χλμ. έξω από την πόλη με χαμηλή φωτορύπανση. Οι παρατηρήσεις γίνονται με την βοήθεια του stellarium στο κινητό και με ενα παλιό σοβιετικό μονοκυάλι σε τρίποδα 20Χ50. Έπειτα από πολύ διάβασμα στο φόρουμ κατέληξα στο SW Dobsonian 6 απο το Πλανητάριο. Παράλληλα σκέφτομαι αρχικά να προσθέσω στην αγορά έναν BARLOW 2X ,ενα προσοφθάλμιο laser collimator και το t-ring για την σύνδεση με μια cannon dslr που έχω. Ξέρω οτι δεν είναι το ιδανικό για φωτογράφιση άλλα έστω υποτυπωδώς να “κρατάω” αυτο που βλέπω. Η παρατήρηση που θέλω να κάνω είναι κυριως πλανητική και ότι μπορώ απο τα messier. Το ερώτημα κυρίως είναι αν θεωρείτε οτι είναι καλή η αγορά (άλλωστε το μπάτζετ μέχρι εκεί είναι) και αν είναι “απαραίτητα” τα πρώτα αξεσουάρ που σας είπα. Ευχαριστώ
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης